Máte za sebou pôrod po kyretáži?

2. dec 2020

Chcela by som si urobiť taký prieskum a opýtať sa mamičiek, ktoré žiaľ museli podstúpiť kyretáž a následne sa im podarilo v relatívne krátkom čase znovu otehotnieť, či sa im podarilo donosiť zdravé detičky a rodili riadne v termíne?
Pýtam sa preto, lebo vraj krček po kyretáži môže ostať oslabený, tak sa bojím predčasného pôrodu.

denden77
2. dec 2020

ja som mala kyret po vyvolanom porode v 21tt.. to bol jul, otehotnela som o 5 mesiacov a mala sa narodila tyzden pred terminom.. bez problemov.. ziadne predcasne otvaranie alebo nieco podobne..

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mariska1989
2. dec 2020

Každá to má ináč .v januári 2019 kyret marec už tehotná po prvej ms .ale neúspešne znova našťastie bez kyretu .ďalšie tehu bolo v júli úspešne 5 dní pred termínom .umna ale bol kŕčok oslabený každú chvylu som musela dávať stále niečo dole .najviac ma vystrašilo v 20 týždni špinenie už som videla znova ten scenár našťastie bola malá ok len som mala zápal takže som dávala ATB

bagre
2. dec 2020

tak úplne v termíne som rodila len prvé dieťa, ostatné po kyretoch od 36tt do 38tt... ale nemyslím že by to bolo tým spôsobené, každý pôrod bol iný.

asia83
2. dec 2020

Ja som otehotnela po druhej menštruácii od kyretáže. V júli kyretáž, v októbri tehotná. Malý sa narodil 6 dní po termíne. Niečo však na tom krčku bude, ako ste spomínali, nakoľko do nemocnice som išla s pôrodnými bolesťami, no zatvorená. Nikto tam mi nechcel veriť, že mám reálne pôrodné bolesti (bol to druhý pôrod, preto som to už poznala). Takže som bola total zatvorená a o minútu na to na 5 prstov otvorená. Čiže krčok rýchlo povolil, čo môže mať súvis. Tiež v ten deň som bola na kontrole v nemocnici a doktor povedal, že maternica je slabá, citlivá, čiže čoskoro porodím. Čo zase iný doktor v deň termínu povedal, že keďže som zatvorená, tak skoro neporodím. Takže ja som sa určite neotvárala predčasne. Prvý pôrod bol nekonečný, pomaly som sa otvárala, toto bolo super rýchle. Čiže všetko zlé (kyretáž) je na niečo dobré. Ja som sa ale každý den modlila, aby pôrod bol rýchly a v poriadku, takže to určite pomohlo.

autor
2. dec 2020

Tak ste ma dali trošku do kľudu, ďakujem. ja mám vraj na krčku nejaké krvavé ložiská, má to aj latinský názov ten neviem v tehu knižke prečítať, tak ma to trošku vystrašilo, ale že to ženy po pôrode/kyretáži mávajú. zatiaľ sa že neotváram, tak hádam to tak ešte dlho ostane

nelca0510
2. dec 2020

Áno. 2 mesiace po som otehotnela a pôrod mi vyvolávali. Krcok držal pevné až do úplného konca.

kiki68
2. dec 2020

Ano a uplne v poho, krcok sice skrateny dobre drzal

kiki68
2. dec 2020

@asia83 velmi podobne, tiez zatvoreny krcok a 6 dni po termine a zrazu so hodiny a pol na 10 otvorena

asia83
2. dec 2020

@kiki68 Aj ja. Z minúty na minútu na 5 prstov, no a potom to šlo ako po masle, do 15 minút na dva zatlačenia bol von. Mladá doktorka povedala, že to.ešte nezažila.

dusankomoj
2. dec 2020

Aj ja som otehotnela do pol roka,mala som 41r. a výsledok má teraz 3r. a okrem toho,že je to čertisko,tak je od novoty úplne v poriadku😇aj tehu bolo ukážkové.

m_o_n_c_a_k
2. dec 2020

Áno mala som kyret a potom zdravú dcérku. Pred rokom a pol som mala ďalší kyret plus dva biochemické potraty v tomto roku a som v 32tt. Nezúfaj. Isto budeš schopná do nosiť zdravé babatko

e3v3a3
2. dec 2020

Ja podobne ako @denden77 po vyvolanom pôrode v 24 tt, otehotnela som o 5 mesiacov, malý sa narodil 11 dní pred termínom

mariah0307
2. dec 2020

Ahoj, ja som mala kyret v 10tt, ptm som po 2 ms otehotnela a chvalabohu porobila v 39tt zdravé besne dieťa 🙂 prirodzene....

babydesire
3. dec 2020

Je to asi individualne,,tak ako vsetko co sa tehu a porodu tyka,,atd.

V 9tt sa zistilo ze dietatko je zial mrtve, musela som ist na kyret to bolo presne 10tt+0 a po dvoch cykloch som znovu bola tehotna,,davala som na seba vacsi pozor, nielen pre obavy z potratu ale neskor aj prave preto ze tiez som pocula ze hrozi predcasny porod...a vies co? Maly sa narodil den po termine vyvolavackou,lebo na porod to ani zdaleka nevyzeralo. Dcerku som zasa porodila v den terminu a vypytala sa sama ..moja mama tiez prve potratila (tu ale kyret nebol nutny) a nedlho potom ostala znovu tehotna a prenasala ma,aj mojich surodencov..dokonca na konci deviateho mesiaca ked ma cakala si vyvrtla clenok a aj tak to somnou nepohlo 😁

autor
4. dec 2020

Ďakujem za všetky reakcie, dali ste mi nádej, že to tak vôbec nemusí byť, tak dúfam sa žiadny predčasný pôrod konať nebude 🙏

netti87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimka_lentilka
4. nov 2021

Ahojte maminky. Mám doma 1,5 ročnú dcérku. Podarila sa nám spontánne, napriek mojej diagnóze. Mám uterus bicorpolis bicornis. Zdvojenú maternicu, dva krcky. Povedali mi, že práve strana je otvorena , ale ľavá je úplne zatvorena aj krcok je tam atroficky. Podarilo sa nám otehotnieť, no som čerstvo po kyretazi. Babu prestalo byť srdiečko. V 16 týždni to zistili , ale velkostne bolo na 12. Zarážajúce pre celý personál aj mňa bolo, že kyret museli robiť pod ultrazvukom. Nevedeli zistiť, kde sa nachádza. Nakoniec bol v ľavej strane. Čiže môžem podľa doktorky otehotnieť už zázračne z oboch strán. Aj krcok sa zmenil. Nikto mi to nevie vysvetliť . Pravdepodobný problém bol v zlom uložení placenty, nevyzivovala, lebo bola práve v tom predeli maternic. Ja by som veľmi chcela ešte jedno babatko. Nechcem čakať. Nakoľko kyret bol v ľavej strane, práva dostala vraj nedotknuta. Môžeme ísť hneď na to? Psychika je samozrejme na tom zle, ale dcérka ma dostatočne zamestnáva, aby som toľko na to nemyslela. Bojím sa ,z e sa dostanem do začarovaneho kruhu neustáleho sledovania sa a testovania😔

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre