Mám doktorovi navrhnúť, aby mi urobil hormonálny profil?

11. okt 2020

Ahojte, myslím že mám anovulacne cykly.
Chcem aby mi doktor urobil hormonálny profil.
To mu mam sama navrhnúť?
A pomohol vám CLOSTILBEGYT?
Mne známa sestrička povedala že to pomáha ale doktori to veľmi predpisovať nechcú 🤷‍♀️.
Ešte sa chcem spýtať mam cyklus 28 ale pred ms špinim 4 5 dní aj doktor to vie nejako to nerieši 🙄
Neviem či nemám aj krátku luter. fázu.

milka1988
11. okt 2020

prečo si myslíš že más anovuláky , ako si k tomu došla? Meriaš si BT?
Ak chceš aby ti urobil tak mu to navrhni sama ak ti to on nenavrhol
Clostil mnohým pomohl ale ma aj dosť veľa vedľjších účinkov. Beriem namiesto toho ftosóju a chodí mi ovulácia na 15-16 ty deň namiesto 20-21 a cyklus sami skrátil na 30 namiesto 35. Luteálku mám 14 dňovú. A je to aspoň prírodné.
A ak dr nerieši tvoj stav tak ho zmeň radšej.
Odporúčam sa začať merať, tak zistíš aký máš cyklus, ako ti chodí ovulácia, akú máš dlhú luteálnú fázu. Bez toho sú to iba tvoje dohady

agata610
11. okt 2020

Ahoj. Kľudne to lekárovi navrhni, ja som to mojej lekárke navrhla a nebol problém ,hormonálny profil mi spravila. Ja som na ovulaciu užívala vitex jahňací. Možno je lepšie najskôr začať niečim prírodným ako hneď hormóny.

autor
11. okt 2020

@milka1988 nemeriam lebo kvôli mojej práci sa to nedá, robia som si ovu testy viem že to nieje 100 %ale meriam rovnako každý deň mesiac a jeden mesiac mam silnú čiarku a dva tri mesiace zas nie...

autor
11. okt 2020

@agata610 akurát o týždeň mam ísť na preventívku, tak mu to navrhnem.. Snažíme sa už rok, mala som jeden samov. potrat pred dvoma rokmi, predtým som nemala žiaden problém ani pred menštruácne krvácanie ako teraz 😣

mirus11
11. okt 2020

@milka1988 môžem sa spýtať,ktorú fytosoju užívate,aj dávkovanie ,ak môžte tak do ip.dakujem

milka1988
11. okt 2020

Da sa to lebo ja tiež vstávam rôzne, preto som kúpila Daysy a tam je jediná podmienka. Aspoň 4 hodinový spánok. Lebo tam je už iný špeciálny teplomer na konci a meria sa v ústach. Ja meriam už 3 cyklus a zároveň je to dobre slúži aj ako antikoncepcia.

milka1988
11. okt 2020

@mirus11 fytosoja forte z dr max ;)

autor
11. okt 2020

@milka1988 to som nevedela ďakujem vyskúšam

autor
11. okt 2020

@milka1988 keby som vedel koľko to stojí.. Toľko peňazí som už dala na hocičo.. 😊

mirus11
12. okt 2020

@milka1988 ďakujem,ešte jedna otázka,beriete ju celý cyklus,alebo len do ovulácie?

milka1988
12. okt 2020

@mirus11 treba si precitat tuto temu, ja som si citala asi polovicu toho celeho aby som mala prehlad o tom viac, a aj tam som pisala moju skusenost : https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/sojove-isoflanovoidy-ako-nahrada-clostilbegytu/?page=129&scrollto=first

milka1988
12. okt 2020

no ako lacne to nie je, ale je to lacnejsie ako antikoncepcia, a zdravie ako antikoncepcia, je to samostatne funujuci inteligentny pocitac takze mi sam znaci kedy je ovulacia aj par dni pred nou, kedy som neplodna , a oznaci mi aj podla teplot uz potom ked otehotniem. Cize za mna najlepsie investovane peniaze.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre