Medirex - vyšetrenie pred otehotnením

6. okt 2022

ahojte, uz dlhsie uvazujem nad tymto vyšetrenim cez Medirex.
Absolvovali ste ho niektorá? Oplatí sa?

Dakujem 🙂

pukina
6. okt 2022

ja som ho absolvovala a isla som do toho s tym, ze chcem vediet ako na tom som zdravotne, ci netreba este nieco predtym upravit, ci pripadne nemam cerstvo prekonane nejake choroby, ktore by potencionalne mohli ohrozit plod alebo otehotnenie. lekar ti totiz na poziadanie taky siroky rozbor neda spravit. a nasledne sa mi ulavilo, ked som zistila, ze okrem zeleza mam vsetky hodnoty ok, to som nasledne preventivne brala a aj teda este beriem. takze ano za mna poviem ze sa urcite oplati

btw. ak mas union, zadaj si pri objednavke kod union15, ak nemas tak sphere10, budes mat prijemnu zlavu. 🙂

autor
6. okt 2022

@pukina dakujem za info 🙂 nie nemam union 🙂 no ved prave preto nad tym aj ja uvazujem, lebo najprv som myslela ze poziadam mojho gyn. aby mi spravil hormonalny profil ale tam asi tolko toho nebude ako tu
Len vysledky si potom konzultovala s kym? so svojim gyn.?

pukina
6. okt 2022

nekonzultovala som, v podstate nebolo co. vysledky prisli do mailu a pri niektorych vysledkoch boli pisane komentare - napriklad mala som zvysene protilatky na rubeolu a pri tom bol komentar, ze je to z ockovania z detstva, nie aktualna infekcia. ak by sa mi vsak nieco nezdalo tak by som to urcite prekonzultovala so svojim gyn, nemusis sa bat toho, ze by ti vycital, ze si si dala na vlastne naklady spravit vysetrenie, to doktorov zaujimat nebude.
a vyuzi teda aspon tu sphere zlavu, aj par eur dole potesi pri tej sume 🙂

autor
6. okt 2022

@pukina jasne, vyuzijem dakujem 🙂..a este tam maju Hormonalny profil - rozsireny... myslis ze teda v pripade tehotenstva radsej asi ten balicek pred otehotnenim?

pukina
6. okt 2022

pozerala som ten rozsireny hormonalny profil a urcite by som isla radsej do toho pred otehotnenim.. v tom mas aj vysetrenie mocu, kultivaciu a z krvi okrem hormonov aj zakladny krvny obraz a infekcne a pohlavne choroby. takze sa urcite oplati viac

autor
6. okt 2022

@pukina a ist sa da hocikedy v priebehu cyklu? lebo citam ze pri hormonalnom na 2.alebo 3.den cyklu a pri tom pred otehotnenim nic take nevidim

pukina
6. okt 2022

ano, hocikedy, myslim ze tiez som sa ich na to pytala. ono totiz z hormonalneho profilu vysetruju najma alebo iba? stitnu zlazu a tam nepotrebujes vyslovene byt na zaciatku cyklu. a hlavne budes odovzdavat aj moc a pri menstruacii by si mohla mat skreslene vysledky pozitivity krvi v nom

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre