Ahojte dievcata a chlapci.... Som tu nova, len vcera som objavila tuto stranku 😝 . Rada by som poznala Vas nazor... Mam 37r. a 2 deti (18a15)... Pravda je vsak taka, ze sme s manzelom zatuzili po malinkom babatku 🙂 . Deti s tym velmi nesuhlasia, ked niekedy len tak medzi recou povieme, ze by sme babo chceli.... Vraj ze som uz stara ☹ , ze 19r. vekovy rozdiel je vela atd. Dievcata.... Som naozaj uz stara? Prosim, povedzte mi svoj nazor... Dakujem a zelam kradny dnik 🙂
pozri, niektoré " celebrity " si svoje prvé dieťa v tvojom veku ešte ani nestihli urobit, ak to mam takto laicky povedat 🙂
keby si mala o 10 viac, tak to je diskutabilne, ale teraz to ešte podla mna nieje vek, ktorý by Ti mal robit tažku hlavu 🙂
a k tomu budes mat doma pomocníkov, ktorí ti pomožu ked bude potreba 🙂
ak máš chut na tretí " poškraboček " Tak do toho 🙂
@miskajopa Ja mám kamošku ktorá má 17 a 18 r deti a vo februári rodí 😉
@miskajopa Tiez sa pripajam k dievcatam.... Nie si stara 🙂 a dietatko je pozehnanie. Tvoje deti (ak sa este detmi daju nazvat) sa asi boja, ze ich bude drobcek budit 🙂)))) DRZIM PALCE 😉
@miskajopa no to by si v prvom rade mala vedieť ty, ako sa cítiš... vieš, čo to obnáša mať malé dieťa, že je to kopec prebdených nocí, že nachvíľu sa celý svet zastaví a točí sa len okolo drobca, že chvíľu nie je času nazvyš na seba a že je menej času na rodinu... osobne by som trošku zvažovala aj zdravotné riziko, či bude všetko v poriadku, ale to samozrejme nemusí byť ani pri mladej žene... asi by som brala ohľad aj na dospievajúce deti, predsa len, aj oni potrebujú svoj kúsok súkromia a to veru pri malom drobcovi mať nebudú... tie preplakané noci sa nebudú asi týkať len teba, ale aj manžela, ktorý vstáva do práce a väčších detí, ktoré vstávajú do školy a sem tam sa potrebujú aj učiť...
na druhej strane všetko to pekné a milé, čo malé dieťa prináša, ani netreba opisovať 😉 neviem ako máte riešené bývanie, lebo dajme tomu 2 roky môže byť drobec s vami v spálni ale potom by to chcelo vlastný kútik a aby to nebolo na úkor síce už dospelých ale predsa len tiež detí... neboli by ste prví ani poslední, kto by mal deti s takýmto rozdielom, ale to rozhodnutie je na tebe, manželovi a prírode 😉
Rozdiel je to velky vekovy medzi detmi, ale to ich uz teoreticky trapit nemusi, ja mam brata s 15 rocnym rozdielom a vlastne vyrastal ako jedinacik uz 🙂 Inak stara urcite na babatko nie si, ak sa na to citite urcite do toho 🙂) Ale zo skusenosti mojich rodicov, nebude to take ruzove... je to niekedy riadna zaberacka 🙂 psychicka aj fyzicka...
@miskajopa urcite nie je neskoro, ja by som tiez chcela, ak sa podari, este dietatko takto neskor. Vtedy si to rodicia vychutnaju tak inak 🙂 Moja mama mala mojho brata, ked mala 43(je medzi nami 21 r. rozdiel). Ja tak o rok-dva chcem dalsie dietatko, a potom by som chcela este tak neskor, ako pises ty 🙂 Jedine, co je dolezite, je to, aby mama bola zdravotne v poriadku, a aby malo dietatko okolo seba ludi, ktori ho miluju. Moja mamina zial zostala na tohto mojho brata sama, otec sa zlakol zodpovednosti. Teraz ma Luki uz 9, a sme radi, ze ho mame. Takze aj tvoje deti budu urcite radi, mozno casom, mozno hned 🙂
@miskajopa podla veku si na dieta vobec neni stara .... 😉 ale teda ja by som prihliadla aj na nazor rodiny, predsa len su to uz velke deti ... a aspon to s nimi prediskutovat 😉
mozno by im pomohlo keby si zistila ich obavy preco nie...a tie riesit ....
Tak ja budem mat tento rok tiez tolko ako Ty a stara sa este uuurcite necitim 😉 A pozri do mojho pasu-mam dve deti-4 a1 rocne. A moja 42 rocna sestra prave caka svoje prve dietatko. Takze Ty urcite nie si stara. Ked po tom s manzelom tuzite, tak sup do toho 🙂 A ze mate uz take velke deti? No a? Aspon Vam postrazia babo 😀
nie si stará,aj naši brblali,ked som hovorila,že by som ešte chcela bábo,chytili stres,ked som im oznámila,že čakáme bábatko,ale ten stres trval asi minútu,potom si začali z nás robiť srandičky,že kedy sme to stihli a podobne,že oni dávali na nás pozor🙂)) pubertiaci,a hned nato začali vyberať mená🙂 pomáhali mi a obskakovali ma a ked sa malá narodila?neviem to ani opísať,a teraz ju rozmaznávajú a milujú..smelo do toho,dieťatko si ich získa🙂
37-rocna zdrava zena je ako stvorena na dietatko 🙂 , tak sup-sup, nech potom nelutujete, ked uz bude fakt neskoro 😉 a pubertakov nepocuvajte, oni uz maju ine zaujmy a coskoro vam aj tak odidu z domu.......
nie si .. a to je dobre že je taký rozdiel medzi deťmi aspoň ti pomôžu :D
Dietatko ma kvoli sebe a nie kvoli surodencom... moze ti byt v podstate jedno, co si oni o tom myslia, dolezita si ty a tvoj manzel. Deti o tom, ci budu mat surodenca fakt nerozhoduju 😀 Nemas 45 ale 37, si zdrava zena, raz by si to mozno lutovala, ze ste to neskusili, niektore zeny takto rodia svoje prve babatko a vsetko zvladaju.
Ahoj, ja si tiez nemyslim, ze by si bola na babatko stara - najma, ak sa fyzicky a psychicky nan citis 😉 Treba vsak pocitat s moznostou, ze nemusi sa babatko podarit splodit hned, a od toho sa odvijajuce okolnosti. Ale su aj zeny po 40-ke a maju babatko, v tomto by som problem u Teba teda rozhodne nevidela 😉 Ja by som mozno skor este tak brala trochu do uvahy aj to, ze kolko rokov ma manzel. Ale na druhej strane, ak obaja po babatku tuzite, je najvyssi cas si tuzbu splnit 😉 Myslim, ze ked sa so starsimi detmi porozpravate o tom viac. Ono je ine, ked to len tak medzi recou prehodite, mozno zazili taky ten prvotny sok, mozno sa boja, ze by sa im smiali kamarati, mozno sa boja, ze pridu o svoj pokoj, mozno toho, ze by museli sa o surodenca starat atd. - treba o tom hovorit, vysvetlit si, a urcite si braceka alebo sestricku oblubia a bude milacikom rodiny. Inak budu musiet Vase rozhodnutie akceptovat - Vy ste rodicia, Vy rozhodujete o pocte deti.
@miskajopa nie si stara.
btw co ti maju co 15 a 18r "fagani" (prosim brat tento termin s rezervou 😉 ) hovorit ze ci mate mat dalsie dieta alebo nie?
do toho ich nic nie je. vobec by som to s nimi neriesila, len by som im oznamila ze bude surodenec 🙂
ked si chcela mat ich - vase prve dve deti, co keby si dala na to ze niekto z rodiny by ta odhovoril? dnes by neboli na svete. je to vec teba a manzela. ale myslim ze aj vase starsie deti nakoniec budu rady. to len teraz maju take pubertalne reci. ked sa vam babatko podari a narodi, budu ho urcite velmi lubit a pomahat vam s nim.
Si akurát skúsená matka. Niekde som čítala článok čo písal gynekológ že dnešné 40 ročné ženy sú na tom zdravotne tak dobre ako pred 30 rokmi 30 ročné. Ja som bola teraz na izbe s mamičkou čo mala 41 rokov. Podľa mňa len smelo do toho 😀
Dolezite je ze sa na to citis ty s manzelom ... tak smelo do toho , drzim palce! 😉
Mile zienky....veeeeelmi vam dakujem za vase nazory a postrehy 🙂 ....DAKUJEM ZA POVZBUDENIE :-*
Ze stara 😕 ...ja mam 36 a niekedy sa citim na 20 😀 mam dvojrocnu dceru a vychutnavam si toto obdobie...ak s manzelom tuzite po babatku, chodte do toho 😵 samozrejme od pubertiakov si nemohla cakat inu odpoved, ale ked sa Vam narodi male babatko tak budu nadseni 😉 ale s nejakou velkou pomocou od nich nepocitaj, predsa uz maju ine zaujmy 😉
Inak moja babka vravela že ked sa mala narodiť tak jej sestra mala 20 a keď bolo treba volat porodnú babicu tak vymýšlala že nemôže lebo že nechty lakuje 🙂 proste robila mame na truc. A potom keď sa narodila tak ju len na rukách nosila a bola jej miláčikom 😀 takže pozor aby ti ho potom deti boli vôbec ochotné dať.
Nie si stara. Moja mama mala babo takto ked som mala 16 a ona 38 a to bola ta najkrajsia vec na svete.
O 10 rokov budu velke deti prec z domu a este len vtedy sa budes citit stara🙂 ale ak budete mat o 10 rokov doma stvrtaka tak ostanes dlho mlada a aj velke deti to bude tahat castejsie domov.
@miskajopa Ahoj..Ty sa cítiš stará??Ak áno,tak nad tým neuvažuj.. 🙂 Ja sama za seba a z vlastnej skúsenosti...Staršia dcéra bude mať v októbri sladkých 20 mladšia mala v apríli veselé 2 roky..rodila som po 17,5 rokoch a zvládla som to 😉 ako 37ročná.Doteraz sa kojíme,malá je za dvoch chlapcov ☹ ☹ ale nedali by sme ju za nič na svete..ver sama sebe a svojmu srdcu,poznáš sa najlepšie..držím palce!!! Silvia
@miskajopa urcite nie si 🙂 ja sa tvojim deckam nedivim ze nie su za, predsa len im to narusi aj pohodlie aj sukromie... Ale myslim ze ked drobec pride, patricne si ho uziju a vychutnaju aj oni 🙂
NIE SI STARA, JA MAM NAJSTARSIEHO 27 ROCNEHO A NAJMLADSIEHO 4 ROCNEHO 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
nie si