Máme mať styk 2- 3 dni po sebe, aby sa zvýšila šanca na otehotnenie?

29. okt 2024

Ahojte
Tak dnes podla bazalnej,testov a hlienu je den ovulacie.Od rana mam ten hlien je dobre teraz mat 2-3 dni po sebe styk aby bola sanca na otehotnenie co najvysia?

domka222
29. okt 2024

Odporúča sa každý druhý až tretí deň

fok
29. okt 2024

Ahoj… poviem k tomu len toľko. Zbytočne vymyslas. Ja rozumiem že sa snažíte a chcete veľmi ale neovplyvníte to. Viem to sama na sebe. Mali sme mesiace kedy sme mali každý deň sex a nič. A tento mesiac kedy sme mali sex iba 3x som zostala tehotná.
Ale odpoved na tvoju otázku. Aj doktori radia každé 2 dni 🙂

vladi4444
29. okt 2024

@fok presne ako my...polroka pomaly každý deň, a otehotnela som, keď som s mužom v mesiaci bola kvôli časovej vytazenosti raz..haha :D

miadi
29. okt 2024

Aj pri dokonalom nacasovani sanca na otehotnenie je 35% . Idealne je nebrat to ako vedecky projekt neurobil z toho naprogramovanu akciu “ plodenie.” Ale dalej to brat ako milovanie sa. Podla chuti kludne aj kazdy den. Cim vacsi tlak na seba zacnes robit tym horsie budes prezivat sklamanie ked sa hnet nezadari. Hlavne klud ked urobis zo sexu job ani chlapa to nebude bavit.

zenazturca
29. okt 2024

@miadi mne povedala Dr pred mesiacom že počas plodných dni sa máme snažiť každý deň.
Pri snažení sa o dieťatko štvrtý rok som niekoľkokrát vyskusala štýl že sme šli naplno počas ovulacie každý deň a aj tak ze sme šli každý 3 deň.
Nepomohlo nič.
Tak čomu veriť?
Co je osvedčené?
Bazalnu teplotu a hlien si sledujem pravidelne

evkamotka
29. okt 2024

My sme sa milovali denne. Ja som mala pocit, ze robime maximum a muz bol rad ze denne sexuje :D

zenazturca
29. okt 2024

@evkamotka po akej dobe sa Vám podarilo počať?

lauriik
29. okt 2024

My sme vzdy mali sex kazde 2-3 dni. Nikdy som nesledovala ovulaciu a otehotnela som prvy krat prvy mesiac, druhy krat po 4 mesiacoch a treti krat tiez prvy mesiac. A vzdy som si myslela, ze to potrva dlho 😂

saska.j
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bambulka711
29. okt 2024

Ahoj, pokiaľ máte dobrý spermiogram, môžete aj každý deň, ak máte chuť. Inak úplne stačí každý druhý deň. Je síce pravda, že nejaké super truper spermie prežijú 72 hodín a viac, ale väčšina má schopnosť oplodniť vajíčko tých 48 hodín. Držím palce

miadi
29. okt 2024

@zenazturca vraj tie spermie su lepsie ked je tam den pauza .. 4 roky je dost dlho. Ak mate inak vsetko ok s plodnostou aj take sa stava ze nejak ten par spolu nevie aj roky rokuce a ked sa rozidu s inym bum su raz dva rodicia. A ti co nechcu teho tym sa zvykne zadarit hnet ked sa nechrania.

zuzanaete
29. okt 2024

Ak mas naozaj dnes ovulaciu, tak sex o 2-3 dni uz bude iba potechou, ale nie na splodenie dietata. Sex treba mat castejsie pred ovulaciou. Spermie si vedia par dni pockat.

evkamotka
29. okt 2024

@zenazturca prve 8-9 mesiacov, druhe na prvy raz

joesvk
29. okt 2024

Keď zmizme ten ovulačný naťahovací hlien-teda keď príde akoby suchý deň-vtedy treba byť s mužom. Je najväčšia šanca na oplodnenie.

sense
29. okt 2024

Paradoxne vždy som otehotnela keď som nič neriesila

zenazturca
30. okt 2024

@sense takže prestať sa sledovat a nemysliet na sex?

zenazturca
30. okt 2024

@joesvk čiže po ovulaci je šanca na oplodnenie aj 2-3 dni?

zenazturca
30. okt 2024

@miadi áno všetko je v poriadku.

zuzanaete
30. okt 2024

@zenazturca Nie. 2- 3 dni po ovulacii je uz neskoro. Vajíčko je pripravené na oplodnenie 12-24 hodín po začiatku ovulácie.

zuzanaete
30. okt 2024

@joesvk U vacsiny zien ovulacia prebehne v den, ked je hlien najplodnejsi. Hlien pomaha spermiam prezit a dostat sa k vajicku. Takze den, ked uz nie je hlien, je uz zvycajne po ovulacii a moze byt uz neskoro.

sense
30. okt 2024

@zenazturca u mňa to fungovalo tak ...keď sa na to spätne pozriem vždy som otehotnela keď sme mali štýl 1-2x do mesiac lebo inak to kvoli pracovným povinnostiam nevyšlo...proste nechať tomu voľný priebeh aj keď viem že je ťažké nemyslieť na to

zenazturca
30. okt 2024

@sense áno je to ťažké prestať myslieť.
2x som to skusila vypustiť z hlavy a styk sme mali počas plodných dni..výsledok nulový

joesvk
30. okt 2024

@zenazturca Nie 2-3 dni ,len 24 hodín.

joesvk
30. okt 2024

@zuzanaete Po ovulácii je najväčšia šanca.
A čo sa týka sledovania hlienu, tak plodný hlien ako vaječný bielok môže byť viac dní za sebou, ale keď hneď potom príde prvý "suchý "deň-deň bez hlienu, vtedy je vajíčko v prvej tretine vajcovodu a je najväčšia šanca na otehotnenie.
Nehovorím, že spermie nemôžu prežiť počas obdobia hlienu . Hovorím o najväčšej šancí...ak si to teda žena dokáže odsledovať.

miadi
30. okt 2024

No je mi to divne ze vse ok zdravotne a 4r nic . 🥹 Drzim palce nech sa zadari

zenazturca
31. okt 2024

@joesvk čiže keď som mala ovulaciu cez víkend, tak este máme šancu tento týždeň pokiaľ budeme praktizovať styk každý druhý deň?

zenazturca
31. okt 2024

@joesvk na prvý "suchý " deň sme tiež mali styk. Potom o 2 dni na to opäť

joesvk
31. okt 2024

@zenazturca Nie.Keď bola fakt ovulácia v nedeľu a sex v pondelok, tak je najväčšia šanca. V utorok už je neskoro.

joesvk
31. okt 2024

@zenazturca Zo sexu pár dní pred ovuláciou ,kedy spernie môžu prežiť, sa dá otehotnieť.Po ovulácii len 12-24 hodín, takže ďalšie dni po ovulácii už nie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre