Mali ste rozdiel v bazálnej teplote pri utrogestane a duphastone?

lagunasa
15. apr 2013

Pytam sa zien, ktoré majú skusenosti s oboma a pri užívání oboch si merali bazalnu teplotu.
zaujímalo by ma, či ste pri ich užívání zaregistrovali rozdiel v priebehu vašej BT?
ja meriam už rok a prednedávnom som skončila uzivanie duphastonu, lebo mi skoro vobec nepomohol proti spineniu pred ms a napriek jeho uzivaniu mi teplota aj tak klesala ešte predtym ako som dobrala poslednu tabletku.
teraz som bola na 1.IUI a potom mi nasadili utrogestan. stále mám teploty hore, zatial žiadne spinenie.
preto by ma zaujimalo, či ste aj vy mali takýto rozdiel pri jeho užívání?
( prosím, reakcie typu možno si tehotna, urob si test teraz nepotrebujem pocut )

mariankamk
15. apr 2013

utrogestan je prirodny progesteron, v duphastone je umely /dydrogesteron/, preto mozes na utros lepsie reagovat, telo ho skor prijme... ja som mala oba, ale nevsimla som si nejake vacsie rozdiely, ani ked som to porovnala so stavom bez liekov...

dolce251
15. apr 2013

Ahoj, ja som uzivala oba, ale nemeriam si BT. Mne viac vyhovoval utrogestan. Tiez som to brala kvoli tomu, ze som spinila pred ms, a teda duphaston vobec nezabral, este sa mi zda, ze som bola z neho hrozne nafuknuta (brala som to 10 dni od ovu) aj pms bol hrozny. Utrogestan zabral na spinenie, vobec ma z neho nenafukovalo. Ja odporucam urcite utrogestan.

ludinka
15. apr 2013

ahoj @lagunasa asi ta nepotesim ale ja ked som uzivla utrogestan po IUI tak som mala po cely cas zvysenu teplotu a to az dovtedy kym mi nepotvrdili z krvy ze to nevyslo, potom ked som ho vysadila teplota klesla a prisla mrcha.... 😠
co sa tyka dufasonu tak ten som neuzivala, takze neviem porovnat..
samozrejme drzim ti palce aby ti to vyslo 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre