baby, musím sa spýtať... minulý pondelok- kontrolné sono, dominantný folik 14 mm, sliznica 7 mm, týždeň na to plodný hlien. v tento pondelok večer posledné snaženie, v priebehu stredy ovu potvrdená štvrtkovým vzostupom bazálnej teploty a ústupom hlienu. v noci zo stredy na štvrtok, kedy by už malo byť po ovu, zároveň nastúpili menštruačné bolesti, také, ako mám bežne 1, max 2 dni pred MS a nikdy inokedy. neočakávam, že mi poviete, že by to mohlo byť tehu, to je veľmi predčasné, aj keď by som sa samozrejme potešila. otázka však znie, či ste mali podobný problém, že Vám MS bolesti prišli v čase tesne po ovulácii a či ste prišli na to, čo ich spôsobilo- cysta, zápal, endometrióza,... nakoľko som snažilka, nechcem nič zanedbať... ďakujem vopred za všetky odpovede 😵
žiadne lieky. mala som aj ovu bolesti, také to ostré pichanie na jednej strane. ale toto je také to typické "krútenie" maternice, doposiaľ som ho mala vždy iba tesne pred mrchou. keby som toto zažívala tak o týždeň, aj by som sa vytešovala, že sa čosi zadarilo. ale takto... zostávajú obavy, či to nie je nejaký zdravotný problém
@pipka89 ja som mala takýto minuly mesiac. Ten cyklus som mala hrozne silnú MS intenzívnu ale dĺžku standartnu už po ms som mala ten pocit potom po ovu už dosť intenzívnejšie čo sa stupňovalo. Týždeň pred MS vo už bolo dosť intenzívne myslela som že dostanem ms každú chvíľu aj keď termín nebol. Bola som aj na sone, bolo po ovu sliznica pekná 10mm čiže nič zvláštne. Potom prišla MS menej intenzívna asi taká ako vždy. Tiež som mala z toho zvláštne pocity že prečo mi tak stále je. Ale nebol žiadny problém. Pocit na MS mávam deň pred MS. Pocity na krčku tak týždeň pred MS ináč sa cítim super. Teraz som po ms zatiaľ všetko ako vždy.
Ak to bude len mesiac nič Z toho nerob príčina neznáma. Neviem.
@pipka89 urcite by som nemyslela na nieco ako cysta a pod...ak teplota pekne stupla, ovu potvrdena, tak by som to velmi neriesila, zrejme to bolo zapricinene vzostupom hormonou a zvacsenim tej sliznice.
ďakujem, sono2, som rada, že sa našiel niekto s podobným problémom. takže sa nemusím znepokojovať, žeby za tým mohol byť nejaký zápal, alebo iná porucha. každopádne, tento mesiac si to predmenštruačne "užijem" 🙄 😀
ďakujem, katarina104 🙂 uvidíme, čo bude ďalej, či bolesť zostane tak ako je, alebo zmizne... nie je to nič strašné, taká miernejšia forma predmenštruačných kŕčov, len na celodenné fungovanie nič-moc.
@pipka89 ono musis sa aj poznať. Zápal vždy začína v pošve. Keď je už takto vysoko že až bolí brucho je zle. Musela by si mať pocity dole atď. Proste to sleduj. Keď to predtým nebolo je to prvý mesiac tak to len pozoruj. Hovorím ja som to mala tiez intenzívne ešte som myslela že bude nejaká velika sliznica alebo čo a všetko normálne. Takže nechaj to tak.
Ako zase kŕče som nemala ani cez MS nemám. Mala som len pocit na MS. Akoby som citila maternicu ale žiadne kŕče to nie A spočiatku to bolo len časť dňa chvíľu ráno potom večer potom viac A viac až tak 5dní pred MS skoro celý deň proste ta doba na ms sa predlžovala ale žiadne kŕče.
@emakiki ahoj, v stredu by som mala dostať MS. bolesti ma na 2-3 dni opustili a potom sa vrátili a takto sa mi vyskytujú každý deň, nie vkuse, ale napr večer pred spaním, či ráno ich často cítim. bojím sa robiť si zbytočné nádeje, ale bola by som rada, ak by mrcha vôbec nedorazila. potom určite napíšem, ako to dopadlo, či mala bolesť vplyv na ms a tak. 🙂
Aha, no tak drzim palce. Tieto bolesti trapia aj mna uz par dni, tiez som v ocakavani co sa bude diat.
@emakiki a koľký DPO by si mala byť? máš nejaké iné príznaky? ja som teda veľmi zvedavá. mám totiž len tieto bolesti a únavu a bolesti pŕs, len tie mávam aj ako PMS. aj keď tá únava je fakt niečo... spím 7 hodín v noci, a ešte si poobede neodpustím 1-2 hodiny. a aj tak chodím ako zbitý pes.
@pipka89 cca 16, ale ja idem podla Jonasa a podla neho som mala termin na 4DC... No som unavena aj ja stale a prsia ma uz nebolia, ale boleli... Moja dr. mi povedala ze mam pravdepodobne PCO, lebo tento cyklus som neovulovala v strede cyklu... V utorok sa dozviem ci mam to PCO alebo ci som tehu ☹ dneska ma rozboleli zuby a celkovo som taka niaka, depresivna...
@emakiki, veru, ja mám diagnostikované PCO 😠 ten môj dominantný folik bol preto stráášné prekvapenie pre mňa aj pre doktora :D ale neboj sa, to nebude tvoj prípad, z jednej NEovulácie predsa nemožno robiť takéto závery. tiež budem držať palce, daj potom vedieť, ako si dopadla. nech všetko vyjde, ako má 😉
@emakiki ahoj, podla Jonasa sa neriad, skus si zacat sledovat cyklus pomocou symtotermalnej metody, pekne ti ukaze, ci bola ovulacia, ktory DC si a pod...ovulacia vobec nemusi byt v strede cyklu, aj s pco sa da otehu...ja som mala ovu na 32 DC a otehu som...daj sa do skupiny teplotnej metody 😉
@katarina104 no ja ani este neviem ci PCOS vobec mam, ak ano tak to budem riesit najprv s dr. A hlavne so svojou endokrinologickou. Uvidim ake su moznosti liecby a pozistujem si o tom co najviac... Pravdepodobne mam aj nejaky zapal ci co, tak sa musim preliecit a potom sa uvidi...
Ja Jonasovi verim, ale samozrejme ze ak mam nejake problemy, nepomoze mi ani on... Meranie bazalky, nie je pre mna vhodne, kedze sa mi mala v noci budu niekolko krat. Viem o tej metode dost a ak by sa mala rozhodla prespat celu noc, budem nad tym uvazovat... Teraz este cakam na vysledky...
@emakiki to ano, treba si dat vysetrit stitnu zlazu..Jonas, no ja som si sledovala cyklus pomocou teploty a jeho, no uplne mimo bol..ak sa mala budi vobec to nevadi.🙂
ahoj, @dkethe. no, asi som bola tehotná, test bol slabo pozitívny, MS podľa bazálnej meškala nejakých 5 dní, bola nad 37, a potom prišla mrcha, čiže možno biochemické, neviem... určite by som však "menštruačnú bolesť" skôr, než 1-2 dni pred mrchou, považovala za dobrý znak, ak sa snažíš o bábo.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Nemusia to byt menstruacne bolesti, mohli to byt ovulacne bolesti...alebo tym, ze sa zväcsuje maternica, ale aj nieco ine. Beries nejake lieky?