Máte niektorá diagnostikovanú Ureaplasmu?

edi1234
28. jan 2020

Ahojte žienky zistil vám lekár niektorej že máte UREAPLASMU?

kiwi3
28. jan 2020

ano. mne davnejsie, liecili mi to antibiotikami a vraj to bolo potom ok, ale ktovie... inak to ma velmi vysoke percento populacie, len o tom nevedia.

edi1234
autor
28. jan 2020

@kiwi3 lebo ja som po 2potratov, lekár mi robil všelijaké vyšetrenia a jedine co som mala zle bolo že mám ureaplazmu, ale ze to nie je dôvod potratu.... Lenže on mi nasadil teraz ATB, no mi z manželom po 5 mesačnej pauze sme sa rozhodli , znova o babo, teraz som v štádiu že čakám ci mi príde mrcha alebo Nie, čiže asi ATB nemám teraz brat pre istou ci?

nafka0483
28. jan 2020

@edi1234 Aj mne zistili, aktualne sa liecim, beriem antibiotika. Po dobrati mam pockat 3 tyzdne a tak ist na kontrolny ster. Dovtedy kym nebude vysledok negativny, tak ziadny styk, aby sme si to medzi sebou neprenasali.

Na tvojom mieste najprv vyberiem antibiotika a so snazenim pockam. Zbytocne riskovat.

miriam1983
28. jan 2020

@edi1234 a preco ste sa snazili v case,ked ti zistili ureaplazmu?

edi1234
autor
28. jan 2020

@miriam1983 lebo sme ešte nevedeli o tom, až dnes mi výsledky prišli

nafka0483
28. jan 2020

@edi1234 Sice ked si to uvedomujem, tak ani my sme sa nijak nechranili... potom som bola na ster, dali mi vediet vysledky, zacala som s liecbou... a menstruaciu cakam v ten den ked mi liecba skonci.
Takze cisto teoreticky, kebyze sa nahodou podarilo... ale tak lekarka mi nic nepovedala, ze mam pockat na menstruaciu, povedala, ze hned zacat brat a vie, ze sa snazime.

miriam1983
28. jan 2020

@edi1234 tak ale snazili ste sa,ked si este nevedela ake mas vysledky. Tak v tej dobe,ked ste este nevedeli ste so snazenim logicky mali pockat. Po tych potratoch ti ake vysetrenia robili?

edi1234
autor
28. jan 2020

@nafka0483 ja už ani neviem že čo ach jaj.... Test si ešte nechcem robiť lebo to by bolo skoro ešte,... Keď som dobre počula môjho doktora tak mi hovoril že to nevadí ze sa snažíme že aj keby ze som tehotná tak neviem teraz no.... Zas nechcem ublížiť potom nejak PLODU

4stanka4
28. jan 2020

@edi1234 ahoj.My sme sa snazili rok,potom dr. zistil ze mam ureaplazmu tak nam dal atb aj pre manzela a nasledovny mesiac po atb som zostala tehotna 🙂

falbala132
28. jan 2020

ano, prave zajtra idem pre antibiotiká...

edi1234
autor
28. jan 2020

@miriam1983 ta nevedeli sme na čom sme..... Tak robili mi odber krvy čiže hematologicke vyšetrenia, vyšetrenie na štítnu žľazu, genetika, no a ureaplazmu, chlamýdie, mycoplasma, či mám alebo nie všetko bolo dobre až na ureplazmu

miriam1983
28. jan 2020

@edi1234 a v hematologickych co bolo? Ake vysettenia?

edi1234
autor
28. jan 2020

@4stanka4 doktor hovoril ze všetko je ôk že to nie je až taká vada, lebo ja otehotnieť nemám problém, problém je donosiť, 2X som potratila v 9tyzdni

edi1234
autor
28. jan 2020

@miriam1983 fuha presne nepamätám už, len hematologicky doktor mi odporučil že pri ďalšom tehotenstve si mam pýchať fraskiparin

miriam1983
28. jan 2020

@edi1234 takze mas mutaciu genu a to moze byt dovod potratu. Ja som to mala takisto.

edi1234
autor
28. jan 2020

@miriam1983 a to co známe ta mutácia?

miriam1983
28. jan 2020

@edi1234 zla zrazanlivost krvi.

edi1234
autor
28. jan 2020

@miriam1983 jaj no uvidíme co to bude teraz ak to vyjde

ketrin2806
31. jan 2020

Ahojte baby, idem sa s vami podeliť o môj problém s ureaplazmou. Od minulého roka od mája sa snažíme s priateľom o bejby. Nechali sme tomu voľný priebeh netlačili sme na to. V októbri som bola ale na gynde s tým, že mám bolesti v podbrušku také rezavé niekedy tupé. Mala som aj dosť silný výtok ale skôr taký redší , k tomu sa pridalo aj svrbenie. Človek by si myslel že obyčajná mykóza ale tie bolesti mi do toho nehrali. Tak mi teda doktorka spravila ster. Vyšli mi pozitívne mykoplazmy aj ureaplazmy :( hneď mi nasadila ATB neviem už presne ako sa volali ale boli iba na 5 dní každých 12h. A povedala mi že kým nebudú výsledky negatívne nemáme sa snažiť o mimi lebo by som mohla na 80% potratiť a že v podstate s touto baktériou je aj ťažsie otehotnieť. Po dobratí ATB som mala prísť na kontrolu až za 2-3 mesiace. Nechápem síce prečo až taký dlhý čas . V decembri som brala ďalšie ATB ale to kvôli angíne. No a v januári teda som bola na tej kontrole. Myslela som, že to už bude všetko v poriadku ale opak. Znova vyšli výsledky pozitívne. Mykoplazmy už neboli ale ureaplazmy stále zostali. Tak znova ATB na 14 dní /24h Klerimed. Už mám žalúdok ako pred explóziou :( v priebehu 4 mesiacov som brala 3 druhy ATB. Rozhádzalo mi to úplne cyklus. Mala som krámy 2 krát do mesiaca. Tak teraz keď som začala brať tieto ATB pátrala som aj po nejakej prírodnej liečbe. Neviem či vám to niečo hovorí ale sú to také tinktúry z púčikov rastlín. Tá pani ktorá to vyrába je veľmi preslávená týmito tinktúrami a pomohla už veľa ľuďom. Tak som si to aj ja objednala a ešte k tomu jeden doplnok volá sa to L-complex H-technology ten má riadne antibakterálne účinky. Plus samozrejme probiotiká a vitamín C. Takže včera som dobrala poslednú tabletku ATB tak môžem teraz čakať kým budem môcť ísť na kontrolu a potom už dúfam bude všetko ok a budeme môcť pokračovať v snažení.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre