Medrol a Duphaston

27. apr 2021

Skúsenosti s kombináciou týchto liekov medrol 2tbl rano duphaston 3denne? Zistila som že som tehotná no som po dvoch potratoch
. pomohlo vám to udržať tehotenstvo? Ešte čakám na výsledky s hematologii či si budem pichať buď clexane alebo fraxiparin.dakujem za odpovede testy silnejú každým dňom jedine čo má trápi že som pri predošlých dvoch tehotenstvach mala bolesť prsníkov a teraz okrem bolesti brucha mi nič nieje

borka168
27. apr 2021

Ja som mala len duphaston a nepomohlo

pink_lady
27. apr 2021

Ja som zistila ze som tehotna po prvej tbl medrolu. Hned mi bol nasadeny aj utrogestan, 3x200, medrol som brala do 15.tt, utrogestan beriem doteraz. Teraz som v 31. Tiez som bola po potrate, aj biochemickom aj po neuspesnom ivf.

autor
27. apr 2021

@pink_lady ďakujem ti za odpoveď budem veriť že to tentokrát dotiahnem už by som to psychicky nedala keby to nevyšlo a medrol si mala aké dávkovanie?

dejna_
27. apr 2021

Medrol ti dali z reprodukčnej imunológie?

cecilia29
27. apr 2021

Švagriná brala po dvoch potratoch (obe v 8tt )medrol a duphadton a teraz má krásnu 4 mesačnú dcerku. Držím palce 🙏

autor
27. apr 2021

@dejna_ gynekológ mi to dneska prepísal

pink_lady
27. apr 2021

mala som 8-4-2,5...povodne som mala mat ine ale kedze som otehotnela dali nizsie davky...drzim palce 🍀

autor
27. apr 2021

@cecilia29 ďakujem za pozitívnu odpoveď 🙂 snáď budem taký istý prípad ✊✊❤️

autor
27. apr 2021

@pink_lady tak mne dal 4mg každé ráno 2 tbl

autor
27. apr 2021

@pink_lady a ďakujem ❤️✊

cecilia29
27. apr 2021

Ešte dodám že brala 8mg denne Medrol - prvý aj druhý trimester (v druhom už nižšiu ale neviem aku) Ku koncu tehu mala trošku horšie prietoky tak ešte fraxiparin. Inak bolo to tehu už bezproblémové.

pink_lady
27. apr 2021

hlavne sa to musi znizovat postupne, ale snad doktor vie...a brat minimalne do 15-16tt...Ale je to svinstvo ten medrol, mne to dod*balo oblicky ...tak opatrne

dejna_
27. apr 2021

Aha lebo to dávajú že keď telo vytvára protilátky proti plodu ako keď ho berie ako cudzie teleso ...len ja som.myslela že to dávajú len z reprodukčnej imunológie ako lekári 🙂..dnes som bola na vyšetrení tam tak ma to zaujalo ..prajem veľa zdravíčka 🙏

pink_lady
27. apr 2021

@dejna_ tiez som prekvapena ze gynekolog, ale asi vie co robi...Mne to nasadila reproimunologicka

dejna_
27. apr 2021

@pink_lady možno má s tým skúsenosti 🙂 ale niekde som už čítala tuším že to dávajú aj ako poistku niektorí lekári ..veľa žien vďaka tomu majú svoje bábätka aj keď pre telo je to záťaž

autor
27. apr 2021

@pink_lady no nemám s tým skúsenosti s týmto liekom ale budem veriť doktorovi ktorému záleží aby som bábätko donosila 🙃 niesom za takéto lieky a už vôbec nie v tehotenstve no ak to má pomôcť nejako vydržím 😔

autor
29. apr 2021

Žienky pribudol mi aj clexane keď ráno beriem medrol kedy je vhodné si ho pichať?

luci_ba
27. máj 2021

@pink_lady Ahoj, viem ze je toto starsia diskusia. Qle beriem rovnaku kombinaciu a prosim ta beries k tomu medrolu aj draslik? Mne to napisala dr. z reproimunologie, ale citala som že v tehu sa to nesmie... magnesium aj D beriem.. ako to máš ty?

pink_lady
27. máj 2021

@luci_ba ja som uz v 35.tt, medrol som brala do 16.tt. Pocas medrolu som nebrala draslik, ale "dobehlo" ma to cca v 25.tyzdni, ked som sa strasne zadychavala, busilo mi srdce a vtedy mi zistilli hypokalemiu. Takze som brala asi mesiac tie hnusne tabletky modre /kaldyum/, ale pomohlo mi to. Ak ti to napisali, ver im, a ber to, lebo medrol naozaj sposobuje unik draslika a nedostatok draslika sposobuje problemy so srdiečkom babatka aj teba.

luci_ba
27. máj 2021

@pink_lady ďakujem, to znie rozumne. Držím ti palce nech všetko dobre dopadne do uspesneho konca 😇

pink_lady
27. máj 2021

@luci_ba dakujem, aj ja tebe 🙏

mischel123
29. sep 2021

@pink_lady ahoj, prosim ta mala si nejake nežiadúce účinky po vysadení medrolu? Ja som ho brala do cca 14tt kazdy den a od 14tt do 19tt som ho postupne podla plánu imunologicky vysadzala, teda od 19tt som bez medrolu. Momentalne som v 23tt, ale uz asi dva tri tyzdne ma bolia nohy (svaly v nohach) akoby som mala silnu svalovicu, neviem sa ani zo zeme postavit ked si sadnem na zem, aj ked si sama na stolicku tak sa musim podoprieť lebo ma to bolí, neviem ci to neni z toho… nemala si nieco podobne? Dufam, ze to babatku nemohlo uškodiť to vysadenie medrolu… 🙏 Dakujem ❤️

pink_lady
29. sep 2021

@mischel123 to bude asi tehotenstvom, přešlo to porodom 😁

mischel123
29. sep 2021

@pink_lady ja som pri prvej dcerke nemala vobec nic taketo, ale bolo to pred 8 rokmi…. Bodaj by si mala pravdu, ze je to ,,len,, tehotenstvom a po porode by to preslo…. Ty si mala tiez taketo problemy? Dakujem pekne 🙂

pink_lady
29. sep 2021

@mischel123 při prvom som to tiez nezažila teraz to bola "sranda". Ale ja už d mala v maji 40 tak aj vekom, ten neokaslem😁

mischel123
29. sep 2021

@pink_lady ja som mala prvu ked som mala 23 rokov a teraz mam 31 rokov… ty si mala tiez problemy s nohami a svalmi? Dakujem

pink_lady
30. sep 2021

@mischel123 ano...

mischel123
30. sep 2021

@pink_lady a davala si si nieco na to? Alebi co pomoze? Cvicenie? Ja uz som zufala :( Dakujem za rady 🙂

pink_lady
30. sep 2021

@mischel123 mne sa smiali sestřičky v nemocnici Ked som sa stazovala že má vsetko bolí...a oni že co nepoviete, že by stě boli náhodou těhotná? Mne to přešlo fakt v den porodu...poocas tehu nezaberalo nic

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre