Ahojte baby🙂
chcela by som sa Vas opytat. Chceme s m. babatko preto som vysadila antikoncepciu. Po skonceni mrchy som si zacala merat baralnu teplotu (teraz 3 den). Vzdy rano po prebudeni. Lenze ukazuje mi teplotu 37.03, 37.04 alebo teraz najnovsie 37.00.
Co podla toho co som si nastudovala by som teraz mala mat teplotu pod 37 C. Moze to by sposobene tym ze som vysadila ANTK? Trocha som z toho zmatena 🙂
Dakujem
a aby som nezabudla odpovedať ešte na tvoju otázku či to môže mať súvis s vysadením antikoncepcie, myslím, že môže.. každá žena reaguje inak.. niektorá nabehne na normálny cyklus hneď ale je možné, že bude chvíľku trvať kým sa ti cyklus stabilizuje .. takže trpezlivosť ruže prináša a meraj ďalej v tú istú hodinu aby mal graf naozaj výpovednú hodnotu 🙂
@danyb Dakujem🙂 ano meriam vzdy v tu istu hodinu 🙂 dakujem🙂 len sa mi zdal skok z 37.03 na rovnych 37.00C dost vyrazny.. ale budem pokracovat.
@cincuska_1 uvidíš po čase ako to pôjde ďalej a pozri si ten článok čo som ti poslala, je to tam perfektne vysvetlené 🙂
@danyb Dakujem precitam doma v klude 🙂
@cincuska_1 su zeny, ktorym vyssia BT ostava pocas celej menstruacie a aj par dni potom. Pravidlom je, ze trebaerat zopar CYKLOV, aby si nasla nejaku pravidelnost. Po troch dnoch je naozaj skoro sudit.
Ale v zaciatku cyklu to pokojne moze takto skakat.
Vela zdaru, aby si nemusela dlho merat! 😉
sranda... keď som chcela otehotnieť tak som si nič nemerala... spermie vraj žijú v tele ženy dva dni, tak som mala styk každý druhý deň a o mesiac som bola tehotná... prajem veľa zdaru s meraním teploty...
Dobry den,som tu nova a mam otazku ohladom BT.
S priatelom sa snazime o babatko cca 3-4mesiace a uz niaky druhy mesiac si kazde rano meram teplotu.Poslednych 12dni mam teplotu 37stupnov a viac...
Asi 2 dni som mala slabe spinenie ale boli ma pod bruskom ako pred menzesom... jeden test som si robila pred par dnami ale bol negativny....mohla by som byt tehotna?
@09lucia05 ťažko povedať 😉 mohla aj nemusela, nevieme akú dlhú mávaš luteálnu fázu ani aké teploty si mala vo folikulárnej 😉 ak sa ti bude držať vysoká teplota 18 dní je to znak tehotenstva, ale skús spraviť zase o dva dni testík 🙂 niektorým ženám klesá teplota deň pred MS alebo v deň MS, takže toto ešte nemusí znamenať tehotenstvo 😉 v každom prípade držím palčeky aby sa čím skôr zadarilo 😘
Prepacte iny graf na 17DC
@danyb precitala som si clanok, prvy mesiac bol ok to som presne vedela kedy bola ovu..ale tento mesiac nejako ta teplota lieta ako chce :( najprv som si myslela ze ovu mnohla byt 25.03 ale dnes opat nejako ta teplota vyrazne poskodila. Pls stretli ste sa s tym niektora?
Dakujem
ahoj, skus si zaobstarat CClotest Baby. ten ti krasne presne ukaze, kedy je najlepsi cas snazit sa. ja som ho pouzivala 3 mesiace, az sa nam konecne podarilo 🌞
ja ho uz teraz nepotrebujem, mohla by som ho kludne posunut
Ahojte, mám otázku ohladom merania BT. Meriam si len 3 den- 7DC.. Merania sú v tieto hodiny (povodne by som chcela merať len o 6:45, ked mi zvoní budík ale nevychádza to.. ):
17.7 o 6:45 36,2
18.7 6:55 36,4
19.7. o 6:00 36,2 a o 6:45 36,4.. Ktorý čas mám zapísať? o 6 alebo o 6:45? medzi tým som spala tiež, nepohla som sa z postele.. Ďakujem veľmi pekne
@cincuska_1 toto vyzerá ako anovulačný cyklus, nemáš výrazne nižšiu teplotu vo folikulárnej ako v luteálnej a vyzerá že ovulka vôbec nenastala ☹ ale neznepokojuj sa, každá aj zdravá žena má občas takýto cyklus, teda anovulačný.. meraj ďalej, ak meriaš správne a mala si predtým iné grafy, určite sa to vráti do normálu 🙂 ak by sa ti takýto cyklus opakoval po sebe ešte dvakrát, určite kontaktuj gynekológa, nech ti spraví hormonálny profil, možno stačí len doplniť nejaký hormón 🙂 držím palčeky 🙂
@darja12 na to aby mal graf výpovednú hodnotu mala by si merať v rovnaký čas každý deň, ráno po minimálne 4 hodinách kľudu, takže odporúčam, nastav si budík na 6:00 alebo na 6.30 (ako ti to skôr vyhovuje.. teplomer maj pri posteli, odmeraj teplotu a spi ďalej až kým nebudeš vstávať do práce 🙂 ja som to takto robila skoro rok a mala som ukážkové grafy 🙂 krásne bolo vidno ovulku aj kedy mi príde mrcha...
@darja12 tak si nastav budík na skoršiu hodinu aby si si nemusela zapisovať nerelevantnú teplotu 🙂 a potom spi ďalej,kým budeš potrebovať vstať 🙂 teplota je iná o pol hodinu skôr ako aj o pol hodinu neskôr.. tieto teploty sa porovnávať nedajú, aj v aplikáciách an to určených sa v prípade, že zapíšeš teplotu v iný čas, označí teplota ako orientačná, teda s prázdnym krúžkom, aby sa nebrala úplne do úvahy 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
vo folikulárnej fáze zvyknú byť naozaj teploty nižšie, ale ty si merala len tri dni, musíš si pekne odsledovať celý cyklus a potom môžeš robiť nejaké závery 😉 každá sme iná a ani BT nemávame rovnakú, tak si pekne meraj ďalej a uvidíš ako sa to bude vyvíjať 🙂 v každom prípade držím palčeky 🙂
https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...