Ahojte, zhruba 10 mesiacov sa s muzom snazime o druhe babo , este nedavno som kojila 16 mesacneho syna na poziadanie, je to cca mesiac co nekojim (brala som dve balenia Parlodelu na zastavenie laktacie). Od porodu som po sestonedeli nemala este MS,co myslite? Je niekto s podobnym problemom? Tak moc by som uz chcela 😔 Dakujem
Ahoj,ja som dostala MS až po roku a pol a otehotnela som len ked som si odsledovala ovulaciu,že prebehla,hneď na prvý sup,dovtedy sa nám nedarilo a inak dojcila som stale aj prvý trimester,potom som prestala,mavas ovulaciu?
Je to normálne. Ja som mala "pauzu" po prvom pôrode 12m a po druhom 16 mesiacov. Brala som to ako príjemný bonus /hlavne v letných mesiacoch / 😉
P.S. Po dlhšom kojení sa niekedy telo spamätáva. Minule som otehotnela "až" 3 mesiace po skončení kojenia a teraz plánujem znovu končiť, aby sa nám v lete pošťastnilo 3x 😀
@stanusenka mne prisiel menzes presne mesiac po odstaveni maleho a pri dcerke mesiac po tom,co sme presli len na ranne dojcenie,cize jedno denne. Maly bol odstaveny v 11m.,dcerke som to zredukovala,ked mala 21m.
baby dakujem, podporili ste ma 😉 Tak nezostava nic ine, len cakat...alebo nechat to tak, nech to pride (ale na to sa neda nemysliet 😀 ).
lenkastr - neviem, este som si to nejak neodsledovala, testy som nikdy nekupila na ovulaciu a podla domacich zisteni som si to asi nevedela presne urcit, aj ked mam podozrenie , ze mam, tak nikdy z toho nic nie je 😒 BT nemeriavam - mas s tym skusenost ?
Kedze si kojila a nemala menzes, kojenie bola tvoja prirodzena ATK. Ja som tiez pocas kojenia nemala vobec MS, po odstaveni som dostala presne za mesiac. Ja som ale odstavila prirodzene, bez liekov. U teba ale moze byt problem prave s tymi liekmi na zastavenie laktacie - tie tiez mozu trochu ovplyvnit cyklus, predsa len su asi na hormonalnej baze. Takze na tvojom mieste by som este pockala mesiac-dva, uplne bez stresu 🙂 Je to uplne normalna reakcia organizmu...Ale snazit sa kludne mozete, ved ovulacia moze prist kedykolvek. Drzim palce 🙂
Ja ked som kojila, tiez som nemala menstruaciu do roka a pol a potom som prestala v noci, uz iba cez den, az potom som dostala. Takze trpezlivost 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Buď trpezlivá, veď nedojčíš ešte iba mesiac. Menštruácia sa určite čoskoro dostaví. Ale otehotnieš môžeš aj skôr, než vôbec dostaneš prvú menštruáciu. Predchádza jej totiž ovulácia. Takže kľudne sa môže stať, že po pôrode nedostaneš ani jedinú menštruáciu, ale rovno otehotnieš. Mne sa to napríklad stalo. Ono je potom zaujímavé vyrátavať termín pôrodu, keďže žiadna tzv. posledná menštruácia nebola. Ale lekár sa trafil takmer presne, bábätko meškalo iba dva dni.