Ahojte chcem sa opýtať, tie čo máte PCO. Aj Vám odporúčali otehotnieť resp. začať sa snažiť čo najskôr?
Ahoj v 17stich mi Dr predpísal antikoncepciu, lebo som mala problém s hormónmi. Tak isto videl, že mám pco.
Povedal mi, že po vysadení antiky by som mala otehotnieť do 3 mesiacov.
Otehotnela som, ale po 3 rokov.
Ale je pravda ze ak nemáš načo čakať máš muža atď atď snažit sa treba zavčasu s pco je to väčší problém.
ak mas zazemie, zacala by som sa snazit co najskor. PCO je blbe v tom, ze ovulaciu mam raz-dvakrat do roka, a netusim kedy. Nam trvalo 6 rokov otehotniet...
Ďakujem za odpovede 🙂 tak keď ustúpi táto situácia by sme chceli začať ...inak každej vám gratulujem 😊 ...mne každý doktor povedal že budem mať dosť problém ....ja som našla že sa môže stať že bude potrebné aj vybratie vaječníkov atď? ...inak ja ani neviem či ovulku vôbec mám :/
@veronika1234512345 moj gynekolog mi vravel ze antika je nulove riesenie PCO. Menzes sice mas, pravidelny ale klamlivy, prekryva sa problem, zenu potom poslu na umele oplodnenie a je vybavena. Neexistuje na to liecba, co je hrozne pri pomysleni, ze to ma kazda 10. zena...
@paulisko to neviem...osobne by som necakala kym skonci pandemia. Moze vam to trvat roky (pozri sa na mna), mozno potom pride dalsi problem...na babatko asi nie je nikdy idealny cas 🙂 aj tak pride ked samo bude chciet...
Ja mám aj predrakovinove krčka a povedal mi doktor že aj z toho by ma tehu mohlo vyliečiť resp dopomôcť mi .... No a vzhľadom na to že toto všetko sa u mňa vyvinulo v priebehu roka nechcem veľmi riskovať čo bude za pár rokov keď ma moje telo sklony k takýmto zdr. Problemom ...takisto k nádorom nezhubný už mám zostehennej kosti vybratý ....a to mám 20r
@paulisko skus si zaplatit kurz Creightonovho modelu, naucis sa sledovat si cyklus
http://www.plodar.sk/plodnost/
@gladys_07 nehádam sa ani nejdem nikoho presviedčať. Brala som antiku z iných dôvodov len pri vyšetrení prišiel na to, že mám zväčšené vaječníky že sú polycysticke 🤷♀️
Po 7 rokoch kedy som ju vysadila som šla na kontrolu, kedy mi povedal, že moje vaječníky vyzerajú normálne. Avsak neovulovala som z ľavého vaječníka, malo kedy keď vôbec.
Takže ja neviem, ale lekari si navzajom dohadzuju pacientky a radšej pošlú na iui a umelé atď akoby mali riešiť a liečiť problém (ak sa dá)
@veronika1234512345 ja to mám zase zrejme z antiky ...po jej vysadení mi to aj zistili ...som prestala mat ms aj pri užívaní hak ....doktor mi povedal ze pri uzivani hak je to pco nejak skryte a nevidia to ....ja som ho vsak zmenila ked som zacala mat aj ine problémy a nejak sa nic neriesilo
@paulisko začnite si nezávisle len užívať jeden druhého, ja každej s PCO (tiež patrím do toho klubu) odporúčam inofolic, začnite aj hneď a uvidíte kedy sa podarí, nečakala by som. Ovulačne testy som si tiež robila, vždy negatívne až sa mi to nezdalo, že má tak divne boli brucho tak som zo spasu skúsila tehotensky a v šoku som zistila, že už ovulacia asi nemá prečo chodiť 🙂 držím palce nech sa zadari
@paulisko ano podla hlienu, a prave to co pises oni tiez riesia (na to sledovanie cyklu nadvazuje specializovana medicina Napro technology)- ze ho nemas, to ze nie je rovnaky sa ti mozno len zda, hlien je dolezity pre prezitie spermii a vdaka tomuto sledovaniu ked zistit ze ho nemas tak sa to riesi a da sa to riesit 🙂 naozaj ta povzbudzujem tymto smerom, ziskas prehlad o svojom tele, nebudes sa stresovat ze uz je 40. den a ja este nemam menstruaciu, ked sa sledujes a vies, ze este ani ovulacia neprebehla, takisto sa po porode velmi rychlo zorientujes vo svojom cykle a hlavne vies postrehnut ak by sa dialo nieco neobvykle, ja sa riadim touto metodou, tak ak chces vediet viac, napis mi ss
@strapec jeeej super gratulujem 🙂 ja užívam inofolic už rok každý druhý deň plus duphaston @carduelis a vtedy som mala cyklus práveže 22dnovi čo bolo na nervy :D ale bez neho nič len po vyvolávačke ....o týždeň idem ku mojej dr tak by som to s ňou rada prekonzultovala 🙂
Ďakujem za vaše odpovede 🙂 rada sa občas porozprávam potom získam nové informácie keďže ja nepoznám žiadnu čo to má 🙂
@paulisko Ahoj, tiez mam lahke PCO a presla som si uz aj konizaciou krcka koli predrakovinovemu stadiu. Koli PCO ti radim cim skor otehotniet. My sa snazime 4 roky a zatial stale nic. Inak u toho krcka si davaj pozor. Ked mas uz nejake silne stadium a chcu ta operovat,tak predtym radsej neotehotni. Sestra tak otehotnela pred vianocami a musela ist na konizaciu, pri ktorej potratila :(
@nina004 no to sme si povedali pred rokom s priateľom že po očkovaní na liečbu krčka prípadne po vyliečení ideme na to keďže už predtým mi doktor odporučil čo najskôr sa začať snažiť kvôli pco (ešte som nevedela o predrakovinovom) teraz keď sme zistili že som zdravá zrazu kvôli epidémií priateľ že nie teraz keď to možno trochu vyzerá nádejné tak zrazu že on sa na to necíti že nemáme zázemie atď pritom moji rodičia mi povedali že ak k tomu príde pomôžu nám len nám chcú pomôcť aby sa napríklad neskôr nestalo za pár rokov že nebudeme môcť mať dieťa ....áno viem treba zázemie ale to by sme mali keby sa stalo ...ja jeho pohľad chápem ale nepáči sa mi to začínam mať pocit že stále bude mať dôvod to presúvať ...ja už miesto duphastonu musím užívať progesterón čistý hormón už z toho duphastonu sa cítim dosť zle najmä som stále agresívna nahnevaná potom smutná no jednoducho najradšej by som mala dieťa a vykašľala sa na lieky a nechala to na prírodu nebaví ma byť stále u doktorky alebo doma tŕpnuť či sa to lepší alebo nie keby aspoň viem že mám tú ovuláciu že by som sa nemusela báť to odkladať keďže je to stále horšie a horšie pred rokom som mala aspoň normálnu ms teraz naposledy som mala deň po vyvolávačke a predtým tie len také dvojdňové alebo špinenie alebo že deň celkom normálnu a potom špinenie jednoducho mám strach z toho že keď to budem odkladať prídem o šancu alebo to bude tak dlho trvať že to budem psychicky zle zvládať...ach a dnes mi povie že keď to chcem surit mám si nájsť asi iného že on sa na to necíti ach baby poraďte mi čo robím zle
utrogestan ti nechcu predpisat? na rozdiel od duphastlnu je tam progesteron prirodny a mozes ho uzivat vaginalne... k PCO pozri knihu M. Shannon- Plodnost, cykly, vyziva. nieco sa da poriesit aj stravou a doplnkami, zmenou zivotneho stylu
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@paulisko mne povedal doktor, že do 30 mám čas. Potom by už mohol byť problém