Meranie bazálne teploty

paulisko
25. jan 2021

Ahojte nikdy som to neskúšala a na nete je niekde písané tak niekde tak... Mali sme nechránený styk vzhľadom na PCO a nepravidelnú ovulácie neviem s určitosťou povedať, či vtedy ovulka bola či nie no bola som u Dr o dva dni a vyzeralo to že ovulácia prebehla. Je od toho 8 dní a mam dnes pichanie v podbrušku trošku sa mi motala hlava a mám zvýšenú teplotu 36,3 bežne mávam 35,8 a merala som si teplotu aj dole a mala som večer 37,4 na nete som našla že by to mohlo byť aj tehotenstvo ale že to treba častejšie merať... Aký je váš názor? Dá sa z tej teploty cca niečo vydedukovať? Nevylučujem že to môže byť aj niečím iným chcem len vedieť váš názor keďže ms mi nechodí už je to 37 deň noo u mňa nikdy neviem ci mešká ci nie

paulisko
autor
25. jan 2021

Nepravidelnú menštruáciu *.... A neviem kedy test robiť keďže neviem kedy by mala ms prísť

clori
25. jan 2021

@paulisko bazalna teplota sa meria zasadne kazdy den v rovnaky cas tesne po zobudeni, po aspon 4-6 hodinach nepretrziteho spanku, pred meranim sa nevstava z postele (ale vacsinou nevadi, ak vynimocne vstanes v noci na wc a nemas problem opat zaspat a este si aspon 2 hodiny poriadne pospat). cize to, co si namerias kedykolvek cez den ci vecer nema ziadnu vypovednu hodnotu. no ak si chces pripadne utvrdit/vyvratit tehotenstvo, sprav si tak o 4-5 dni tehu test. ak bola ovu, ako ti povedala gyn a zaroven, ak doslo k oplodneniu aj uspesnemu otehotneniu, 12.-13. den po ovulacii by mohlo byt cosi na teste vidno. ale neriad sa tym. pri PCO je to dost tazko odhadnut, ked si nemala viackrat folikulometriu, ci robeny hormonalny profil cca tyzden po predpokladanej ovulacii (vyska progesteronu by naznacila aspon, ci ovu prebehla alebo nie)

paulisko
autor
25. jan 2021

@clori ďakujem veľmi pekne za odpoveď!... Viackrát sme mali nechránený styk no nevyšlo to... Teraz na prehliadke mi bolo povedané že sa mi veľmi PCO zlepšilo a prvý krát sa mi stalo to s tým motaním hlavy a celkovo som dnes hrozne unavená a pocit ako keď sa zvýši teplota najprv som sa zľakla že či na mňa niečo nelezie tak som si zmerala teplotu a na nete že to môže súvisieť o com som do dnes netušila.... Ďakujem ešte raz skúsim teda aj ten test o pár dní... Je to o nervy keď ani neviem ci mešká či nie :(

paulisko
autor
28. jan 2021

@clori... Ahoj chcem sa ta este opýtať tat viem že to nie je podľa postupu ako si mi písala ale náhodné som si zmerala teplotu teraz a mam ju zas 37,4 je to len čisto náhodou alebo by to mohlo niečo znamenať?... Povedala som si že kašlem na to že počkám na test ale nejak som ani sama neviem reku skúsim a toto 😅

clori
28. jan 2021

@paulisko ahoj, toto meranie cez den vobec nema ziadnu vypovednu hodnotu. musis merat proste hned po zobudeni. cez den sa hybes, nie si vklude. takze takto nemeraj. mozes si presne vsetko nastudovat tu 🙂 http://merenibt.xf.cz/

paulisko
autor
28. jan 2021

@clori ďakujem som rada že si ma neukameňovala 😅.. Ďakujem veľmi pekne za ochotu a rady! Idem to pozrieť

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre