Máme dať vyšetriť DNA fragmentáciu v spermiách?

feketka
21. feb 2021

Ahojte baby, tak ja som už konečne dokopala MM k tomu, aby išiel na spermiogram, ale ako tak pozerám dajú sa urobiť rôzne a ja teraz neviem. Ide tam prvýkrát, podľa Vás stačí dať len ten klasický alebo si mám hodne priplatiť aj za napr. vyšetrenie DNA fragmentácie v spermiách?
Inak ešte otázka, myslíte, že môžem ísť s mužom dnu do tej miestnosti a trochu mu pomôcť ak by bolo treba? :D

e1i
21. feb 2021

@feketka dnu môžeš ísť a ci to dat alebo nie. Ak sa ti podarí dostať ho tam v prípade horších výsledkov ešte raz, tak nemusíš ale ak by odmietol tak by som dala rovno urobiť aj to.

feketka
autor
21. feb 2021

@e1i no to práve neviem, či bude ochotný ísť aj druhýkrát :/ len je tam dosť veľký cenový rozdiel, obyčajný SPG je za 30eur a ten rozšírený za 150eur a to je dosť rozdiel. Ale tak dozajtra sa rozhodnem keďže tam ideme ráno.

e1i
21. feb 2021

@feketka ak niečo nájdu a doporučila liečbu v car tak vám navrhnú ak bude treba zopakovať a zaplatiť nanovo 150.my keď sme riešili tak stačil ten obyčajný za 30.vysla teratozoospermia, horšia morfológia. A potom mu už len pri ivf robili 2x.mali sme 2 cykly.

balalea
22. feb 2021

@feketka DNA sa odporuca pri zhorsenej morfologii, to znamena menej ako 4% morfologicky spravnych spermii. V pripade ze to pre vas neni vysoka polozka isla by som do toho, budete mat pokoj a pre pripad ze by Vas aj poslali niekam do CAR alebo tak mate vysledky a mozete riesit

pietrula
27. aug 2022

@feketka
@e1i
@balalea Baby, absolvoval Vas partner tu DNA fragmentaciu?

e1i
27. aug 2022

@pietrula nie, nemali sme dna fragmentaciu, isli sme bez nej do toho

feketka
autor
27. aug 2022

@pietrula myslim, ze nie. Boli sme na IUI a vyslo na prvy pokus aj s jeho 2% morfologiou

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre