Mám ovuláciu?

1medvedik1
23. dec 2020

Hrozný názov, ale iný ma nenapadá 🤷‍♀️😭🤣 totižto, chceli by sme bábätko. Môj cyklus je nepravidelný, minulý mesiac rekord, tehu test negatívny tak doktor pichol vyvolavačku, na 50 deň prišla menštruácia. Ale predtým cyklus 29,30,35 dní.. Ako kedy. Je preto ťažké trafiť ovuláciu. Doktor odporučil merať teplotu. Potrebuje vedieť či mávam ovuláciu, či nemám náhodou polycystické vaječníky .. 😔 Od 14.dňa cyklu si robím ovulačné testy, teplomer som si objednala prišiel pokazený, ďalej som neriešila, teraz som kúpila nový a začínam merať ale len druhý deň.. . Na 16.deň cyklu ma začali bolieť bradavky, tak som myslela že ovulácia. Čakala som ovu hlien ale nič. Všetky ovu testy odvtedy negatívne. A to mám dnes 23.deň cyklu. Bradavky stále citlivé, do toho trochu pobolieva spodok brucha. Hlien je bledý, krémový, hustejši ako po ovulácii. Ale tá pravdepodobne nebola. Tak ja naozaj nerozumiem. Inak teplota včera 37,24 dneska 36,77.. Asi hlúposť, zle som merala možno. Je možné mať citlivé bradavky, bolesť v podbrušku, zmenu hlienu bez toho aby bola ovulácia? (mykozu nemám, mala som niekoľko krát viem aký výtok to je. Cystu taktiež niekoľko krát som mala, preto táto bolesť podbruška neznamená Cystu..) mohla byť ovulácia? Alebo nie? Ak nie, môžem mať všetky tieto príznaky aj keď neprebehla?
Ďakujem, pekné sviatky Vám prajem 💖

zojanka
23. dec 2020

@1medvedik1 všetky tieto metódy ako sledovanie hlienu, sledovanie iných príznakov sú sice fajn "pomocníci" ale nič na čo by sa dalo 100% spoľahnúť. Skôr to meranie teploty by mohlo byť smerodajné, ale treba merať poctivo a správne, najlepšie k tomu doplniť tie ovu testy ( ale mne sa pár krát stalo že boli negatívne napriek prebehnutej ovulácii tak tiež nie sú 100%). Ale to či máš PCO by ti mal povedať tvoj gynekológ (sono + hormonálny profil). Dobre by bolo keby ti on sledoval na sone ovuláciu či prebieha. To čo ty doma odsleduješ nemusí byť pravdivý údaj. Ak sa snažíte naozaj dlho a gynekológ sa nemá k činu objednaj sa nankonzultáciu do centra asistovanej. Spravia testy z krvi, sono, vedia pekne načasovať plánovaný styk, podporiť ovuláciu ....

sandra151
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre