Pekný večer prajem chcela by som sa len tak spýtať aky mate názor na to ze mam 17 a strašne túžim po bábätku stále kukám kočíky malé oblečenie pre bábätka a všetky možné pomôcky.... ale zas na druhej strane ked si predstavím teda ze je to skutočnosť je čakám bábätko zas potom ma to trosku aj prejde lebo si poviem ze vlasne ja sama som este dieta a ma ine plany do zivota tym myslim pracu v zahraničí co by sa s babatkom nedalo a nemam dochodenu ani skolu nemam ani robotu a ani vlasne byvanie... no je to strasne stale to mam v hlave ked vidim niaky kocik alebo tak hnet si predstavim ze aj ja kocikume a podobne... je to normalne ?? bojim sa ze nieje nieco v poriadku ..... poprosila by som len o normalne odpovede ziadne urážajúce a podobne dakujem krasne 🙂
je to normálne,ale je aj normálne,že vyhraje rozum a ešte s dieťaťom pár rokov počkáš 😉
neboj, si v poriadku🙂aj ja som tuzila po dietatku velmi skoro..teraz mam 23 a pred 4 mesiacmi sa mi splnil sen- porodila som zdrave dievcatko...a uz tuzim po dalsom🙂ale rada si na to este pockam, kedze nie su vhodne podmienky..ber to tak, ze to najkrajsie v zivote ta este caka- byt mamou..
Mat dieta je aj ZODpoVEDNOST! dieťa nie je hracka na par mesiacov - je navzdy.
Budes sa vediet on postarat bez toho, aby ti pomahala tvoja mamina? Vies ho financne zabezpecit..?? Lebo to je aj kopec vydavkov. Je fajn tuzit po babatku. Je to spravne. Ale kazde dieta si zasluzi vyzretych a vyrovnanych rodicov....
Je to úplne normálne 🙂 už ako deti väčšina z nás kocikovala a chcela byt mamou. Moja sestra dokonca na otazku, cim by chcela byt, odpovedala - mamou. Vydrzte, urobte si školu, trosku sa finančne zabezpecte, nájdite toho pravého. Určite budete dobrou mamou, keď už teraz máte takéto silne pocity. A budete si to aj viac užívať 🙂
🙂 asi mas proste len velmi rada deti. Ale kazdopadne na deti mas este kopec casu. Neboj nic, raz budes kocikovat svoje mimco, len treba sa postavit na vlastne nohy, dokoncit skolu, pracu... 😉
@viki1077 aj ja som túžila dosť skoro,ako malá teda nad 10-11r som chodila mamičkám kocikovat deticky,niektoré mi aj dovolili pozerat sa na večerné kúpanie a tak...no a polroka pred osemnastkou som otehotnela,cakala som vysnívaného chlapčeka,sama to chcela teda s priateľom ,aj ked rodina bola šokovaná,moja rodina teda,ale ja som si sen splnila,mali sme kde bývať,muž mal prácu,a ja som si aj školu dorobila normalne s ostatnými,pri malom babatku sa dá učiť,len papa a spinka,takže žiadny problém v tomto nebol,to základ bol ze priateľ mal prácu a dobrú,takže sme mali ok podmienky... A tak strašne rychlo to ubehlo,ma šesť,ja mam päť rokov dobrú prácu,uz mame tri roky vlastný byt... No mne to vyslo tak ako som chcela,ale nie každému to moze takto vyjsť,tam nehrá rolu ze len tuzis po babatku,ked chceš ísť na to takto skoršie,musis dobre rozmýšľať,tam je toho viac... Dá sa to hravo zvládnuť,škola,dieťa,práca,vždy tvrdím ze len treba chciet,nic nie je nemožné,je to na celý život rozhodnutie,len tak z chticu by som do toho nešla keby nato nemám podmienky,lenže nepises nic bližšie,co priateľ,rodina,tak môžem len moju skúsenosť napísať 😀
Ja keď som v 16 začala chodiť s priateľom (teraz už ex) strašne som túžila po mimču... Najprv som si myslela že je to len ošiaľ ale ten ošiaľ vôbec neprechadzal... Tak sme sa s ex otom rozprávali, plánovali budúcnosť no potom keď som videla po škole chodiť baby s bruchom ktoré prešli neskôr na individuálny študijný plán tak som si povedala že až po škole... Nehovorím teraz že tie baby to nezvládli nechcem nikoho uraziť 🙂 no a ako čas plynul po 4 rokoch sme sa rozišli začali sme sa akosi odsudzovať tak to asi aj tak malo byť.... Neskôr som spoznala úžasného človeka s ktorým máme teraz jednorocneho krásneho syna a viem že to bolo to najlepšie rozhodnutie v živote, dokončila som školu, začala som robiť čiže aj materskú som dostavala, kúpili sme si byt (keďže dvom pracujucim ľuďom dajú ľahšie úver taký aký sme požadovali) a teraz nám nič nechýba... Vždy som chcela byť mladá mamička a to sa mi aj splnilo 🙂 užila som si pubertalnu mladosť a teraz si užívam pokoj rodiny 🙂
@20erika07 priateľa mam neskutočné úžasného navzájom sa dopĺňame ma fajn pracú takže s financiami by nebol problém v rodine sme mali menšie problémy ktoré nás ešte viac spojili a viem veľmi dobre ze rodina by síce bola dosť prekvapená a možno trosku aj sklamaná ze takto skoro ale s určitosťou viem ze by sa naň veľmi tešili a s radosťou by nám mladým rodičom pomáhali..... tento pocit som mala uz tak zhruba vyše pol roka.. ale nijak som sa s nažila na to absolútne nemyslieť no ako sa nám s priateľom stala teraz menšia nehoda kde bolo možnosť ze som zrejme tehotná no ale nakoniec všetko "dobre" dopadlo a nebola som no ale asi vtedy ma to tak najviac chytilo lebo som sa s ním o tom rozprávala a on mi to tak krásne povedal vtedy som cítila taký pokoj na duši bola som cela šťastná .. no a ked sme išli teda už spať pomaličky sme uz zaspávali keď v tom si ma otočil tvarou k sebe a povedal " ak si tehotná on bude ten najúžasnejší ocko aký môže byt" a že sa nemusím ničoho báť on sa o nás postará ze on bude vždy pri mne nech by sa stalo čokoľvek... tieto vety ma doslova rozplakali cítila som sa tak šťastná nič ma netrápilo ani to ze by som bola veľmi mlada mamička ako to že uz by to nebolo o tom ze on ide do prace preto aby sme si mohli kúpiť co chceme ale preto aby sa o nas postaral... preto absolútne nechápem čo sa to teraz som ňou deje s jednej strany chcem dieťa a s druhej zase nie lebo nechcem aby všetko financoval len on...
Je normalne tuzit po babatku...ja som zacala po svojom tuzit, ked som bola na strednej a narodila sa moja neplanovana sestricka 🙂 ale zas treba fakt vydrzat, kym su podmienky, aby si to dietatko vychovala, aby malo vsetko, co bude potrebovat .-) a samozrejme, aby si aj ty mala nejaku skolu...ved keby teraz prislo dietatko, kde by si isla robit po skonceni materskej? bez vzdelania?
To je vsetko pekne a zda sa to ideálne,no áno,aby financoval vsetko on ,to uz v dnešnej dobe nie je in,žena sa necíti poriadnou ženou ked nemá vlastný príjem alebo teda spoločný... No malý mal 10mesiacov ked som mala možnosť zamestnať sa v super praci a tak som neváhala,a citila som sa super ze mam vlastný príjem a nemusím sa prispôsobovať len muzovym peniazom,ktoré som nikdy od neho nepytala,a v poho... Inokedy chlapi robili aby uzivili rodinu,teraz to je cudne a hneď ľudia vravia ze si mu zakvacena na krku a podobne hlúposti... Ked ti bude mať byt kto s babom kým Ho nedas do skolky tak kludne môžeš ísť aj ty pracovať... Dieťa nie je prekážka,vsetko sa dá zvládnuť,len je to zodpovednosť a veľká... Ale pises ze aj chceš aj nie,tak skús najprv školu skoncit a mozno sa ti naskytne nejaká práca a potom uz nebudeš tak s obavami rozmýšľať ako teraz... Ono je to tak,ze niektorá pociťujeme túžbu po dietatku ovela skôr,dnešné ženy si zvyčajne zakladajú rodinu po 30tke ,co nie je vada,ale napr.ja by som ani nahodou tak "pozde" nechcela,ja som šťastná ze som sa tak rozhodla a nikdy som to nelutovala,aj ked samozrejme boli aj ťažké chvile,ale také vztahove,celkom bežné,a potom aj moje zdravotné,ale to nás robí silnými,tie prekážky,a dieťa ťa vždy ženie vpred,kvôli babu a jeho šťastiu a zdraviu je matka ochotna urobiť čokoľvek,ale to sama pocitis ked raz budes držať v náručí svoje vysnívané dieťatko 😀 takže,či pockas či nie,aj tak budes šťastná 🙂
@hviezdicka111 školu by som si určite dorobila ale viem velmi dobre ze sa nemam dôvod ponáhľať ze mam čašu a čašu ved teraz je uz normálne mat bábätko aj pred 30tkou viem jasne co chcem, chcem dochodiť školu zarobiť niake tie peniaze osamostatniť sa a podobne... nevravím ze si ho idem aj robit ale niekedy je tu uz ozaj neznesiteľné ked tak vidím niaku mamičku kočíkovať alebo len tak s ničoho nic si uvedomím ze vlastne som na stránkach s výbavičkou pre bábätká ... proste stále na to myslim predstavujem si ako držím to maličké telíčko v náručí podobne .... som rada ze ste ma tu upokojili ze to je normálne lebo som sa ozaj bála co sa som ňou deje...
@20erika07 počkat chcem a velmi ale na druhej strane by som vobec neplakala keby sa dozviem ze som mam uzasneho praitela sme spolu uz dva roky a viem ze na neho by som sa kludne mohla spolahnut máme ozaj krasny vstah ale je to zlozite sama nemam upratane veci v hlave co skvor a ako.... ano viem stastná by som bola ako sa povie "ako blcha" keby mam moje krásne babätko v náručim... 🙂
@viki1077 tak ked si sama nie si istá a ako pises sama to nemas v hlave upratane,tak urcite ostaň zatiaľ len pri prezerani vybavicky,kochaj sa nad kocikujucimi maminkami a vždy si pomysli aké to bude potom krásne ked budes nato pripravená a budes sama maminkou 🙂 veľa šťastia prajem v živote 🙂 neskor budes urcite úžasná maminka 🙂
@viki1077 poziciam ti na pol dna malu a ta to prejde 🙂 babatka su krasne,hebke,vonaju,ake kricia,placu,grckaju su chore,...chod pomahat kamaratke.trosku sa vyzijes v mamickovskych zalezitostiach a babo vratis a mozes sa venovat skole.ale byt mladou maminou ma svoje vyhody.nemas tolko zdravotnych problemov,budes viac rozumiet dietatu.ale radsej az po skole,nikdy nevies co sa moze stat.
Je to normálne🙂 Ja som túžila po bábätku tiež veľmi skoro🙂 Ale ešte vydrž trošku.-)
týmto sme prešli asi všetky 🙂 , je to aj dôkaz toho, že raz budeš veľmi lúbiť svoje detičky a nielen svoje, prejavuje sa už teraz u teba materinský cit, 🙂 ale na ten ozajstný si naozaj počkaj, si ešte mladučká, tak si užívaj a dokonči si školu. Ak by si už teraz mala babatko, tak si predstav ako s ním stojíš pri okne, držíš ho na rukách a pozeráš sa z okna ako sa tvoji rovesníci vonku bavia, chodia na diskotéku, alebo sa inak zabávajú. Nevravím, že s dieťatkom sa nedá nikam ísť, ale je to iné ako keď ešte nemáš záväzky. Aj keby si nechala dieťa doma mamine a šla sa zabaviť, vždy by si bola myšlienkami doma. Určite počkaj pár rôčkov, ver nám, čo sme ti tu napísali, sme už maminy a vieme, čo píšeme i keď mať dieťatko je to najkrajšie, čo ťa v živote stretne 😉
Ahoj,je to úplne normálne. Ja som intenzívne túžila po dieťati už v 16ke,ale rozhodne by som sa neodvážila ho mať. Boli to len také sny..Keď som spoznala manžela tiež v 16ke,túžba vzrastala a ohromne. V 17ke som sa o ničom inom nesnívala len o tom ako budem tehotná. V 18ke som si sľúbila,že po maturite sa s mužom zoberie,čo to si odpracujem a budeme mat bábo. Pol roka po 18ke som otehotnela. Bola som neskutočne šťastná. Teraz mám 20r. syn má 9 mesiacov,som vydatá,mám úspešne zmaturované,nezávislá od rodičov a bývam sama s manželom. Som rada,že som svoj sen neuskutočnila v 16ke a ešte som s mužom bola pri mori aj v zahraničí. Teraz pracujem popri materskej a chystám sa externe na VŠ. Neľutujem svoje rozhodnutie a radím aj tebe... počkaj aspoň do 18ky a do ukončenia strednej.... Ja nevidím nič zlé mať skoro dieťa. Poznám veľa 30-40ročných čo sú odkázanik bývať po rodičoch a nie len bývať ale aj finančnú pomoc im treba,čiže nie som o nič horšia ,keď mám 20 rokov 🙂 Držím palce nech urobíš správne rozhodnutie
Mne teda biologicke hodiny netikali nikdy, aj nas krpec je skor nehoda nez planovane rodicovstvo, ale mam za par dni raz tolko co ty 🙂))) Podla mna to, ze tuzis po dietati je normalne. Aj to, ze ta to berie uz v sedemnastich. A ocenujem, ze si sama vies uvedomit, ake mas priority a co vsetko dieta obnasa a nehrnies sa do toho. 🙂
@nika185 Ano úplne chápem ako to myslíš ... možno by mi to chýbalo ale teraz mam taký pocit ako keby som ja už bola "stará " na disco a radšej by som chcela mat krásnu rodinku.. ale určite más pravdu že po Čase by mi to asi zrejme určite chýbalo ..... som strašne rada ze som sa vám mohla sem s tym to mojim "problémom" alebo ako by som to nazvala mohla zdôveriť 🙂
@viki1077 je to mozno docasny stav a casom ta to prejde neboj dieta mat budes ale mas este cas ja som tiez chcela uz od 20tky a som rada ze pride az teraz .....potom by si si casom uvedomila ake je tazke a narocne ci financne ci casovo starat sa o babatko a predsa chces si este trosku uzit mladost mas 17 vtedy dievcata tuzia po rôznych dobrodruzstvach chodievat von s priatelmi zabavat sa a nie sediet uz pri koliske neboj nic ti neutecie kludne este pockaj aspon 6rokov zarob si niečo osamostatni sa od rodicov a potom ked budes presvedcena ze je ten spravny cas rozjmyslaj o babatku ..... Aby si casom nelutovala ze si si premrhala mladost aj ked tehotenstvo je krasne a mat babatko uzastne ale nie pre ludi ktory este niesu pripraveny a podla mna ty este niesi!!!
preco nie? 17 rocna teraz - bude 18 rocna mamina, pokial ma zazemie a milujuceho partnera, moze byt rovnako dobrou matkou, ak nie lepsou ako vacsina tridsiatnicok
zienky, v kolkych rokoch ste sa narodili vy vasim mamam? ja tej mojej v 18, a bola som vytuzene dieta, nikdy nelutovala svoje rozhodnutie, skor by som povedala ze v takom mladom veku to vsetko prebieha ovela jednoduchsie, clovek ma viac elanu, energie, chuti,...teraz pred 30 ja banujem ze som antikoncepciu nevysadila uz pred rokmi.
@viki1077 - ak chces a mas s kym, mas co tomu dietatku dat a zabezpecit mu slusny zivot - chod do toho, ked budes mat 30 uz ssa to nemusi podarit
@ajsenz ďakujem aj tebe za príspevok a za všetko ostatné 🙂 jeeeej tak je potom uplne super ako tito pekne všetko vyšlo no budem sa snažiť urobiť to správne rozhodnutie najme take aby som vedela zabezpečiť malinke keď sa narodí aby som mu vedela tak všetko co bude potrebovať a po čom bude túziť 🙂
@kofoluska Nehrniem sa do toho pokým nemam vlasne byvanie a podobne babatko chcem az ked budem vediet ze by som mu vedela dat ozaj vsetko po com tuzi co potrebuje a potobne... uvedomujem si hlavne preto lebo viem ze to vela obnasa a chcem byt tou najlepsou maminkou aby som vedela dat mojej malej laske vsetko.... a nemusela sa spoliehať na maminu a podobne iked viem ze s priatelom by sme to zvladli lebo obidvaja velmi mame radi deticky...
@ckatka zabespečiť malinke by som po financnej stranke vedela a s tej citovej no sa neda ani opisat to babatko by bolo tak milovane a vsetko ze as ale precalen skolu si dochodit chcem a hnet ako bude moznost si ho s priatelom urcite aj spravime len teraz hlavne chcem to skol a niake tie peniazky nasporit iked s peniazkami by problem nebol a aj ked velmi tuzim po babatku viem ze by som este aspon ten rocik dva mohla pockat... 🙂 ano aj mne sa neraz potvrdilo ze mlada maminka sa ovela lepsie starala o miminko ako ta starsia kamaratke sa pred dvoma rokmi narodilo miminko a uzasne sa on aj starala je s nich krasna rodinka ale jedna znama teraz ma okolo 29 narodilo sa jej pred rokom miminko a absolutne sa jej neche on starat nieze sa nestara ale je taka viac unavenejsia nervoznejsia a podobne.... jaaaj dakujem aj tebe velmi pekne krasne si to napisala som rada ze som sa sem mohla zdôveriť teraz aspon viem co a ako zhruba spravim ako si to zariadime s priatelom a podobne dakujem ti 🙂
Podla mna nie je nic divne na tom, ze tuzis po dietatku takto skoro, ved este generacia pred nami bezne mala deti v 18-20 rokoch. Navyse nikto ti nezaruci, ak sa rozhodnes cakat, ze to dajme tomu v tridsiatke bude to prave orechove, naopak, vela zien v tom veku ma problemy s otehotnenim a veru aj v partnerskom vztahu. Pises, ze mas sedemnast, to jest maturovat budes o rok alebo o dva, nie je to uz tak daleko. Mozete sa s priatelom dohodnut, ze sa planovane zacnete snazit o babo par mesiacov pred maturitou. Takze este nejaky rok, rok a tristvrte pockas a mozete na to skocit. Dovtedy si skus vychutnat zivot bez zavazkov, lebo veru s malym babom to uz bude o inom 🙂.
@viki1077 , no , ty si pre niektoré z nás ako naše dieťa, sama mám synov vo veku 22 a 19 rokov, chceme ti len dobre, mám aj dcérku 9 ročnú, deti by som nedala ani za svet, ale niekedy by som chcela mať tých tvojich krásnych "17". Určite ti aj verím, že ťa už doskotéky nebavia, ale to nieje len o tom, s dieťaťom si nonstop, zabudni na pohodlné nákupy a vysedávanie s kamarátkami, budeš mať iné starosti, ale som rada, že si to všetko aj uvedomuješ. A napokon ako som ti už písala, doštuduj, potom si urob zázemie v práci, aby si sa mala po materskej kam vrátiť, pretože akonáhle budeš mať babatko teraz, alebo po škole, zabudni na to, že si lahko prácu nájdeš, tu na Slovensku ak nemáš známosti si jednoducho nič. Matka, ktorá je doma pár rokov s dieťatkom je podľa všetkých už hlúpa lebo nič nevie a to ti stačí byť doma 3 roky a to už nehovorím ako na teba pozerajú keď nemáš prax, alebo máš malé dieťa, také sily nepotrebujeme, lebo často vypadneš....... 😢 . Je krásne, že chceš mať dieťa, aj ja by som si rada vypučila vnúčatko, len synov vtľkam do hlavy, nech majú rozum aspoň ešte pár rokov. Chceš dať svojim deťom krajšiu budúcnosť, tak vydrž. Neviem aké máš teraz zázemie pri rodičoch,ale na nich sa vždy spoliehať nemôžeš, pa a prajem moc krásnych chvíl a keby si sa aj predsa len rozhodla byť v mladučkom veku matkou, tak Ti držím palčeky a potom daj vedieť, či sa oplatilo počkať alebo ťa to predsa len naplnilo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@viki1077 ja som tuzila od 15 mat deti...ja som aj chodila do obchodu pozerala veci kociky...no neviem ale podla mna je to ok..clovek ma urcitu predstavu a tuzby...