Mám málo ženských hormónov

kristinamalarova
30. jan 2023

Ahojte prosim vas us som bezmocna s priatelom sa snazime uz 2 roky o babatko no zistili mi ze mam malo zenskych hormonov brala som tabletky s ktorych mi bolo zle mam zlu doktorku pracujem uz na novej chcela by som sa sniekym porospravat ci stym to ma niejake skusenosti ako to liecit co pomohlo a tak za kazdu odpoved budem vdacna

ninka99865
30. jan 2023

@kristinamalarova čo znamená malo ženských hormónov? Estrogénu? Aké tabletky ti dali? Bola si na vyšetrení aj na endokrinologii?

janetinka27
30. jan 2023

@kristinamalarova ahoj ano, ako sa pise vyssie, ktorych hormonov mas malo? aj zena si o tom musi nieco nastudovat, aby si mohla s doktorkou lepsie spolupracovat. zensky cyklus je komplexny mechanizmus. uzivala si progesteronove tabletky? ak ano, su aj ine formy, napriklad cipky, ktore si vlozis na noc.

jelinkag
3. feb 2023

@kristinamalarova ahoj, podobný problém riešila aj kamarátka, ktorá okrem iného mala aj rozhádzaný cyklus nemohla otehotnieť 4 roky. Skúšala asi všetko ako ona vravela, nakoniec dala na moje rady a skúsila bylinné vložky, čaje a vitamínové doplnky na bylinnej báze. Po dvoch mesiacoch sa všetko upravilo.

kristinamalarova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kristinamalarova
autor
3. feb 2023

@jelinkag
Ahoj ja mam mendzes pravidelny a mam nedostatok progesteronu ak by ste vedeli o niecom ci domacka liecba alebo niejake tablety ..brala som jedne no nespomynam si na ich nazov len vam mozem povedat ze v detstve som mala problemy s oblickamy a mala som mocove kamene a mala som z nich vedlajsie ucinky lebo moja lekarka sa ma nespytala preco mam jazvu na bruch ci nemam nejake zdravotne problemi nic len urobila to co mama a hotovo

janetinka27
4. feb 2023

@kristinamalarova no to je dost bezne, ze u zien chyba progesteron. treba zistit pricinu - anovulacia, polycysticke vajecniky, neprasknutie folikulu, nedostatocna cinnost zlteho telieska. ved to kazdy gynekolog ma zistit. treba sa s gynekoligim poradit a on nasadi liecbu podla tvojho celkoveho zdravotneho stavu.

luciador
4. feb 2023

@jelinkag Prosím ťa a aké čaje a vitamínové doplnky to vedia upraviť? Ďakujem

ninka99865
4. feb 2023

@luciador žiadne, treba ísť na kompletne vyšetrenie, aj na endokrinogoliu tam vedia spraviť ešte podrobnejší HP a podľa toho rieist. Ako pise janetinka príčin je viacej.. ak to lekár odmieta rieist treba ho vymeniť

jelinkag
5. feb 2023

@kristinamalarova tak v tom prípade vymeň lekárku, keď nie si s jej postupmi ok. A možno by trebalo aj viac aktivity z tvojej strany, viac sa pýtať na veci a na možnosti vyšetrení. O probléme s obličkami si mala informovať ty lekárku.

jelinkag
5. feb 2023

@luciador ahoj, sú to bylinné produkty od firmy tianDe. Ak chceš skúsiť kľudne mi napí. V správe sa môžme porozprávať o tvojom probléme a môžem ti odporučiť konkrétne pretože majú toho naozaj veľa.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre