Ahojte chcem sa opýtať mala niektorá z vás už v takto mladom veku (21rokov) problém otehotnieť alebo som jediná ? Priateľ má 30
Žiaľ mám viacero kamosiek ktoré sa od tohto veku snažili a podarilo sa o niekoľko rokov neskôr 🙁
Tteba vysetrit aj priateľa spermiogram
Co znamená problém? Ako dlho sa snažíte?
Pociťujem už obrovsku bez nádej stále sa na človeka vaľia nejaké problémy a všade čítam ako na to nemyslit ako nebyť v strese ale povecte mi dá sa to ? Neprišiť žiadne problémy a len tak vypnúť ?
veď máš len 21, cestujte, spoznávajte svet, užívajte si nechránený sex však to je sen všetkých párov a dieťatko príde keď bude ten správny čas
@nika_0311
Neupriamuj sa na to. Nechaj tieto veci plynut, si mladucka.
Sustred sa hlavne na studium, prpadne prípravu svadby, vymyslaj pre teba a priatela vyletiky... zi plny a sýty zivot.
ja mam len 20, ked sme s manzelom velmi chceli, nic sa nedialo a neslo to a ked sme sa prestali na to sustredit a nechali sme to na prirodu, hned sa zadarilo a som tehotna 🙂 podla mna staci takto, neupriamit na to mysel a pojde to.
@nika_0311 Mne vieš čo pomáhalo hovorila som každému na otázku kedy a či nechceme dieťa: Keď Pán Boh dá bude! až som tomu uverila ja sama keďže všetko sme urobili preto aby sme mohli mať tak som bola z tej vety normálne vyrovnaná,že keď to má príde a žila som si akoby mi nič nechýbalo cestovali sme z mužom a robili si dom trvalo to takmer 4 roky kým sa nám narodil prvý syn po ňom som mala 3 samovoľné potraty už som z tým bola tak,že ostane jedináčik a potom ostal druhý syn je medzi nimi 2roky a 9mesiacov už tretieho sme sa nedočkali.Keˇžde sme chceli 3detičky od čias ako sme spolu 🙂Ale dočkali sme sa aspoň dvoch.Nestrácaj nádej a neboj sa vyšetrení ber ich pozitívne slúžia na vyriešenie vašich ťažkostí a je to cesta k vášmu vytúženému cieľu 🙂.
@nika_0311 tam vas uz vysetria. Hlavne nech sa priatel da vyšetriť. Ak on bude v poriadku, budu riesit teba. Ja mam take skusenosti, ze v tejto dobe uz viac je to na mužoch oni maju pomale, male množstvo spermii.... Atd. Netreba stresovat treba riesit. A mozno to potrva aj niekolko rokov a nemusite mat ziadnu diagnozu.
Urobit testy na klinike nikdy nie je na skodu. Apson zistite ako na tom ste zdravotne. A popritom ako baby hovoria. Si mladucka, uzivajte si seba… a pride to ked bude spravny cas.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nika_0311
Problem moze byt v kazdom veku, ale nema zmysel to silit. Dietatko pride u niekoho po dvoch mesiach nechranenia, u inej zeny po 5 rokoch - kazda zena to ma ine, ma iny cas.
Volakedy ked neexistovala antikoncepcia a zeny sa vydavali ako 17 rocne, tiez mali bezne deti 18, 20, 21, 27 rocne atd... proste niekde rok po roku, niekde rozptyl aj 5-6 rokov...