Zdravím, som tu nová čo sa týka v pridávaní komentárov ale túto stránku sledujem už dlhší čas tak som sa rozhodla pridať sem môj problém aby ste mi poradili 🙂 Tak teda opíšem Vám to od začiatku: Mám 18 rokov a pred cca 2rokmi som zašala brať HAK: 8 mesiacov som brala antikoncepciu Lindynette 20 počas tejto HAK mi hrozne začali padať vlasy tak mi gynekologyčka predpásala inú HAK Minervu. Túto HAK som brala cca 1rok. Moje problémy neprestali a vlasy mi padajú stále a už je to rok čo neberiem žiadnu HAK. No mojim problémom je to že posledné 4 mesiace si kontrolujem bazálnu teplotu ktorá neustále skáče. Meriam si ju zvyčajne od 5-7 hodiny ráno. Jeden deň ju mám 36,2 a na druhý deň zas 36,7 alebo 36,9. Moja teplota nikdy nejde pekne rovnomerne. A k tomu menštruácia mi neustále mešká , môj cyklus je od 35 dní a vyššie a pritom HAK neberiem už rok. Môžte mi povedať čo znamená že mi ta teplota skáče? Znamená to že nemám žiadnu ovuláciu?
Ano ano skúsim sa prehrabať ešte v tých témach, meriam ju stále v rovnaký čas od pondelka do piatka len cez ten víkend to nevyjde. A meriam ju kym nevstanem z postele hned po prebudený a meriam ju normlane v pošve. Ale dakujem za koemnt 🙂
@bazosko88 Ještě mě napadlo, jestli máš digitální teploměr, tak jestli nemůže mít už slabou baterku. Jinak možná zkus i o víkendu nařídit si budík na tu samou dobu, co měříš v týdnu, a pak klidně můžeš zase spát 🙂 ale rozumím tomu tak, že ti teploty skáčou i přes týden tzn. když měříš ve stejnou dobu. Další co může BT ovlivňovat - teplota v mostnosti (nespíš jednou přikrytá, jednou odkopaná? nebo jednou s otevřeným oknem jindy se zavřeným...), samozřejmě taky doba spánku - pokud měříš každý den v pět ráno ale jednou jdeš spát v jedenáct a jednou ve dvě, tak to bude mít vliv.
@bazosko88 Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, dáváš si tu teplotu někam do grafu? Protože někdo ji může mít víc "skákací", ale přesto je v grafu patrný ten vzorec, že před ovulkou to "skáče" v nižších úrovních a po ovulce ve vyšších, jestli víš, jak to myslím. V napsaných teplotách to nemusí tak vyniknout, jako v grafíku. Mně se hodně osvědčilo www.fertilityfriend.com, ale existují i jiné stránky na to.
ahojte kocky mam kvam prizbu mam si prvy krat merat bazalnu teplotu aka by mala byt po menzesy a pred ovulacou dakujem
no ja neviem...skor to vyzera ako MS, aj ked je to riadne skoro :(
@ckatka Myslím si,že jsi určitě těhotná,ale to krvácení nebo spíš špinění někdy bývá na začátku těhotenství,udělala bych těhu test,jestli výjde pozitivně,zašla bych na gyndu a tam ti musí dát utrogestan nebo něco na udržení plodu,vím,že jsou i případy,že ženy mají normální MS a jsou těhotné,i několik měsíců,pokud tě nic nebolí,vypadá to nadějně,držím pěsti,ať se mimi drží 😉
babulky, pokracujte tu https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/grafy-bazalnej-teploty/ nevytvarajte duplicitnu temu...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
takže takýchto tém je tu viac - takže to skús vyhľadať, ale základ - merať ju bazálne - teda nie pod pazuchou! (ústa, pošva) Druhá vec - nie od 5-7 hod ráno, ale každý deň v rovnakom čase! Nepiť pred tým, ani nikde nechodiť - merat ju ešte v posteli - hneď po zazvonení budíka;) (ja napr. nechávam teplomer tak 30 sekúnd v ústach a až potom ho zapnem) Určite to pôjde! kukni aj sem http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...