Mamičky “prespanky”

19. aug 2022

Dufam, ze týmto názvom nikoho neurazim. Ak áno, hlboko sa naozaj ospravedlnujem. Neviem to inak pomenovať Chcem sa Vás opytat, ako sa to vola u Vás? Keď má žena takéto “neplánovane” bábätko? A zaujíma má aj, ak poznáte nejakú mamičku, aké pohlavie porodila? Ja som si tak myšlienkami prechádzala známe a všetky majú len jedno pohlavie. V komente napisem aké. Ďakujem 😊

guiseppinka
19. aug 2022

Nie je jedno ako sa taka zena vola? Podla mna to bude zalezat od regionu. V sucasnosti je "prespanka" skoro kazda druha... A inak to pohlavie ma celkom zaujima... Vo svojom okoli mam obe

sonia_wiener
19. aug 2022

Ja tak mam dievčatko 🙂

jeanne14
19. aug 2022

Čo poznám takto baby majú dievčatka 😉

h2
19. aug 2022

To snáď nemyslíte vážne! Akože mamičkám, ktoré mali dieťa neplánovane za slobodna, sa rodí len jedno špeciálne pohlavie? Akože z akého dôvodu?! 🤯

monuska112
19. aug 2022

tak prepac toto je riadne povysenecky a urazlivy prispevok. neviem to inak pomenovat? co tak slobodna mamicka? a to s tou statistikou o pohlavi to ako vazne?

oliviakatka
19. aug 2022

Nikto ma tak nikdy nenazval, aspoň o tom neviem a je mi to aj u prdele. Mám syna a v okolí je extrémna prevaha slobodných matiek so synmi 🙂

dadis
19. aug 2022

Poznam jednu. Dietatko je chlapec.

mikadooo
19. aug 2022

Hmm no tak u nás tomu hovoríme "slobodná mamička". Výraz prespanka sa mi hodí tak do 19-ho storočia. A pohlavie, hmmm z môjho okolia jedna má dievčatko, a druhá zas chlapca. Takže je to fifty fifty.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dzulli1980
19. aug 2022

Kedysi sa používal výraz "prespanka", staršia generácia ho používa dodnes ... lenže to je tým, že kedysi "prespať sa" bola hanba tak ako sex pred svadbou bol neprijateľný atď. ... dnes sú hranice morálky, intimity posunuté úplne inde ... dnes jednoducho slobodná mama, samoživiteľka atď. ...

viestta
19. aug 2022

Poznám viacero mamiciek, ktoré majú dieťa a nie sú ani v partnerskom vzťahu, teda single mom, a majú aj chlapcov aj dievčatá. Čiže ty poznáš len veľmi úzky okruh takých žien a na základe tej vzorky generujes nesprávne závery.

pribinak
19. aug 2022

Je rok 2022. Prespanka? To sa používalo za čias Hviezdoslava? Nie? Ten je koľko snáď aj 200 rokov mŕtvi

Čo tak slobodná mamička? Alebo osamelá matka? Opustená matka?
Poznám 2, obe majú chlapcov

heleninamama
19. aug 2022

Tu nájdeš aj také, čo sa prespali opakovane. A aj s viacerými mužmi. A deti majú oboch pohlaví...

autor
19. aug 2022

@h2 😁

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. aug 2022

Ale nie dieťa s partnerom, ale bez partnera záležitosť jednej noci. Nie dieťa s partnerom. A zaujíma má to cisto z nárečia

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
19. aug 2022

A tie dievcata už niesu dávno slobodne mamičky, ale v dedine ich aj tak volajú prespanky, aj keď majú dávno manželov a iné deti 🤷‍♀️ Aaaa každa jedna taká mamicka v mojom. Okoli ma dievčatko. Tu už človek nemôže ani premýšľať nahlas, lebi sa tu všetky slobodne mamičky urazili

autor
19. aug 2022

@jabadabadu ty vieš čo je nárečie? 😬😬😬

autor
19. aug 2022

@jabadabadu jjj take. Čo sa nechajú bohapusto nabúchať, ako si to ty pomenovala

oli18
19. aug 2022

Veeeľmi zmysluplná téma🙉

autor
19. aug 2022

@viestta nič negenerujem. Rozširujeme s kamarátkou databázu 😋

autor
19. aug 2022

@dzulli1980 ale tie mamičky už majú dávno partnerov, aj manželov a aj iné deti a stále im tak niekto vraví. Len má to zaujíma ako sa to vola napriklad na Záhori, Orave, Liptove alebo hocikde. Na východe je to Prespanka

viestta
19. aug 2022

A tie co opustil muž, keď zistil, že bude otcom? Tie do tej kategórie nepatria.
Ano, na východe sa používalo prespanka, ale hádam už aj k nám,
kde nič nie je, dorazila civilizácia a okrem niektorých prostoduchych jedincov ten termín nepoužíva nikto, ani tote co hutoria jak im pysk narostol

liusa82
19. aug 2022

ja poznám 2 a majú chalanov a aj tá dalšia tretia ešte teda za doby ako ty pišeš že to volali prespanka tak tiež chlapec ale sused si ho potom privlastnil ako za svojho.Ja som to cele detstvo nevedela ako decko ale furt mi vrtalo v hlave prečo sa do ich fajty vôbec nepodobá až mamina mi to ako staršej povedala že aby sme sa mu ako decká neposmievali pretože to bol aj zároveň môj kamarát

autor
19. aug 2022

@monuska112 a preco by to malo niekoho uraziť? Je to len slovo. Keby slm takej žene povedala kurva, tak urážka je na mieste

autor
19. aug 2022

@viestta nie takým sa tak nehovorí. U nás sa hovorí Prespanka len dievčaťu, čo má dieťa akokeby z jednej noci, nie s frajerom. Aspoň u nás sa tomu tak hovorí

mariejenka
19. aug 2022

Jemine 😅
Ked bola moja mamka mala mohla mat 6-7 cize 1967 sa pisal rok, zapocula slovné spojenie ...."ta sa prespala." .opytala sa mamky"to co mamko znamená" dostala odpoveď,ze neprisluchuj sa a babky-pletky ju vyhnali na dvor sa hrať. No a moja malá mamka v jej cistom detskom uvažovaní sa par rokov hrala tak,ze ked sa vieš vela jedením "prejest" sa vieš dlhým spánkom "prespať" 😅😅😅

evaachesa
19. aug 2022

Teraz som sa ale dobre pobavila. 😅 Čítam názov...to bude ničo o mne ... Veď ja rada dlho vyspávam keď sa dá. 🤣

monuska112
19. aug 2022

vsetko su len slova, clovek s minimalnym eq vie rozlisit tie zranujuce a urazlive. prespanka sa pouzival v minulosti ako hanebne slovo a uz honepocut, co znamena ze vyznam mu asi ostal

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre