Mali ste sonom potvrdenú ovuláciu pri negatívnych ovulačných testoch?

18. máj 2023

Ahojte, stalo sa vám už, že ste mali sonom potvrdenú ovuláciu, a napriek tomu vám pri pravidelnom testovaní vychádzali LH testy negatívne? Mne doktorka na sone včera našla 20 mm folikul, že ovulácia bude do dvoch dni, no testy mám biele (prvýkrát v živote, doteraz mi testy vychádzali vždy pozitívne vždy ovulácii). Stalo sa vám to niektorej? Mohla to doktorka zle pozrieť, alebo iba haprujú testy?
Ďalšia otázka - ak som mala včera 20 mm folikul, tak kedy asi bude ovulácia? Ráno som pichla ovitrelle ale doktorka hovorí že nemám sa spoliehať ma tých 36 hodín, že ono sa to uvoľní hocikedy.

nika23t
18. máj 2023

Áno. V živote som nemala pozitívny ovu test, a to som testovala ako blázon. Doktor mi povedal, že podľa sona ovulacia prebieha normálne a ze nemám si robiť testy a znervoznovat sa tým. A otehotnela som aj napriek negatívnym testom. Ostatné neviem zodpovedať, nemám skúsenosť s otrivelle a styk sme mali každý deň v tom mesiaci, kedy som otehotnela. Držím palce 🍀

autor
18. máj 2023

@nika23t ďakujem krásne

autor
18. máj 2023

Ešte dodám, že som prvýkrát brala letrozol, tak neviem či mi nejako nerozhádzal tvorbu LH, keďže vždy som testy mala pozitívne keď som ovulovala, netuším.

adka3321
18. máj 2023

ano, tiez som si robila ovu test, negativne, ja uz deprimovana, ze nemam ovulaciu a ked som bola na kontrole u doktora, ten mi povedal, ze uz mam po ovu. odvtedy som si testy nerobila, zbytocne vyhodene peniaze. radsej som si zacala merat BT a tam som videla, kedy ovu prebehla

autor
18. máj 2023

@adka3321 áno meriam aj ja, to je asi spoľahlivejšie, takže uvidím, kedy sa dvihne teplota 🙂

autor
29. máj 2023

Ženy ja len posielam aktuálne info, tú stredu som mala folikul 20 mm, testy negatívne, vo štvrtok ráno som pichla ovitrelle plus nasledovalo hneď IUI, a ovulácia bola podľa bolesti cca 36 hodín po pichnutí ovitrelle, ovulácia následne potvrdená bazalnou teplotou, takže zrejme mi to ten letrozol nejako pošahal že mi pri takej veľkosti folikulu neukázal pozitívny ovu test. Každopádne som rada, že ovulácia prebehla, a uvidíme či sa podarilo .

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre