Mám užívat kyselinu listovú i napriek tomu, že jej mám dostatok?

20. sep 2022

ahojte, kys listová mi vyšla v medziach normy, treba aby som ju pri snahe o dieťa užívala aj tak?
alebo máte niekto skúsenosti s koenzýmom Q10 ?

tosomja
20. sep 2022

Ja som nebrala nič a deti mám zdravé.

beata_k
20. sep 2022

Ak by som sa snazila, tak nie. No ak by som uz bola tehotna, tak ano. Lebo teraz je v norme, ale pocitaj, ze tehotenstvom sa zvysuje narok na kyselinu listovu.

ankare
20. sep 2022

Nie, neber. Čo najmenej chémie do seba.

stannkal
20. sep 2022

Kyselina listová je jediný vitamín, ktorý sa tehotným odporúča paušálne, takže ja by som brala, aj pri snažení. Keď tak si dávaj iba 400.

heln
20. sep 2022

ahoj, urcite radim uzivaj, je to "len" vitamin a je dokazane, ze jej uzivanie v skorom stadiu tehotenstva je prevenciou proti razstepom.
ak nechces "chemiu", tak su aj "bio" verzie. inak kazda chemicka zlucenina aj prirodneho povodu je vlastne chemiou.

petkasaurus
21. sep 2022

Ja som uzivala KL a aj koenzym Q10, ten je dolezity pre plodnost.

autor
21. sep 2022

@petkasaurus a pomohlo ti to ?

stannkal
21. sep 2022

Koenzým Q10 nie je nevyhnutné brať, ono ani nebolo nikdy dokázané, že vplýva na plodnosť pri zdravých ženách. Jedine štúdie boli robené v súvislosti s IVF a tie ukázali nejaký pozitívny efekt. Tam sa ale brali dózy 600mg a viac, normálne dostaneš tabletky so 60mg.

petkasaurus
21. sep 2022

Neviem ci to pomohlo, ale mala som lepsi pocit a súhlasím s prispevkom vyssie. Ja sim si aspoň kupila ten silnejsi, lebo su 30 a 60mg.

zuzi0911
27. sep 2022

Ja som pred tehu brala b komplex,ale to bolo koli častým aftam..to bolo mesiac a potom som prešla na obyčajnú kyselinu listovú...uzivala som do.12tt...teraz už neberiem nič...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre