Chcem sa dať dokopy, nepravidelná menštruácia veľmi oslabená imunita, nadváha . Chceme časom ešte jedno bábätko mám 32 čím začať? Zamerať sa troška na seba najmenšia bude mať tri a ja som sa zanedbala 🥹
Začni chudnutím. Pretože nadváha robí v tele veľa-aj s hormónmi, aj s imunitou. Daj si urobiť jedálniček, to je dobrá investícia a daj si poradiť aj s pohybom. Uvidíš, že veľa sa zmení k lepšiemu 🍀
Ďakujem baby u mňa je asi najhorši problém sladké , pohybu mám dostatok celkom , neviem zastaviť keď na mňa príde chuť na sladkosti :( s tým si ako poradiť? Mám 100kg výšku 178cm v tehotenstve som najprv chudla 10kg šlo to samo . A teraz sa nie nie pohnúť
Do stravy pridať bielkoviny a zeleninu, probiotiká. A jednu sladkosť denne si dopraj. Ale len jednu. A najlepšie dopoludnia.
@amynl1 pri vyváženej strave nebude potrebovať žiadne zázračné suplementy, na ktorých podaktorí dobre zarábajú.
@amynl1 je to len a len ťahanie peňazí - nič ine.
@amynl1 a preto po svete behajú len štíhli a zdraví ľudia, lebo je yo také zázračne jednoduché...a s LR skúsenosť mám aj s predajcami 🙂
Ako vieš že máš oslabenú imunitu? Máš zdravotné ťažkosti? Mozno vyplývajú len z tvojej nečinnosti, zlej životom správy a nehýbania sa. Imunitu môžeš mať úplne v poriadku, len o seba nedbáš.
Chut na sladke ta rychlo prejde, ked ho nebudes kupovat.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
V prvom rade k dr, daj spraviť hormonálny profil a tie rozšírené krvné testy. Doplň podľa potreby mineraly, vitamíny.
Zároveň môžeš riešiť chudnutie. Jedávam nepravidelne, ješ blbosti alebo oboje?
Jedz pravidelne, vyhod sladkosti postupne a pi 2-3 litre vody denne, idealne čistej.
Zarad mierny pohyb, ale sviznejsim tempom - prechádzka (aj ist s malou do skolky sa ráta, ja to nám pol hodinu s mslym, 15 minut sama). Keď vozis tak nájdi inú možnosť, ale pridaj ten pohyb, kludne cvic aj doma.
Uprav jedálniček, pozri tie kalorické tabuľky alebo moja rada nad zlato - jedz ako pri tehotenskej cukrovke! Vtedy schudneš a ešte aj zdravo. Neskôr pošlem foto ako to ma vyzerať. Je to síce po nemecky ale s obrázkami.
Princíp je rozdeliť tanier na 4/4 - 1diel priloha, 2 diel mäso/ryba, Tretí diel zelenina, 4 diel šalát.
Sú tam aj gramáž. Kludne k tomu polievku ake nie zrovna s múkou. Koli zahustenie daj rafsej zemia, ci trocha pomixuj.
Osobne by som nesla do tých odtucnenych mliečnych výrobkov. Radšej si daj s mierou morálne maslo/ jogurt.
A pokojne sa porad aj s diabetologickou alebo skutočným odborníkom na výživu.
Ak máš možnosť, su aj liečebné pobyty na redukciu váhy.
Držím ti palce, pomaly to pôjde ale isto 🙂