Dobrý deň,
doktorka mi predpísala 1x200mg Progestanelle v období od 16DC-25DC kvôli špineniu medzi periódami. Snažíme sa o dieťa. Ak by to tento mesiac vyšlo a ostala by som tehotná, je ok, že vysadím progesterón 3-4 dni pred očakávanou MS? Nemôže ten pokles progesterónu ublížiť začínajúcemu tehotenstvu?
Je tu veľa žien, čo tak užívali, prosím ako ste to robili? Testovali ste v deň kedy ste mali vysadiť progesterón? Ďakujem za odpovede
Ahoj, presne toto som riešila ale opýtaj sa aj lekára radšej. Vkladala som Progestenalle 10dni. Pred tým 10. dnom som si radšej urobila test a bol negatívny, tak som vysadila. Po dvoch dňoch som dostala nejakého tusaka a urobila další test a bol pozitivny, tak som volala lekárovi čo robiť. Kázal znova nasadiť 2x200mg vkladať na noc. A som tehotná teraz a dúfam, že bude všetko Ok. Držím palce
Ja som s rovnakym problemom brala utrogestan a vzdy som si musela robit test.
No ja som brala do 25 DC pri 26 dňovom cykle.
Ak spinis medzi cyklami máš málo progesterón a absolútne ti neodporúčam ho vysadiť ak nájdeš 2 čiarky
trochu mimo temy - neostal prosim niekomu progestanelle?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja by som túto otázku dala Tvojmu Dr. Lebo kazdiz nás ho mohla užívať z iných dôvodov ako Ty...ja som ho brala do 12tt. Sú baby, ktoré ho vysadia a také, čo ho berú aj do 36tt. Navyše - 4 dni pred ms nemôžeš vedieť, či si isto tehotná alebo nie.