Ahojte. Nechcela som napísať že som závislá na alkohole, no za posledné dva roky popíjam s partnerom pravidelne. Viem, že to nie je dobré chcela by som s tým prestať, teda aspoň to obmedziť. Nedávno sme mali svadbu a začali sme riešiť vlastné bývanie dom. No ešte je to len v štádiu vybavovania stavebného povolenia, takže to bude ešte nadlho zatiaľ bývame v podnájme. Najradšej by som dieťa porodila už do domu, no viem že to bude ešte dlho trvať a už mám zachvíľu 28 rokov a nechcem rodiť stará. Problém je aj ten alkohol že sme si naň zvykli ako odreagovanie od práce cez víkendy a sem tam aj cez týždeň na spríjemnenie si chvíľ. Viem, že budem musieť prestať úplne keď sa začneme snažiť o dieťa. Tak sa pýtam ako to vidíte koľko by som mala pred tým prestať. Chcem aby dieťa bolo zdravé to je pre mňa prvoradé. A či sa nám bude dariť keď sme pred tým pili. No chcem prestať postupne
Ideálne hneď.
mozno sa mylim, ale podla mna ked prestanes hned pit ty aj partner, tak sa od najblizsej ovulacie mozte snazit o dieta...ale ak vyslovene nie ste alkoholici, a teda mate potrebu pit... tam nevidim dovod cakat len jednoducho uz nepite alkohol...ak sa vam paci len ritual, ze si sadnete spolu a date si nieco tak su nealko verzie
Je super ,že si uvedomujes problém a chces to riešiť . Pijes teda denne áno ? Vydržíš nepiť počas týždňa a dať si len cez víkend ? Mám radu ,keďže moja mama je alkoholicka a svokor abstinujuci alkoholik . Začni hneď m dnes si nenalej nič . Ani pivo ,ani víno. Nič s obsahom ani minima alkoholu . Rob si čiarky v kalendári . Za každou čiarkou sa skrýva úspešny deň bez.
Pred tehotenstvom keď si občas dáš drink s priateľmi nie je na Tom nič zle ,hoci ani telu prínosné .ale v tehotenstve už vieš ,že každá kvapka škodí
Tehotenstvo a alkohol je jedna vec. Vydrzis, OK. A co potom? Potom bude OK pre dieta mat matku co pachne ako sud?
Nájdite si inú formu zábavy, najlepšie hneď.
Ahoj, nic mi do toho nie je. Ja som stavala dom ked mal syn 14rokov a bola som po rozvode.
Mam uz to-co za sebou, a len dobra rada. Dieta je velka zmena, radsej by som ho porodila na tvojom mieste uz do hotoveho domu, nie takto, vela vybavovacie a upratovania je okolo rozostavaneho domu, aby si si tehotenstvo uzila a nemala vela. Skor pockajte kym budete mat aspon hrubu stavbu, ale najlepsie by bolo keby aspon pred nastahovanim by si otehotnela.
Budes mat menen starosti, ja som si sem-tam bola na pokraji nervoveho zrutenia, ja chapem, ze budes mat pri sebe aj partnera, ale aj tak. Aj financne je to narocnejsie ak mate dieta, vela veci potrebuje.
Mimochodom nie si stara!!! Si v najlepsom veku, ked 1-2roky pockas tak to bude v pohode.
zalezi aj aky alkohol...mnozstvo a typ...ale taky rok-dva by som tomu dala s tym, ze obcas si samozrejme mozes dat pohar vina alebo pivo, ale proste zmenit ten zivotny styl, ze dam si casto
dva roky, to som uz asi prehnala, to by bolo, keby si kazdu chvilu bola na tvrdom, ale skus vysadit len pre svoju informaciu na mesiac alkohol uplne - a uvidis, v akej forme fyzickej alebo psychickej zavislosti si, podla toho sa mozes dalej zariadit...ak ti to nic nebude robit, tak kludne aj dalsi mesiac...je to na tebe, ale urcite telu prospeje sa vycistit, plus si otestujes volu, sebazaprenie, atd atd, co budes v materstve ajtak potrebovat
Hned a hlavne nie ze prestat chlastat pri snazeni a tehotenstve ale potom ked uz dieta bude na svete. Lebo mat rodicov dvoch alkoholikov tak chudak dieta.
Alkohol ozaj forma odreagovania nieje ...
Nie je piť, ako piť. Napíš množstvá. A trt ti pomôže prestať, keď muž bude pokračovať.
Keď piješ každý deň a nevieš prestať tak tam už alkoholizmus je alebo ti veľa nechýba. Prestať postupne? Ak nie si alkoholička ide to z jedného dňa na druhý. Proste si nič nedáš a hotovo.
Vykašli sa na plodenie deti,ak mienis prestať piť iba dočasne.Bud prestaň navždy a úplne alebo nemaj deti.Toto je taká moja malá prosba dieťaťa,ktorého rodič celý život bojuje s alkoholom.
Nemaj deti ak máš problémy s alkoholom.Alebo prestaň hneď a úplne.
Lebo keď potrebujete chlastat len tak,keď v podstate nemáte žiadne stresy a problémy a aj počas pracovného týždňa tak máte poriadne naslapnute byť alkoholikmi.
Je to smutné
Inak ja by som fakt chcela vidiet ako moc by ste boli pravidelne opity pri takych stresoch ktore prinasa prichod maleho babätka, ked nezvladate bezne odreagovanie sa len popri praci,bez dietata a tych x novych situacii...
Aj ja mám rada alkohol 😁 ake nikdy som nepila denne. Za posledných 5 rokov som si dala 1 pohár vina. Akurát som skončila s kolenom. Chvilku na to potom otehotnela, takže nič.
Aj teraz si dám obcas, vína bez alkoholu alebo džin. Chutia skvelo, su rôzne značky, maju menej cukru ako džús a nie si z toho nacapana. Ja sa nepotrebujem opiť, mam rada tu chuť len. Ešte tak super vaječný likér bez alkoholu a som vysmiata 😁
Toto co ty píšeš je docela pruser a sama to vieš. Ja ked som si občas vypila v rámci oslávi alebo len tak - nikdy pravidelne, nikdy sama a NIKDY keď som mala problémy! Teda áno za mlada 3x a preto som vedela, ze to je hodne blby napad.
Ale fakt som nikdy nemala potrebu pit pravidelne. Muz je somelier, pivnicu mame plnú alkoholu, rozdavame. Pred detmi sme jednu fľašu dvaja pili aj 2 týždne. Tak raz za 3 mesiace.
Kamoska riez s muzom si dali častejšie, uvedomili si to a sekcii s tým zo dňa na deň. Obaja dobra práca, spokojní v zivote, proste ken tak pohár dva za večer. Nie kazdy den ale veľmi často. Viac ako 2 poháre nedali (víno). Kéd si dajú teraz tak veľmi zriedka.
Aké to co píšeš ty je dosť zle.
Obcas si dat poharik vina vobec nie je ziadny problem pre otehotnenie.Ale zavisi,ci ste zavisli a ci potrebujete alkohol alebo pijete len na uvolnenie bez potreby opit sa.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
aspon polroka, lebo abstaky su hruza, zaroven telo sa musi vycistit, atd ...