Ahojte, uzivali ste kyselinu listovu pred pocatim a pocas tehotenstva?
Ano aj pri autistovi aj pri zdsavom synovi som uzivala methylfolat
Nemá to vplyv ja som užívala pri všetkých rovnako a autistka je len najmladšia
No tak tuto spojitost som este nepocula. Co je na kyseline listovej zle? Vsak sluzi na predchadzanie razstepov chrbtice, sluzi na vyvin nervovej sustavy.
Ja som brala dokonca lieky tesne pred otehotnenim, a to v kazdom pripade, vzdy nieco ine. Pri stvrtom dietati dokonca 1 teratogenny liek, ale vysadila som ihned a dokonca mi lekar povedal, ze pri tak malej davke sa nic nestane a davaju ho, aj pocas tehotenstva, ked proste je nutny. Na kila Dopegytu, na tony magnezia kvoli vysokemu tlaku. Deti su oka, celkovo 4 ks. Zatial nemame autistu.
Ved to by tehotne mamicky fakt nemohli ani vzduch dychat, tam je takych latok, ze by sme sa divili.
Ci mi nieco zasadne unika? 🤔
Začala som az ked som otehotnela.
Áno
@nevenka nie nie, praveze ta kyselina listova by mala chranit dietatko, len studujem aj zahranicne clanky, studie.
Davali tam cukrovku, vysoke BMI, imunitne priciny (zapal v tele), tazke kovy, antidepressiva a neuzivanie prave tej kyseliny listovej.
Neni tam spojenie, navyse musis uzivat min 3 mes pred tehu bez pauzy. To znamena, ze to robi malo zien takto a zial nic nema uplne preukazanu spojitost. Autizmus je nejaka zmeska genetiky ( pozri 4 generacie naspat a tiez okolo v rodine, kto je divny, bol divny niecim) a potom nejake vplyvy zivotneho prostedia. Ja som napr asperger, muz je NT a dieta NT, cize maly je zdrave bezne dieta .
užívala som
Akákoľvek látka,vitamin,či minerál uzivany bez toho,aby ste mali preukázané, že vám v tele chýba, vám môže uškodiť. Kyselina listová je odporúčaná na užívanie asi 30 rokov a od vtedy sa aj zvýšil počet detí postihnutých autizmom. Ale odporúčanych je aj kopec ďalších vitamínový doplnkov počas tehotenstva, čo môže výrazne uškodiť plodu.
Brala som mamavit pred tehotenstvom a aj prve 3 mesiace tehotenstva..a mam autistu
Mne lekár dôrazne odporučil v tehotenstve neuzivat nič. Len mať pestrú stravu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ahoj ja áno. Od jamienson. Syn je komplikovaná povavha a sú niekedy velmi ťažké dni. Má aspergera. No užívala som aj magnézium. Pri dcére som nebrala ani jedno z toho a je to úžasné a pokojné srdiečko.