Dobrý deň.
Aký máte názor na tehotenstvo ak ja mam 36 a manžel 47 rokov?
Mám 8 ročné dieťa.Manžel a predchadzajúceho vzťahu 2 deti - zdravé.
Liečim sa na štítnu žlazu už 18 rokov.manžel užíva lieky na tlak. Sme finančne zabezpecený,takže by sme sa vedeli postarať.
Ja mám skôr obavy z toho ,že by bolo dieťa choré kôli nášmu vysokému veku.
Dieťa by sme aj chceli len tie naše obavy su veĺke
Mate skusenosti?
Rodila som v skoro 43r. manžel mal 50....nijaký problém...a to píšem s odstupom času.to dieťa už maturuje...urobila by som to zas.Ja " neskoré" dieťa odporúčam.
moju sesternicu mali teta s ujom ked mala ona 42 a on 49 bolo to ich druhe dieta neplanované ale su strasne stastni ze ju maju ona ma teraz 25 a robi im len radost, aktualne konci studium na lekarku a su na nu strasne pysni..
v konecnom dosledku je rozhodnutie na Vas. ja mat 50tku na krku, tak uz by som do dietata nesla, jednak uz nie je tolko energie atd, clovek uz ma odrastene trosku deti, ma cas/priestor na svoje zaluby.., zaroven mi to pride mozno trosku sebecke, robit si dieta v 50tke a mat taky obrovsky vekovy rozdiel, je pravdepodobnost, ze si mozno casom v dosledku velkeho vekoveho rozdielu nebudu rozumiet a hovorim za seba, ja mat 20 a mat 70rocneho otca, radsej by som bola rada, keby bol mladsi a mohli by sme spolu este zazit nejake zazitky/vylety atd.. 🙂
ale je to samozrejme na Vas, ak sa nato citite..
Keď sa narodil náš syn, mala som 36, je to moje prvé (a jediné) dieťa, muž mal 43, preňho to bolo tretie. Švagriná mala 40 a jej muž 49, keď to mali tak isto, ako my (ona prvé, on tretie). Obaja chalani sú zdraví, múdri, šikovní, pekní... 😍
Zalezi velmi na to, aky postoj ma k tomu tvoj muz. Aby vas to dieta nerozdelilo. Ze tak ako v klasickych mladych rodinach, zena sa stara a muz si ide dalej svoje konicky. Spomen si, ako to trva xy rokov, kym naozaj popri dietati mas cas aj na seba s partnerom...
Nič by nebol problém, len tvoja,liečba na štítnu žľazu.Od momentu, kedy zistíš tehotenstvo,treba ísť nastaviť liečbu.
@crazy_cat_lady posledný výlet nášho syna s rodičmi 60 a 69r bol nedávno Madrid a barcelona.mlady bol mega spokojný...dnes 70 tnik nie je starý nemohuci senilny dedko...
A reči čo by bolo ak by....no.kto ako myslí.
Ak chcete, určite do toho choďte, veď ty ako matka ešte nemáš veľa rokov, aby si nemohla mať dieťa...a ak sa bojíš chorôb, to každý, ale kvôli Vášmu veku by som si určite v tehotenstve dala spraviť trisomy test alebo amniocentézu, ak by vysli zlé vysledky z krvi/prip. sona...ja som druhé dieťa rodila v 36r, ale manžel mal tiež 36...Každopádne, rozhodnutie je len a len Vaše, a ak si na tom finančne dobre, tak ja na Tvojom mieste by som do to išla 😉
Ty mozes mat este aj 3 deti...
A manzel ok.
Dnes sa toto ozaj neriesi.
A myslim ze ani v minulosti nie.
Rob ako citis
Je to na vás. Dnes je taký vek na rodenie normálny. Ja osobne by som do toho dobrovoľne nešla. Keby sa podarí je to iná vec, ale plánovať deti som chcela mladá. Povodne som chcela do 30, druhu mám v 32 a za mňa už je aj to veľa 😅
Ja by som do toho nešla ale moja mamina ma 47 a ja mám 24 😃a ocino 50. Sami povedali že si to nevedia prestaviť.
@janinah to je super 🙂
je to samozrejme individualne, niekto v 70tke chyta druhy dych a chodi po horach/vyletoch a lovi zazitky a niekto sedi uz od 60tky doma na gauci pri riskuj a lusti krizovky :D
za mňa nie
@crazy_cat_lady to je skvely point. Ja som rada ze ma mama mala v 20 (vtedy bezne) a tak som zazila aj babky a dedkov ktori ma najviac lubili, chodila som k nim na prazdniny a samozrejme so sesternicami a bratrancami mame skvele vztahy kedze sme si vekovo velmi podobni a leta sme travili spolu.
@really8 mna mala mamina v 26tich (tato bol/je od nej o 6 rokov starsi), teraz mam 34 a myslim si, ze celkovo mame super vztah, vieme sa porozpravat/chodime spolu na obedy/vecere, babske jazdy, u tata je to uz trosku horsie, tam trosku viacej citit tu vekovu priepast..
@crazy_cat_lady Vekovú priepasť? Veď mal 32, keď si sa narodila! 😯
@janinah kamoska ma 70 rocnu svokru. Ta len o smrti rozprava a co ju dnes kde boli. Jej mama ma 65 a zrovna je na poznavacke na novom zelande. Je to strasne individualne. Ze vy ste fit nie je pravidlo. Predsa len vyssi vek prinasa viac chorob, rizik a dlhsie zotavovania. Je super ako to davate ale asi ste skor vynimka
Nepytaj,sa na nazor inych.
Ak,ste o tom obaja presvedceni,,tak do toho. Vobec Ta nemusi zaujimat nazor inych.
@h2 no ano a teraz ma 66 a uz citim, ze sa trosku od seba vzdalujeme, lebo uz ma svoj vek, nechce sa mu chodit s nami niekde von, na vylet, nemame sa az tak o com rozpravat atd..
@h2 ale ako som pisala vyssie, je to velmi individualne, niektori ludia (bez ohladu nato, ci su to zeny, alebo muzi), chodievaju aj po 60tke/70tke po vyletoch, spoznavaju svet a niektori sedia doma na gauci a lutuju sa a sleduju/hadaju, co ich dnes bude boliet .. :D
Mňa mala mama v 36 a nesťažujem si 😀
Inak je tu pomaly každý deň takáto téma. V tomto veku je o čosi vyššie riziko, že bábo nebude zdravé, než keby ste ho mali v mladšom veku. Ale stále je omnoho pravdepodobnejšie, že zdravé bude. Na dnešnú dobu máte v pohode vek. A vzťah s dieťaťom bude taký, aký si spravíte.
@crazy_cat_lady Ale ty píšeš, ako keby ťa tvoj otec mal v nejakom strašne vysokom veku, pritom bol mladý! Keď som sa narodila ja, môj otec mal 39. Keď sa narodila moja mama, jej otec mal 44. A jej mama mala 42. (Bolo to pred 76 rokmi.)
Je to len na vašom rozhodnutí. Môj názor: Ty vekovo na hrane, manžel taktiež. Ale v dnešnej dobe aj ďaleko staršie páry majú dieťa. Dokonca prvé. Ja by som v 50 nechcela kočíkovať .
Ja som mala 36 a muž 45. Úprimne...sám mi povedal,že si teraz 1.x užíva dieťa. Má už dvoch dospelých. Ja som si užívala v pohode. Takže moja skúsenosť je pozitívna. Robí a robil teraz také veci,čo v minulosti absolútne. Ako kuoanie,prebalovanie,kocikovanie, uspavanie,kútiky,výlety, proste vybujaceny chlap,čo sa v plnej miere stará o dieťa. Niekedy ziarlim🙃
@crazy_cat_lady akú priepasť? 6 rokov? Tata je predsa ešte junak🤣
36 je v pohode, ešte si mladučká, skôr u manžela by som sa obávala, ako je na tom spermiogram v tomto veku, aby ste sa nesnažili 2-3 roky bez úspechu. Možno sa to hneď nepodarí, s tým musíš tiež rátať. Ale tak do 40-42 ja mám hranicu, to je ešte v pohode vek na dieťa
@crazy_cat_lady a ty si na základe svojich skúseností mala tiež deti čo najskôr? Čiže okolo dvadsiatky? Či?
@0silvia0 nie, ja deti nemam 🙂
@maciatkolulu akoze ono sa to nezda, ale hovorim za seba, ze ten vekovy rozdiel tam citit, hoci ma naozaj nemal v nejakom vyssom veku (ako je napriklad v prispevku autorky). ale opat - je to individualne - u nas je to takto, ale to neznamena, ze je to tak v kazdej rodine 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Muzov stryko ma tretie 45. Zdravy vitalny chlap s mnozstvom konickov. Ktorych sa uz nechce vzdat a tak to sj vyzera. Ja by som si dieta s 50tnikom nerobila.