Mám 20 rokov a ideme znovu snažilkovať

zuzka337
13. sep 2014

ahojte 😉
Mam 20r prednedavnom som zial potratila v 8tt :(
onedlho sa ideme znovu pokusat a malinke snad nam to uz vide a vsetko bude v poriadku 🙂
Prosim vas je tu niaka co podobne zazila bola by som rada kazdej rade napr.niake vitaminiky a pod.aby sa to neopakovalo ☹
a este by som sa chcela spýtať ci tu je niaka mlada snazilka ako ja 🙂

Dakujem 🙂 😉

jahodka8
13. sep 2014

@zuzka337 koľko má tvoj partner ked už tak skoro začínate?

zuzka337
autor
13. sep 2014

@jahodka8 on ma 29r

kita666
13. sep 2014

@zuzka337 ahoj ja prezivam nieco podobne. Mam 24 a pred mesiacom som zazila MA v 11tt. Teraz mame mat pauzu pol roka a potom sa zacneme snazit znova. Dufam ze dalsie tehotenstvo pride skor ako to prve a bude trvat az do konca. Snazili sme sa rok kym sa podarilo. ☹ drzim palce 🙂

zuzka337
autor
13. sep 2014

@kita666 je mi to velmi luto :( drzim vam moc palceky!!! mi mame pockat 3mesiace ale ze ked sa podari aj skor ze nevadi,hlavne aby som bola psychicky pripravne...dufam ze aj nam sa to podari uz potiahnut do konca len mi zial mame aj problem aj v krvnej skupine :( tak treba dufam a mysliet pozitivne 😉

safranca15
13. sep 2014

ja som bola prvy krat tehu v 19 rokoch bohuzial som v 8tt potratila a necakane som o 3 mes otehotnela znovu no tiez to nevyslo a v 20rokoch a v 22tt som potratila znovu tak som si dala rok pauzu a potom sa mi podarilo otehotniet a v 21rokoch som porodila dievcatko

jahodka8
13. sep 2014

Baby a to prečo s tým tak skoro začínate? Či partner chce dieťa? No možno je to skoro na mladé telo, to chce svoj čas a zrelosť.

emily76
13. sep 2014

@jahodka8 paradoxne ten jej vek je podla vyskumov na dieta ovela idealnejsi ako 30 a viac. 😉
@zuzka337 je to smutne, ale taketo veci sa stavaju a doktor to ani neriesi, pokial sa to nestane opakovane. Nechaj telu nejaky cas na zotavenie, nech sa maternica zhoji, hormony ustalia a psychika tiez potrebuje cas...neboj, podari sa vam. Ja som mala prveho syna 21 rocna, ked som po par rokoch chcela druhe babo, 3x som potratila..a v 33 sa mi narodili dvojicky. A mozem sama za seba povedat, ze aj tehotenstvo, aj zotavenie pi porode bolo pri prvom pohoda... 😉 dobre je uzivat este pred otehotnenim vitaminy pre snazilky, pomahaju predchadzat vyvojovym vadam plodu.

dasamo
13. sep 2014

Je to priskoro. Ja sama som mala.v.20tich a 23 a teraz 36 a zaver? Teraz je to uplne ine, vychutnavam si to ovela.viac, som.zrela, tym samozrejme neutocim. Sama som babatko chcela ked som bola mlada, ale.... niekedy mi to je az luto, ked vidim kolko trpezlivosti mam teraz a proste ako obdivujem kazdy den maleho. To pri babach nebolo. Mas uz skoncenu skolu? Nebudes na MDdo konca zivota babo vyrastie a budes chciet pracovat. Treba sa zamysliet nad vsetkym, dat pauzu a uvidis. A aj s partnerom si si ista, ze je to ten s kt.budes cely zivot a on s tebou? Chces dat zivot cloviecikovi, tak si treba byt isty vsetkym. To nie je chutna babika a prechadzky s peknym kocickom. Takze moja rada je urcite pauza. Telo vie co robi. A drzim palce.

biancal
13. sep 2014

kocka hlavne nepocuvaj bludy ze najlepsie je mat deti po 30tke 😀 radsej skor ako vobec 😉 a za tym si stojim.. robit mozes do 30tky akurat tak na umele oplodnenia a lieky nato..moj nazor 🙂 neviem si predstavit v 30tke behat za dietatom, 20- 25 je podla mna idealny vek 🙂
ja mam 21 a mam 20 mesacnu dcerku, snazili sme sa o nu 9 mesiacov, narodila sa predcasne v 7.mesiaci velmi malinka..ale vsetko je ok 🙂 planujeme aj dalsie babo v blizkej buducnosti a potom mozem kludne nastupit do prace a dokoncit si skolu popri tom, vsetko sa da zvladnut a ked mas este podporu rodiny (co my nemame)da sa vsetko..a k tej zivotosprave: klise ale ziadne fajcenie alkohol, davat veeeelky pozor na stravu, ziadna cola atd..a zajtra sup kupit kyselinu listovu do lekarne (folic acid od jamiesonu) 😀 drzim palce

lucinocka
13. sep 2014

@jahodka8 telo je na tehotenstvo pripravene prvou menstruaciou 😉 o psychike to uz je ine kafe:D

dasamo
13. sep 2014

V 30.konci zivot. Uz nebudete vladat behat za dietatom.... ach jaj 🙂 Ja drzim vsetkym mladym maminam a uprimne, naozaj uprimne vsetky palce, prsty, bay im manzelstvo vydrzalo do konca zivota pre ich drobcov. Aby sa nerozvadzali. Pretoze podla mna je dolezita najprv skola, byt schopny si zarobit, napr.aj v pripade rozvodu sa stava matka samozivitelom. Mam uz 17rocnu dceru a prepacte dievcata, ale predstava, zeby mala.byt o tri roky mamina.... nevravím odkladať materstvo na 40. Ale 20 je uzasne malo. Pochopite ked budete mat viac. Pisem uprimne. Sama som bola tehotna v 19. Milujem svoje dcery. Ale ako tu niekto spomenul fyzicky je telo najviac pripravene, ale mentalne, psychicky nemusi. A v dnesnej dobe ked je rozvodovost neskutocne vysoka a chlapi menia zeny ako ponozky. Iste, poviete ten MOJ nie, ten je taky a onaky. Naozaj ako matka skoro dospelej dcery vam drzim palce, nech vam to vsetkym mladym maminam vyjde, ale pokial nemusite, vyckajte este s mimcom.

dasamo
13. sep 2014

A este jedna vec. Mala som 35 ked sme sa snazili o nase tretie a hned na 1.sup.

grasia1
13. sep 2014

dievca potrebuje podboru po tom co sa jej stalo a vy ju tu odhovarate od dietata 🙄 ak sa na to citis chod do toho.drzim palce 😉

zuzka337
autor
13. sep 2014

@grasia1 dakujem ti velmi pekne za podporu a tak isto aj od ostatných,kazda ma svoj nazor ja ho nikomu neberem s priatelom sme to tehotenstvo neplanovali ale ani sme sa nechranili chceli sme aby to doslo samo...
ale teraz ta tuzba je velmi velka a som naozaj pripravena na to i ked mam "len" 20r 😀 ale co to o zivote uz viem i ked vela z vas si povie : co ona moze vediet 😒 len zial staram sa uz niake tie ROKY sama o seba a to som ani obciansky nemala tak som sa veciam naucila co a ako,viem ze dieta nieje len babika...
Byt maminou je ta najkrajsia udalost co sa moze v zivote zeny stat 🙂
@biancal dakujem 🙂 mi mame podporu v rodine velku aj z mojej strany aj z priatelovej ...
skolu nemam ked ze niake veci v mojom zivote nevyvíjali tak ako mali ako som spomínala ale pre dieta chcem to najlepsie 🙂
@lucinocka
@dasamo
@emily76
@jahodka8
@kita666
@safranca15

drzim vsetkym snazilkam palceky nech vsetko vide a tym co to vyšlo tak vam prajem vela radosti s drobekmi a prajem tiez to naj 🙂
dakujem za vasu podporu,názory a rady 🙂

emily76
13. sep 2014

Nuz, chlapom si clovek byt isty nemoze ci ma 20, 40 alebo 60 a jej partner nema 20, tak snad uz bude trochu skludneny. 😉 takze na tomto by som svoju strategiu rodenia nezakladala...a ano, niekto v 20tke potrebuje slobodu, uzivat si zivot, zurovat...inemu k stastiu chyba dietatko. Takze ak Zuzka s partnerom dietatko chcu, su na to pripraveni, preco nie? Nikde nie je napisane, ze ak by to odkladala po 30tke, tak by otehotnela na prvy sup...skor ak je nejaky problem, ma teraz este dost casu na riesenie, pripadne liecenie, lebo cas uteka tak strasne rychlo... podla mna je ine, ak otehotnie mlada neplanovane a nie je na to pripravena a ine, ak babo premyslene planuju. 😉 a ak neplanuje riesit nejaku extra narocnu karieru, tak je sum a fuk, ci zacne pracovat v 20 ci 25.

zuzka337
autor
13. sep 2014

@emily76 dakujem naozaj si (ste) :D zlata za obrovskú podporu,ono je to naozaj velky rozdiel 20r a ina 20r poznam vela ludi v mojom veku a do konca aj staršie co skor disckoteky a podobne veci...ja aj voci alkoholu mam velke predsudkyja "len" fajcim ale to uz som rapidne obmedzila a uz skoro vlastne ani nefajcim,ziadna ciga mi neni prednejsia ako nasa tuzba len mi bolo povedane ze mam policky prestat fajcit nie naraz...
a aj teraz ze som mlada a ked budem mat 30r tak zas bude stara :D podla mna kazdy ked si zena a muz dobre premysli co to vsetko prináša a su na to pripraveny,maju vhodne podmienky tak je jedno kolko ma zena rokov.moja mamina zila s otcom cca 20r a aj tak sa to rozpadlo ak by som si mala byt 100000%ista s chlapom tak asi budem na veky bezdetná 😀

lenz
13. sep 2014

Ahoj ja mam 21 a tiez sa snazime ale kedze mi v CAR zistili ze mam PCO tak to bude trosku dlhsie trvat ....tak drzim ti palceky nech sa podari .... a k vitaminom asik jedine kyselinu listovu ....vela stastia 😉

katkaolejka
14. sep 2014

@zuzka337 Ahoj, ja som minuly rok potratila presne tak ako ty vo 8. tyzdni a tiez som potom strasne chcela znovu otehotniet, ale v trochu sa mi skomplikoval pracovny zivot a tak sme po troch mesiacoch pauzy nešli na to, čo ma teraz mrzi, lebo sa už 4. mesiac snazime a nejako sa nedari. Ale teraz mi gynkoška odporučila skvely pripravok pre snažilky GS MIMISTAR, je to mix kys. listovej, inositolu a vitaminov a mineralov, pripravi telo ženy na uhniezdenie vajička, začala som to brať, veľmi mi to chvalili, vyskušaj aj ty 😀 Držím palce, nech si čoskoro pišeme, že to vyšlo 🙂

zuzka337
autor
14. sep 2014

@lenz ahoj dakujem a zaroven vam drzim palceky a prosim ta co je to CAR a PCO :(

@katkaolejka ahoj,je mi to luto a snad sa vam co skoro podari mat malinke 🙂 skusim sa spytat v lekarni na to a to je na lekarsky predpis ci? potom daj vediet ci zabralo ale ja dufam ze sa vam to podari rýchlo 😉

katkaolejka
14. sep 2014

@zuzka337 ahoj mimistar je volnopredajny vyzivovy doplnok,popytaj sa na to v lekarni.drzim palce,nech sa aj vam zadari 🙂

lenz
17. sep 2014

@zuzka337 ...CAR- centrum asistovanej reprodukcie napr Helios
...PCO- polycycticky vajecnikov (nemam ovulaciu) ...diki moja ;)

adeala
17. sep 2014

@zuzka337 CAR a PCO sú veci, o ktorých nechceš nič vedieť 😉 držím ti palce, nemyslím, že si nejak strašne mladá a úprimne - to, že máš 35 neznamená, že máš za sebou 15 ročné manželstvo, tiež na tom sú ženy často dosť podobne a majú partnera 2-3 roky a rovnaké ružové okuliare 😉

alexik11
19. sep 2014

@zuzka337 Sme na tom rovnako. Tiež mám staršieho muža, 20 rokov a plánujeme bábo. Ja študujem na VŠ, ale nie je nič, čo by sa nedalo zvládnuť, keď Ťa ešte doma čaká malé slniečko a milujúci partner. 🙂 V minulosti mali ženy dieťa omnoho skôr a bolo to bežné. Je to len o psychickej zrelosti a na tom, čo od života chceš. Prosto čakať "keď bude ten správny čas podľa spoločnosti" (skončená škola, práca a bla bla bla), tak budem mať 30tku na krku, o mužovi ani nehovorím. 😀 Nikde nie je zaručené, že za x-rokov to bude lepšie a budeš mať istotu, že s partnerom budeš žiť šťastne až do smrti a všetko bude skvelé. Ak sa na to cítiš pripravená (ja sa cítim), tak do toho. 😅

Držím palce všetkým snažilkám, veľa šťastia a radosti želám. 🙂

88summer88
19. sep 2014

@zuzka337 ahojky ja som mala 25 ked som otehu, nanestastie to tiez skoncilo potratom v 12 tt ☹ bola som akurat po vs, zacala som pracovat. niektori ludia sa na mna hladeli ako na blbu, ze mam LEN 25 a uz chceme dietatko! ved som len teraz zacala robit a hned takto skoncit treba na kariere popracovat a bla bla.. ja som to neriesila, tesili sme sa velmi, tiez som vysadila antiku a povedala si ze ked to ma prist tak to pride 🙂 bohuzial to dopadlo zle.. tiez sme cakali odporucane 3 mesiace + potom nejake zdravotne komplikacie.. teraz sa uz 3 mesiace aktivne snazime, papame vitaminy obaja a nedari sa 😒 tak si daj pozor, aby si si nezablokovala psychiku, potom to nepojde aj ked bude vsetko v poriadku.. drzim palceky velmi silno aby vsetko vyslo ako ma a vek nehra absolutne ziadnu rolu 😉

zuzka337
autor
19. sep 2014

@lenz
@lenz fuu tak to mi je velmi luto ale verim v to ze o nedlho budes mat babatko 🙂
@alexik11
@88summer88
@88summer88 slecny drzim vam palce nech vsetko dobre dopadne 🙂 ja si tiez myslim ze vek nehra rolu 🙂 moja sesternica ma 30r a o dietatku este ani pocut nechce,cize kazdy sa city tak ako sa citi kto tuzi po dietatku tak preco nie v 20...horsie by bolo keby som mala 15r :D :D :D

verucsky99
20. sep 2014

@zuzka337 Ahoj,aj ja mám len 20rokov a tiež sa snažíme druhý mesiac. Prvý mesiac sme nestihli ovulku ale tento mesiac si myslím,že sme stihli 🙂 No uvidíme priblížne o 10dni.Dlho sa už snažíte? Môžeš mi písať aj poštu ak sa ti chce.Prajem Ti krásny deň 🙂

julia92
21. sep 2014

@zuzka337 Zuzka, ak sa na to s partnerom citite, chodte do toho. A nepocuvaj to, ze si mlada a pod. A co? Teraz mas viac sil ako ked budes mat 35 🙂 A reakcie su len preto take, lebo to dnes nie je bezne, ale volakedy bolo 🙂 Ja mam 22 a teraz cakame babo (16tt). Jedna kamaratka mala prve dieta v 20tich (sice to neplanovali) a druhe v 23 alebo 24, nie som si ista... ale podstata je, ze nic nelutuje a je rada, ze je to tak, ma kopu energie, je nadsena a cela "zazrata" do mamickovania 🙂

Chapem, ze sa bojis, ale hlavne musis byt v pohode, nestresovat sa, oddychovat, starat sa o seba. Ak sa budes citit dobre, tak si sem-tam aj pocvicit (vsetko s mierou), aby si bola fit. Uzivaj kyselinu listovu a zdravo jedz, ale hlavne, ako som uz pisala, bud v pohode. To robi velmi vela. Drzim palce!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre