Mám veriť gynekológovi alebo bazálnej teplote?

malulienka
4. nov 2021

Ahojte
Mám dilemu.Kazdý mesiac chodim na folikulometriu.
Meriam si bazalnu teplotu.
Podla teploty ktorú mám zvýšenú od nedele,okrem toho som mala hnedý hlien predpokladam že ovulačný, usudzujem že ovulka bola.Podotýkam chora nie som, teplotu meriam.vzdy v rovnaky cas skor ako vstanem z postele..stupla mi o 0,4 stupna.A stale sa takto drzí
Ale doktor mi dnes na folikulometrii tvrdil ze stale tam vidí ten folikul, vraj narastol za tyzden len o 3 mm.Ze podla neho to nevyzera na to ze ovulka bola.Vzal mi krv a v pondelok mam volat aby som.vedela teda ci bola alebo nie.Este sa mi to nikdy nestalo.Zacala som ale uživať Gynex, mohol spôsobiť takúto šarapatu a zvýšiť teplotu?
Stretli ste sa uz s tym, aby to takto bolo? Ze teplota a moje zmysly hovoria nieco ine a doktor opak?

sivana09
4. nov 2021

treba verit MK

nafka0483
4. nov 2021

@malulienka Ukaz graf, teploty ti mozu dalsie dni zas klesnut. Ak lekar vidi folikul, nevidi zlte teliesko a hormony v krvi potvrdia ze ovulacia nebola, tak nebola.

malulienka
autor
4. nov 2021

@malulienka
@nafka0483 ved ano ked mi povie ze pidla krvi este nebola tak uverim.Ale tiež sa tváril nejak zmätene a nerozumel ako je to možné.Vzdy mávam ovulku skoro na deň presne.

malulienka
autor
4. nov 2021
malulienka
autor
4. nov 2021

@sivana09 netvrdim ze verim co sa tu píše, len som sa spýtala či nemá niekto takúto skúsenosť.Samozrejme že budem veriť vysledkom krvi

ailiba
4. nov 2021

@malulienka no, ja som mala. Stalo sa mi to isté, folikul mi zevraj zmizol. Nakoniec ho za pár dní našiel a mal už 22mm. Žeby u teba pri ultrazvuku nenašiel dominantný folikul? Je to možne.

tosomja
4. nov 2021

@malulienka pokúšate sa o bábätko? Tak skús podľa tvojich výpočtov a aj podľa lekára. Niekedy sa trafíte, ak vám má byť dopriate bábätko. 🤗

malulienka
autor
4. nov 2021

@ailiba ale mne ho práveže vraj našiel a tiez sa tomu čudoval, lebo mi tvrdil ze asi nedela pondelok bude ovulka podla folikulometrie a dnes je stvrtok a ze vraj tam je.

malulienka
autor
4. nov 2021

@tosomja áno veľmi by sme chceli este jedno, len sa uz rok nedarí. A vraj sme obaja v poriadku.
Mna zmiatla ta teplota a ovulacny hlien, neviem či to spôsobil ten gynex alebo co sa deje

ailiba
4. nov 2021

@malulienka áno, ale otázne je, či tam nie je ešte jeden, ten, ktorý je dominantný... No uvidíš z krvi.
Ale fakt je, že BT je dosť presná metóda, ale tiež folikulometria.... Je to fakt divne.

ailiba
4. nov 2021

@malulienka Gynex by mohol pomôcť s ovulku a harmonizáciu cyklu... Ale nemyslím, že by to mohlo urobiť takýto chaos. Skôr bude zle meraná teplota, alebo zle robená folikulometria. Niečo z toho nesedí.

malulienka
autor
4. nov 2021

@ailiba a teraz babo raď😁som z toho mimo.

ailiba
4. nov 2021

@malulienka 🤷‍♀️, ved to... Musíš počkať a uvidis

malulienka
autor
4. nov 2021

@ailiba teplotu meriam poctivu vzdy rano o 6.00 hod pred tym ako vstanem.Spim celu noc bez prerušenia, 7-8 hodin.Ved prave ten doktor ma zmiatol, lebo on sam vyzeral zmätene.Dlho hladal hladal a potom mi povedal ze za tyzden narastol folik len o 3 mm.Aj to mi bolo dosť čudné a aj jemu.Povedal uvidime🙉

malulienka
autor
4. nov 2021

@malulienka
@ailiba v pondelok napíšem ako dopadli vysledky krvi😁

nafka0483
4. nov 2021

@malulienka Noo graf vyzera dobre, pockaj teda na krv, sama som zvedava ako to dopadne.

dome_nicka
4. nov 2021

Ahoj ja som tento mesiac presne natom tak isto, robila som ovulácne pásiky, merala teplotu, bola na folikumetrii. Mala som poziviny ovulácny test, teplota mi krásne sedela s poziviny testom a stúpla o 0,3 a aj napriek tomu mi povedal gynekológ že už nevidi folikul ani žlté teliesko…

milka1988
4. nov 2021

Ešte sa mohlo stať že jeden čo tam bol aj praskol preto ťa teplota.... a druhý ktorý možno dr nevidel alebo nepovazoval za dominantný narástol o tie 3 mm. Niekedy sa výnimočne stane že žena ovuluje 2x v jednom cykle v rozmedzí len pár dní od seba.

malulienka
autor
4. nov 2021

@milka1988 no uvidim ako dopadnem.Uz som o niecom takom kdesi čitala, ale veru ani ma to nenapadlo.Nezostava mo nic ine len pockat a uvidim kde bude pravda😉

milka1988
5. nov 2021

@malulienka veru asi len čakať ;) držím palce

floren
5. nov 2021

@malulienka moja neovulacia bude mať dva roky 😀čiže možné je všetko

malulienka
autor
6. nov 2021

@floren tak takýto výsledok by bol ten naaaajlepši😁ale držim sa pri zemi

malulienka
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
malulienka
autor
8. nov 2021

@malulienka ahojte
Takze nakoniec ta ovulka nebola vtedy ako som.si myslela ja.Podľa krvi prebiehala práve v ten deň keď som bola na krv.Čiže 4.11.A teraz to vidím aj podľa grafu.Lebo teplota išla ešte viac hore.No mám ju neskôr.Takže asi z toho nič nebude, lebo vtedy sme nemali styk.A okrem toho som v sobotu zistila, že som pozitívna.Takže dve čiarky na teste síce mám, ale nie na tehotenskom😁🤷‍♀️už sa normálne človek aj zasmiať z toho musí.Lebo by mi preplo.Prikladám graf😉

malulienka
autor
8. nov 2021

@milka1988 tak nakoniec bola ovulka neskor

milka1988
8. nov 2021

@malulienka no ked si pozitivna a mas teplotu uz 37,30 tak to je uz teplota skor z choroby :(

malulienka
autor
8. nov 2021

@milka1988 ano urcite ju mam preto vyssiu.

milka1988
8. nov 2021

@malulienka tak skore uzdravenie hlavne 🙂

ailiba
9. nov 2021

@malulienka tak to je mi ľúto... Na druhej strane, keď si pozitívna, je to tak lepšie... Budúci mesiac to určite vyjde😉

malulienka
autor
9. nov 2021

@milka1988 ďakujem už je lepšie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre