Ahojte, mala som veľmi zlý prvý pôrod. Po pôrode sa una rozvinula poporodna depresia a postraumaticka stresová porucha. Trvalo 10m kým som sa dostala z najhoršieho. Nejaké flashbacky a depresívne chvíľky mám doteraz, ale už to nieje v takej veľkej intenzite. Prešli 3 roky a veľmi by sme chceli druhé dieťatko, avšak už nikdy toto nechcem zažiť. Mali ste to niekto takto a odvážili sa mať druhé dieťa ? Ako to dopadlo ?
Mozno sa skus poradit s psychologom alebo aj gynekologom.. vedia ti pomoct.. ak chces velmi prirodzeny porod zaplat si nejake cvicenia a mozno osobnu dulu ktora bude pri tebe cely cas.
@jajanka31 áno určite budem chcieť dulu, asi by som chcela tak, aby ma aj "previedla" tehotenstvom, bola pri pôrode, aj s manželom. A aj potom prišla za nami
Druhý pôrod som mala katastrofálny, na hranici síl, dychu, života, beznádeje a všetkého. Neviem, v čom spočíval tvoj zlý pôrod, či komplikácie s bábätkom, či bolesť alebo prístup personálu. U mňa to bolo kombo posledných dvoch.
Momentálne čakáme tretie. Trvalo mi cez dva roky, kým som naň manželovi kývla. Mrzí ma tvoja skúsenosť a kiežby sa dalo nejako ti v nej pomôcť. Sama som prišla na to, že hoci takáto trauma nie je fyzická rana, je nutné sa z nej vyliečiť. je v poriadku, že váhaš, nenúť sa do nejakej predstieranej odvahy. Kým to v sebe nestráviš, pretrpíš si nielen ďalší pôrod ale aj celé tehotenstvo.
Ak by si dieťa aj chcela ale stále vyhráva strach, kontaktuj psychológa. Myslím, že môžu odporučiť na základe psychického stavu cisársky rez, čo by mohla byť pre teba cesta - uspia ťa a ty už sa len zahojiš z fyzických rán a bolestí.
Ja. Ale rozdiel medzi deťmi mám. 6,5 roka a druhé som rodila sekciou. Ale koniec teho bol hrozný. Flashbacky a sny boli veľmi intenzívne
ja som mala priserny prvy porod. takmer sme pri nom obaja umreli. velmi tazke a dlhe zotavovanie. a asi aj poporodnu depresiu ale nei nejaku vyraznu. skor take baby blues.
navyse dieta extremne narocne uplakane a doslova a do pismenka nespave.
mohla by som roman napisat.
ja som jedinacik a vzdy som chcela dve deti pretoze mne surodenec stale chyba.
trvalo 4 roky kym som sa odhodlala skusit to. tiez to vyslo na prvy krat hoci sme mali obaja vazne diagnozy pri ktorych ma byt problem otehotniet. ale potratila som. dalsi rok som zbierala odvahu. podarilo sa na druhy pokus.
poviem ti tak. porod bol pohodovy. nehovorim ze bezbolestny a ani nemozem povedat ze by som si ho uzivala ale bol kratky rychly a bezproblemovy. sice som mala poporodne zranenia ale velmi rychlo a dobre som sa zotavila. vsetko bolo uplne znesitelne a v pohode. dokonca som nemala ani ziadne babyblues a mala som kopec energie. uplne ako iny svet oproti prvemu
nam sa potom postastilo tretie ktore sme vobec neplanovali a uprimne fakt nechapem ako sa nam podarilo (ano jasne mali sme sex 😀) ale proste bolo to necakane z roznych dovodov. mozno by porod bol v pohode keby mi ho nepokazil lekar. ale zotavovanie bolo v poho.
@lucia147852 prosím a ako to bolo potom druhý krát ? Bol pôrod opäť zly ? Opäť prišli potom depresie, flashbacky a všetko toto ?
Prepáčte dievčatá že vám neodpisujem tak ako by ste si zaslúžili a ďakujem vám veľmi za odpovede. Len mne je normálne úzko čítať to, predstaviť si opäť všetko
Nie, druhý som mala vydupanu sekciu. Tá bola super. Ja by som nedokázala porodiť prirodzene. Zoskratovala by som. Už len myšlienka na prirodzený bola katastrofa
Pri synovi (1.porod), neplánovane tehotenstvo som sa nevedela nejako vžiť s tým že budem mama. Porod bol extrém, ja som sa vzdavala a povedala že toto nedám (trval veľmi dlho). Po pôrode som nemala veľkú podporu v nikom (slobodná matka), pomohla mi rodina v niečom ale mala som silne depresie. Rodina k tomu veľmi neprispievala ale to už je za mnou. Chodila som aj k psychiatričke, ktorá mi pomohla a doteraz keď je niečo ťažšie pre mna si zavoláme a poradí pomôže 😊 Po 4 rokoch som si našla priateľa (poznala som ho skôr (rok po pôrode) ale v tom čase na vzťah pomyslenie nebolo) nejako sme sa po tom čase znova skontaktovali a dali dokopy. Otázka 2.dieťaťa prišla spontánne a bála som sa ako to budem zvládať po psychickej stránke. Našťastie, porod bol extra rýchly, priateľ pri mne stál, s malou mi pomáhal a ja som po druhom pôrode žiadne depresie nemala. Osvojil si aj môjho syna a sme rodinka. Netreba myslieť na to čo bude, ja som sa snažila nastavit nejak že určite ak to bude nebude to horšie ako prvýkrát a že ak depresie prídu, zvládnem to. To dieťa za to stalo, máme spoločnú dcérku a ja nemôžem byt šťastnejšia ❤️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja. Presli 2 roky a manzel nacrtol tuto temu ja som ani nahodou nechcela.. nakoniec prisiel kompromis ze skusime jeden x pocas plodnych dni a ked mame mat dalsie tak bude. A tak to ma byt a budem verit ze to bude v poriadku.. a ostala som tehotna. Najprv som plakala stresovala manzel ma upokpjoval, teraz som v stadiu ze to nechavam na vyssiu moc a verim ze teda to bude cisarsky ako prvy a budem to brat ako nejaku operaciu. Dohodnuty termin. Pridem vecer nebudem jest. Potom rano par ukonov ktore su v pohode a tak ma uspia. A nebudem si na nic pamatat. Manzel si zoberie 2/3 tyzdne volno aby mi pomohol ked budem mat cerstvu ranu.. a tak nejak sa ukludnujem.