ahojte, kys listová mi vyšla v medziach normy, treba aby som ju pri snahe o dieťa užívala aj tak?
alebo máte niekto skúsenosti s koenzýmom Q10 ?
Ak by som sa snazila, tak nie. No ak by som uz bola tehotna, tak ano. Lebo teraz je v norme, ale pocitaj, ze tehotenstvom sa zvysuje narok na kyselinu listovu.
Nie, neber. Čo najmenej chémie do seba.
Kyselina listová je jediný vitamín, ktorý sa tehotným odporúča paušálne, takže ja by som brala, aj pri snažení. Keď tak si dávaj iba 400.
ahoj, urcite radim uzivaj, je to "len" vitamin a je dokazane, ze jej uzivanie v skorom stadiu tehotenstva je prevenciou proti razstepom.
ak nechces "chemiu", tak su aj "bio" verzie. inak kazda chemicka zlucenina aj prirodneho povodu je vlastne chemiou.
Ja som uzivala KL a aj koenzym Q10, ten je dolezity pre plodnost.
@petkasaurus a pomohlo ti to ?
Koenzým Q10 nie je nevyhnutné brať, ono ani nebolo nikdy dokázané, že vplýva na plodnosť pri zdravých ženách. Jedine štúdie boli robené v súvislosti s IVF a tie ukázali nejaký pozitívny efekt. Tam sa ale brali dózy 600mg a viac, normálne dostaneš tabletky so 60mg.
Neviem ci to pomohlo, ale mala som lepsi pocit a súhlasím s prispevkom vyssie. Ja sim si aspoň kupila ten silnejsi, lebo su 30 a 60mg.
Ja som pred tehu brala b komplex,ale to bolo koli častým aftam..to bolo mesiac a potom som prešla na obyčajnú kyselinu listovú...uzivala som do.12tt...teraz už neberiem nič...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som nebrala nič a deti mám zdravé.