Pytam sa zien, ktoré majú skusenosti s oboma a pri užívání oboch si merali bazalnu teplotu.
zaujímalo by ma, či ste pri ich užívání zaregistrovali rozdiel v priebehu vašej BT?
ja meriam už rok a prednedávnom som skončila uzivanie duphastonu, lebo mi skoro vobec nepomohol proti spineniu pred ms a napriek jeho uzivaniu mi teplota aj tak klesala ešte predtym ako som dobrala poslednu tabletku.
teraz som bola na 1.IUI a potom mi nasadili utrogestan. stále mám teploty hore, zatial žiadne spinenie.
preto by ma zaujimalo, či ste aj vy mali takýto rozdiel pri jeho užívání?
( prosím, reakcie typu možno si tehotna, urob si test teraz nepotrebujem pocut )
Ahoj, ja som uzivala oba, ale nemeriam si BT. Mne viac vyhovoval utrogestan. Tiez som to brala kvoli tomu, ze som spinila pred ms, a teda duphaston vobec nezabral, este sa mi zda, ze som bola z neho hrozne nafuknuta (brala som to 10 dni od ovu) aj pms bol hrozny. Utrogestan zabral na spinenie, vobec ma z neho nenafukovalo. Ja odporucam urcite utrogestan.
ahoj @lagunasa asi ta nepotesim ale ja ked som uzivla utrogestan po IUI tak som mala po cely cas zvysenu teplotu a to az dovtedy kym mi nepotvrdili z krvy ze to nevyslo, potom ked som ho vysadila teplota klesla a prisla mrcha.... 😠
co sa tyka dufasonu tak ten som neuzivala, takze neviem porovnat..
samozrejme drzim ti palce aby ti to vyslo 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
utrogestan je prirodny progesteron, v duphastone je umely /dydrogesteron/, preto mozes na utros lepsie reagovat, telo ho skor prijme... ja som mala oba, ale nevsimla som si nejake vacsie rozdiely, ani ked som to porovnala so stavom bez liekov...