Zdravím, chcela by som sa opýtať či má niekto negatívnu skúsenosť s očkovaním pred plánovaným otehotnením. Môj partner podstúpil v práci v septembri povinné očkovanie a dostal 3 vakcíni a popri tom sa snažíme o bábo. Jedna známa mi povedala že môžu nastať komplikácie ( raštep alebo downov syndróm či pod.) Ale bližšie info mi to nevedela povedať len uviedla príklad. Teraz s partnerom rozmýšľame či máme počkať alebo môžeme bez strachu sa snažiť. Ďakujem za každú radu a názor
@pribinak má známu čo otehotnela mesiac po tom ako jej partner bol očkovany obaja zdravý a ani v ich rodine žiadne choroby. A bábätko sa narobilo s rastepom hernej pery. Tak teda neviem
@901janulik záleží aké očkovanie.....sú povinné očkovania ak niekto z práce chodí npr.do Nigérie- tam upozornia že do roka sa neodporúča partnerke otehotnieť.....naozaj záleží o aké očkovanie ide....ak proti chrípke(ale tam nie sú tri vakcíny) tam nie je žiadne riziko....
@901janulik denne prichádzas do kontaktu s miliónmi baktérií či vírusmi.
To že do neho pichli niečo, tak to je len zlomok z toho, čo bežne stretne za deň.
Navyše to bolo pravdepodobne preockovanie, takže dane protilátky už mal.
Viac o očkovaní si kľudne vygoogli podcast denníka sme. Asi mesiac dozadu sa tomu venovali a všetko vysvetľovali.
urcite by som aspon 3 mesiace pockala.
@901janulik a ten rastep má to dieťa z toho očkovania, hej? Alebo AA tým rodičia v zúfalstve utešujú, že určite to má to dieťa z očkovania.
@pribinak neviem či sa tým upokojujú ale to ich ako jediné napadlo keďže sú obaja zdraví a noc podobné sa u nich v rodine nevyskytlo tak ako jediné možné vysvetlenie je toto. Ja neviem, len som skúsila položiť otázku či je tu niekto kto má ohľadne toho viac info. Keďže sa už dlhšiu dobu snažíme nerada by som si teraz dávala pauzu. Ale ak je nejaké riziko tak to bude asi najlepšie.
@901janulik urcite 3 mesiace pockaj 😉 toto mas citat z pribaloveho letaka ockovacej vakciny: "Je tiež dôležité, aby ste neotehotneli do jedného mesiaca po očkovaní. Aby ste zabránili otehotneniu, musíte počas tohto obdobia používať účinnú metódu na kontrolu počatia."
na gynekologii sme bezne ockovali aj tehotne zeny, napr. proti kiahniam. Za mojho posobenia sa vsetky deti narodili zdrave.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@901janulik tvoja známa je dajaka múdra, to si vycúcala z prsta? Alebo má nejaký hodnoverný zdroj?
Konzultuj to s doktorom a nie s nejakou známou