Meranie bazálnej teploty

bazosko88
20. jan 2013

Zdravím, som tu nová čo sa týka v pridávaní komentárov ale túto stránku sledujem už dlhší čas tak som sa rozhodla pridať sem môj problém aby ste mi poradili 🙂 Tak teda opíšem Vám to od začiatku: Mám 18 rokov a pred cca 2rokmi som zašala brať HAK: 8 mesiacov som brala antikoncepciu Lindynette 20 počas tejto HAK mi hrozne začali padať vlasy tak mi gynekologyčka predpásala inú HAK Minervu. Túto HAK som brala cca 1rok. Moje problémy neprestali a vlasy mi padajú stále a už je to rok čo neberiem žiadnu HAK. No mojim problémom je to že posledné 4 mesiace si kontrolujem bazálnu teplotu ktorá neustále skáče. Meriam si ju zvyčajne od 5-7 hodiny ráno. Jeden deň ju mám 36,2 a na druhý deň zas 36,7 alebo 36,9. Moja teplota nikdy nejde pekne rovnomerne. A k tomu menštruácia mi neustále mešká , môj cyklus je od 35 dní a vyššie a pritom HAK neberiem už rok. Môžte mi povedať čo znamená že mi ta teplota skáče? Znamená to že nemám žiadnu ovuláciu?

radddus
20. jan 2013

takže takýchto tém je tu viac - takže to skús vyhľadať, ale základ - merať ju bazálne - teda nie pod pazuchou! (ústa, pošva) Druhá vec - nie od 5-7 hod ráno, ale každý deň v rovnakom čase! Nepiť pred tým, ani nikde nechodiť - merat ju ešte v posteli - hneď po zazvonení budíka;) (ja napr. nechávam teplomer tak 30 sekúnd v ústach a až potom ho zapnem) Určite to pôjde! kukni aj sem http://www.lpp.sk/index.php?option=com_content&...

bazosko88
autor
20. jan 2013

Ano ano skúsim sa prehrabať ešte v tých témach, meriam ju stále v rovnaký čas od pondelka do piatka len cez ten víkend to nevyjde. A meriam ju kym nevstanem z postele hned po prebudený a meriam ju normlane v pošve. Ale dakujem za koemnt 🙂

romcovaklarka
20. jan 2013

@bazosko88 Ještě mě napadlo, jestli máš digitální teploměr, tak jestli nemůže mít už slabou baterku. Jinak možná zkus i o víkendu nařídit si budík na tu samou dobu, co měříš v týdnu, a pak klidně můžeš zase spát 🙂 ale rozumím tomu tak, že ti teploty skáčou i přes týden tzn. když měříš ve stejnou dobu. Další co může BT ovlivňovat - teplota v mostnosti (nespíš jednou přikrytá, jednou odkopaná? nebo jednou s otevřeným oknem jindy se zavřeným...), samozřejmě taky doba spánku - pokud měříš každý den v pět ráno ale jednou jdeš spát v jedenáct a jednou ve dvě, tak to bude mít vliv.

romcovaklarka
20. jan 2013

@bazosko88 Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, dáváš si tu teplotu někam do grafu? Protože někdo ji může mít víc "skákací", ale přesto je v grafu patrný ten vzorec, že před ovulkou to "skáče" v nižších úrovních a po ovulce ve vyšších, jestli víš, jak to myslím. V napsaných teplotách to nemusí tak vyniknout, jako v grafíku. Mně se hodně osvědčilo www.fertilityfriend.com, ale existují i jiné stránky na to.

blanka12
4. feb 2013

ahojte kocky mam kvam prizbu mam si prvy krat merat bazalnu teplotu aka by mala byt po menzesy a pred ovulacou dakujem

noraanna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ckatka
5. mar 2013

ahojte, prosim vas, co mozem vycitat z takehoto grafu? ovulujem? kedy? a co ma znamenat to krvacanie 17, 18 a 21DC?
dakujem

krista1
5. mar 2013

@ckatka Podle mě to je krásný těhotenský graf,určitě to krvácení bylo uhnízdění vajíčka,držím moc pěsti 😉

ckatka
7. mar 2013

no ja neviem...skor to vyzera ako MS, aj ked je to riadne skoro :(

ckatka
8. mar 2013

@krista1 ja už som z toho blázon, krvácanie slabšie pokračuje, ráno viac poobede večer skoro nič, ale vôbec nemám niečo ako PMS, a dokonca dnes teplota stúpla na 36,9... Ak je to MS, prečo stúpla? A ak som tehotná, prečo krvacam?

ckatka
8. mar 2013

dnes to vyzera takto...krvacanie pokracuje...aj ked nie velmi silno...

krista1
8. mar 2013

@ckatka Myslím si,že jsi určitě těhotná,ale to krvácení nebo spíš špinění někdy bývá na začátku těhotenství,udělala bych těhu test,jestli výjde pozitivně,zašla bych na gyndu a tam ti musí dát utrogestan nebo něco na udržení plodu,vím,že jsou i případy,že ženy mají normální MS a jsou těhotné,i několik měsíců,pokud tě nic nebolí,vypadá to nadějně,držím pěsti,ať se mimi drží 😉

mariankamk
8. mar 2013

babulky, pokracujte tu https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/grafy-bazalnej-teploty/ nevytvarajte duplicitnu temu...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre