Mám do toho ísť?

30. máj 2022

Ahojte ...môj gynekológ mi skrz zdravotné dôvody odporučil otehotnieť do 2 rokov.
Mám 24, aktuálne mám vzťah rok, avšak poznáme sa už 3roky, proste som sa dala dokopy s kamarátom ale to je jedno.
Svoje bývanie ešte nemáme, riešiť sme to chceli až tak budúci rok alebo o 2 skrz financie.
No nakoľko mám teda otehotnieť do 2 rokov, tak som teraz taká,neviem.
Vraj by to nemusel byť problém po tych 2 rokoch,no toto by bolo najlepšie. A som z toho teraz taká..... neviem.
S priateľom máme čistý príjem 2000€ niekedy 2200€, môj príjem sa relatívne zníži skrz materskú, a zdravotne neviem,či budem môcť ísť hneď po pol roku alebo roku už do práce.
Aktuálne aj keď pozeráme nejaké nehnuteľnosti, tak som nečakala,že len za nejaký mini pozemok dám 60tisic. Prípadne 2 izbový byt za 150tisic.
Potom je tu varianta,že teda dieťa mať budeme, no budeme pár rokov bývať u rodičov,kým si na niečo vlastné nasporime.
Neviem vážne, nečakala som,že niekedy budem v takejto situácii.
Alebo to risknúť, a najprv si zabezpečiť bývanie a až potom mať dieťa? :(

vahcaac
30. máj 2022

Mne tiež tak odporučili, ale nebola som si istá vzťahom, tak som pockala dva roky a po dvoch rokoch som otehotnela na prvý krát.

autor
30. máj 2022

@vahcaac vzťahom som si istá, aj ja aj priateľ. No dieťa sme ešte takto skoro neplánovali :/

vahcaac
30. máj 2022

Prečo ti odporučil otehotnieť skoro ?

sense
30. máj 2022

Neviem teda ké máš problémy ale ja by som zabezpečila najprv bývanie a potom dieťa, a aj to nie preto ze máš len 2 roky ale preto ze dieťa chcete.

Skus aj iného lekára.

syslik81
30. máj 2022

mne dr povedal ak do 3 rokov neotehotniem uz nemuim mat deti .. otehotnela som o 11 rokov neskor na prvy x

makova333
30. máj 2022

Doktor ma vestecku gulu ci preco tie dva roky? Ak by si aj mala predcasnu menopauzu a nizke AMH, ani v tomto pripade by to nevedel odhadnut na 2 roky, rok, 5 rokov. Odporucil by ti tam max skusit otehotiet co najskor (nie s presnym casom). Taketo vysetrenie AMH sa vsak bezne nerobi, ak nemas problem s otehotnenim.

janewithane
30. máj 2022

Mne sa napr veľmi oplatilo predchadzajuci vzťah neurychlit..dala som si čas na osobné dozretie, vyriešenie veci..

xsimonkax
30. máj 2022

V tejto dobe aká je, by som určite najprv zabezpečila bývanie a až potom dieťa.

hilda08
30. máj 2022

My sme na zaciatku rok a pol bývali s mojimi svokrovcami, ono je to velmi dobra motivacia co najrýchlejšie vyriešiť vlastne bývanie 😁 aj sme tam mali babatko a popravde dobre mi padlo ked som nemusela varit a riesila som len seba a dieta ☺️ Samozrejme s tym pocitom ze je to dočasne, nikdy by som sa na to nedala s tym ze nemame vyhliadky byt coskoro vo vlastnom

zmrzlinka2021
30. máj 2022

Po roku chodenia, bez manželstva, vlastného bývania, určite nie dieťa.

panelacikova
30. máj 2022

@zmrzlinka2021 poznajú sa už tri roky. ty čo zase čítaš? 😀

panelacikova
30. máj 2022

@zmrzlinka2021 ale s tým manželstvom súhlasím....

jaskolka
30. máj 2022

@panelacikova poznajú sa, ale ako kamaráti. To je dačo úplne iné, ako byť vo vzťahu, zrejme tak to zmrzlinka myslela, že "po roku chodenia"

jaskolka
30. máj 2022

Ťažko povedať, lebo skutočne veľmi vhodné podmienky na dieťa nemáte. A ta každú cenu teraz otehotnuet, len "aby bolo"nemusí byt šťastný nápad.

ropucha6
30. máj 2022

Tak asi zalezi aj od tej diagnozy. Ja by som to urcite konzultovala s dalsim lekarom a poriesila si byvanie. Lacnejsie to urcite nebude 🙂

drzaopica
30. máj 2022

Aku mas diagnozu?

54tinka54
30. máj 2022

Veľmi by som sa neupínala na to čo ti povedal doktor.. napr mojej babke povedali pred 40timi rokmi že skrz choré srdce bude žiť max ďalšie 3 roky… a žije doteraz 🙂 a to neboli hocijakí lekári ale veľkí odborníci v obore.
Pripadne by som sa o tom poradila s nejakym ďalším gynekológom, že aký má názor na tvoj problém.
A ak sa s priateľom na dieťa ešte necítite, tak by som to nehrotila.
A ďalšia vec, ak ti odporučil otehotnieť do 2 rokov, tak to by ti stačilo otehotnieť napr po 1,5 roka. A rok a pol je dosť dlha doba, dovtedy sa vám môže viacero vecí vykryštalizovať (napr aj to byvanie).

andrea_82
30. máj 2022

Ja budem asi za "nezodpovednu", ale ja by som do tehotenstva isla. Aby si raz nemala krasny velky vysnivany dom, ktory bude prazdny. My sme to tak tiez mali - v jeden rok sme kupili stary dom a dva mesiace na to som cez IVF otehotnela. Ano, byvali sme u rodicov, dom sme prerabali 13 rokov, ale nelutujem. Druhe sa nam uz nepodarilo, keby som cakala, teraz by sme boli bezdetni. A syn ma so starymi rodicmi uzasny vztah, videli ho vyrastat a travili s nim kopu casu.

izabela181
30. máj 2022

Mne tiež gynekologička povedala keď mi pred 5 rokmi vybrali cystu na vaječníka že by bolo dobre otehotnieť 😊 neurobila som to keďže som to tak necítila, po pár rokoch som aj vymenila partnera a so súčasným keď sme si povedali že idem na to bolo to skoro na prvú šupu 😊 takze neviem aký je dôvod ale myslím že začať sa snažiť o dieťa len pre toto keď o tom niesi presvedcena nie je úplne ok

vahcaac
30. máj 2022

@andrea_82 aj keď som vyššie písala, že som otehotnela na prvý krát aj napriek zlým prognózam, súhlasím s tebou, neriskovala by som aby som si mohla niečo vyčítať o 10 rokov keď už budem mat všetko čo chcem a to radim aj autorke. Šla by som do toho, ak si si istá vzťahom

janula12345
30. máj 2022

Otazka je naozaj asi, aka je diagnoza. Nestacilo by napr iba odobrat a dat zamrazit vajicka? Kym su, alebo kym su vo vybornom stave vzhladom na vek, atd..? A potom o par rokov, ak by sa nedarilo, si ich rozmrazit, oplodnit.. atd.

fliacik
30. máj 2022

Keby som bola na Tvojom mieste, tak počkám pár mesiacov, nie však pridlho. Je veľa báb, ktorým sa napriek rôznym diagnózam a hrozivým scenárom gynekológov podarilo otehotnieť. Ale nemusí to byť aj Tvoj prípad. Kľudne sa môže stať, že dieťa budeš odkladať, lebo bývanie, lebo práca, lebo...a keď sa rozhodneš, že nastal ten správny čas, už bude neskoro. Ľutovala by si to celý život. Viete, koľko zarábate, aké máte úspory, koľko stojí bývanie vo Vašej lokalite, s akou podporou a pomocou zo strany príbuzných môžete počítať... Za tých pár mesiacov sa ešte viac ako pár spoznáte, zohráte, uistíte sa, že chcete spolu zostarnúť, ešte možno aj zásnuby stihnete...a zároveň ten čas môžeš využiť na vytvorenie finančnej rezervy, z ktorej budeš čerpať počas materskej, aby ste zvládali splácať hypotéku. A, druhá vec, podstatný je aj názor partnera, či sa na dieťa cíti, či ho chce.

matkahelka
30. máj 2022

2x do tyzdna tu je diskusia, ze su vo vztahu problemy, zena pri chlapovi trpi a zo vztahu nemoze odist, lebo nema ani vlastne byvanie, ani nasetrene € a o dieta/deti by sa nevedela financne postarat. Radim ti precitat si par takychto diskusii. Za mna hotove sialenstvo urobit si dieta po rocnom vztahu, bez vlastnehp byvania, bez dostatocnej financnej istoty.
A teda, neviem aku mas diagnozu, ale tym, ze som mala tiez zdravot.problemy a problem otehotniet odporucam nespoliehat sa na odporucania jedneho lekara. A uz obzvlast nie pri takejto rade, pretoze ziaden lekar nie je vestec a pride mi vyslovene absurdne ohranicit akukolvek diagnozu takto napevno rokmi.

ivangeline
30. máj 2022

O 2r sa mat vlastne vyvanie na hypo a ak budete spolu aj dalej...potom riesit dieta.

rivini
31. máj 2022

Na zaklade coho ti odporucil otehotniet do dvoch rokov? To su take „vypocty“…kontroloval ti pan doktor stav AMH? Vie, kedy sa zacne konkretne tebe vycerpavat ovarialna rezerva😂? Lebo toto ti ani v najlepsom CAR nezarucia…ja by som ako prve zmenila gynekologa a az potom planovala dieta😊.

roztlieskavacka
31. máj 2022

Ja som do toho išla a neľutujem, je to o prioritach

autor
31. máj 2022

Zlá cytologia, hrozí mi konizacia krčka maternice :/

sisa_s
31. máj 2022

Po konizacii je mozne otehotnenie, aky mas presne nalez?

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre