Máte skúsenosť s mimomaternicovým tehotenstvom?

maria898
16. apr 2021

Ahojte zeny... Je tu niekto s podobnym pribehom? Poslednu menstruaciu som mala 14.1. Testy pozitivne no spinila som a slabucko krvacala na striedacku stale potom prislo silne krvacanie a bolesti, ked aom dokrvacala isla som k lekarovi na kontrolu skonstatoval potrat maternica cista. No po 2 az 3 dnoch opat slabe krvacanie a spinemie a stale dookola. Myalela som ze sa mi len musi upravit cyklus a doktor tiez nic nehovoril len mi povedal ze mam vlavo dve male cysticky. Medzi casom mi opravoval sitie po prvom porode lebo som tam mala nepekny vyrastok alebo co no zle zasite. To neriesim ale ked som bila vcera na vyber stehov tak som naliehala na doktora ze uz ma nebavi od konca februra mam stale spinenie a slabe krvacanie ako kedy dokonca pred velkou nocou som mala velke bolesti tak ma zase pozrel a vravi mi ze mate tam cystu a nejaky utvar ze sa mi to nevidi. A tak mi kazal sa ist vycikat a spravil mi tehotensky trst... Na supu pozitivny. Tak skonstatoval ze s najvacsou pravdepodobnostou je to mimomaternicove tehotenstvo a uz lezim v nemocke. Tu mi ale len apravili sono a zobrali krv na hcg to mam 1060...neviem ci je to malo alebo vela a cakame do nedele na opakovane vysledky hcg. Ak klesa hovoria ze operovat asi nebudu. Ma niekto takuto skusenost? Moj doktor volal a objednal ma s tym ze to musi ist von... Som zmatena z toho celeho a som teda vlastne zbytocne v nemocnici. Mohla som byt doma s malym a ktvne testy mi mohli sprvit aj tak. Som zaroven nahnevana. Pomozte a poradte ak mate niekto skusenost.

operovat asi nebudu je to t

veronikaa006
16. apr 2021

@maria898 v nemocnici určite nie si zbytočne. Ak je to mimomaternicové tak vajcovod môže prasknúť a nastane krvácanie do dutiny brušnej čo je život ohrozujúci stav. Neostáva nič iné len čakať ake bude ďalšie hcg.

mikasz
16. apr 2021

@maria898 presne ako pise @veronikaa006, mimomaternicove tehotenstvo nie je sranda, moze by to byt naozaj zivot ohrozujuci stav, preto si ta nechali na pozorovani, sj ked chapem, ze je to otrava, hlavne na vikend...
Co sa tyka hcg, tak podla jedneho odberu sa neda posudit, musia vidiet dynamiku, ci klesa ci stupa.
Drzim palce nech to dobre dopadne a nemusia ta operovat

maria898
autor
16. apr 2021

@mikasz aka je sanca ze ma nebudu operovat ked to tam je? Ja tomu nechapem...

mikasz
16. apr 2021

@maria898 hcg je sa mi zda nizke, pokial bude klesat, tak je sanca, ze embryo tam uz nie je, odplavilo sa a telo sa cisti. No pokial sa bude drzat, pripadne podrastie, tak budu robit laparoskopiu.

maria898
autor
16. apr 2021

@mikasz no nalez tam je mam cystu a ak to chapem tak zvacenny vajecnik okolo 4cm primer a v nom krvne zrazeniny... Otazka je ako dlho sa este telo moze takto cistit

maria898
autor
18. apr 2021

@maria898 tak baby operovat ma nejdu vtaj je pre mna lepsia liecba infuzkou a nejakymi injeciami len si tu pobudnem asi o par dni dlhsie. Ale vraj co sa tyka dalsieho tehotenstva je to pre mna lepsie. Tak im verim.

mikasz
18. apr 2021

@maria898 urcite ano 🙏 velakrat pri mm musia zobrat vajcovod, alebo v nom ostanu zrasty. Drzim palce nech si rychlo fit

maria898
autor
18. apr 2021

@mikasz dakujem za podporu

maria898
autor
19. apr 2021

@mikasz tak dnes som zas bola na sono a som bez zmeny. Jedna doktorka sa priklana k operacii no primarka nie. Mozno ma dnea pustia domov s tym ze ma budu sledovat a nechaju mi vajcovod tak ako je plny krvych zrazenin

maria898
autor
19. apr 2021

@maria898 pustili domov akurat cakam u doktora s prepustacou spravou, som velmi zvedava co mi povie. Mate niekto skusenost s tym ze ste otehotneli aj ked ste stale mali v sebe vlastne ostatky po mimomaternicovom tehu? Toho sa najviac obavam ze co potom ale vraveli vraj ze mozem. No mam zo vsetkeho strach

nikoletka1986
20. apr 2021

@maria898 hcg ti klesalo? Dostala si injekciu? Ja som mala mimomaternicove a tiez som dostala injekciu. Po nej mi hcg pekne klesalo. Zatial cakam kedy sa nam podari zas otehotniet.

maria898
autor
20. apr 2021

@nikoletka1986 este nie som na nule, vcera som mala 739 tusim o 10 dni mam ist gynekologovi na kontrolu uzivam aj estrofem lebo stale krvacam. Ja som na operacii nebola stale mam 4cm zvacseny vajcovod. Vraj sa to spravi samo... Tak dufam a verim ze hej

nikoletka1986
21. apr 2021

@maria898 ja som tiez nebola na operacii len mi dali injekciu metotrexat.

maria898
autor
21. apr 2021

@nikoletka1986 ako dlho trvalo kym ti hcg uplne kleslo?

nikoletka1986
21. apr 2021

@maria898 dlho. Chodila som dost casto na odbery. Skoro mozno aj mesiac.

maria898
autor
21. apr 2021

@nikoletka1986 uf no pekne... A z akej hodnoty po inekcii prosim ta? Ja som mala v pondelok 739 dufam ze to pojde rychlo dole

nikoletka1986
23. apr 2021

@maria898 ja som mala okolo 900

maria898
autor
29. apr 2021

Tak baby caute nakoniec musim podstupit laparoskopiu pri ktorej vyberu zvysky a teda pravdepodobne aj vajcovod a zaroven mi skontroluju druhy teda prefuk tak ja dufam ze sa este dockam vytuzeneho dietatka😔uz toto moje trapenie trva prilis dlho uz chcem aby sa skoncila tato etapa...

nikoletka1986
30. apr 2021

@maria898 citim s tebou. Rovnaku situaciu prezivam😪

maria898
autor
30. apr 2021

@nikoletka1986 hrozne fakt uz nech toto obdobie prejde a snad sa este budeme tesit z deticiek, drzim tiez palce

nikoletka1986
2. máj 2021

@maria898 aj ja tebe. Nech vsetko dobre dopadne. ❤

maria898
autor
12. jún 2021

Baby prosim aka bola vasa prva menstruacia po laparke? Bola silna? Bolestiva? Co mam cakat?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre