Mali ste po vysadení antikoncepcie dvojičky?

23. jún 2021

Ahojte píšem anonymne keďže nechcem aby ma tu niekto spoznal. Chcel by som vedieť hlavne žienky, ktoré vysadili antikoncepciu a hneď otehotneli. Kolľke z vás mali hneď po vysadeni dvojičky. Mame v rodine dvojicky a preto sa obávam

littlebubble
23. jún 2021

A čo s tým má antikoncepcia? Veď dvojičky môžeš počať aj keby si ju neužívala nikdy.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nafka0483
23. jún 2021

Neviem o tom, ze by HAK mala nejaky suvis s dvojickami.
Je to geneticky podmienene - ze sa oplodnene vajicko bude delit dvojnasobne, alebo ze pri ovulaciu sa uvolni viac vajicok naraza.
To delenie vopred nevies ci nastane ci nie a ci sa ti zvykne uvolnovat viac vajicok vie lekar predpokladat podla toho, ze ti urobi folikulometriu - uvidi ci dozrieva naraz viac folikulov a ci potom praskli viacere naraz. Nie je to istota, ale ak ti bude kazdy mesiac dozrievat viac, tak je pravdepodobnost, ze budu dvojicky.
Ale to sa moze stat aj jednorazovo, ze "nahodou" dozreju dve, pricom nidky predtym to tak nemuselo byt.
Cize loteria, nikdy nevies ;)

anjelicek26
23. jún 2021

To nema s hak absolutne nic spolocne.

beronsche
23. jún 2021

nie je to pravidlom, ale moze to hak sposobit.. 🙂
poznam pripad, kedy po vysadeni hak zene trochu zblbli hormony a v ramci jedneho cyklu jej dozrievali vajicka naraz/kratko po sebe v oboch vajecnikoch. ma dvojcata, ktore boli pocate v rozpati cca 3t. Podla gynekologa je to sice pomerne neobvykle, ale stava sa..

littlebubble
23. jún 2021

@beronsche A odkiaľ vieš, že sa to stalo vďaka HAK? Veď toto sa deje bežne aj bez HAK.Môže sa to stať hociktorej a hocikedy len každá pripisuje tieto udalosti vysadeniu.

elizabet173
23. jún 2021

Podla mna s tym antikoncepcia nic nema. Mame v rodine, zena antikoncepciu nikdy nebrala.

beronsche
23. jún 2021

@littlebubble ved nikde netvrdim, ze sa to deje jedine kvoli HAK.. Deje sa to z roznych pricin, samozrejme, ze nie kazda mama dvojiciek HAK brala.. 😉
napisala som konkretny pripad, kedy gynekolog zastaval nazor, ze v tomto konkretnom pripade tam suvislost bola!

lolazmola
23. jún 2021

Ja som to inak tiež počula ze sa to môže stať kvôli HAK 🤷‍♀️ Viac som to neskúmala

kristina0103
23. jún 2021

neviem o tom, ze by HAK na to mala vplyv. Ja som z dvojiciek a mama mala dvoch bratov dvojicky. Ale my cakame jedno 🙂 mozno pride potom, alebo to vyhrala sestra 🙂

alexandra2468
23. jún 2021

Otehotnela som hned po vysadeni a chvalabohu nemam dvojicky 😃

majamat
23. jún 2021

@beronsche to sa stane, aj ked HAK neuziva, cize nei ej iste, ci to ma suvis s HAK. veda je kopec zien, co maju dvojicky a nei vsetky HAK uzivali.
nejak nerozumiem tomu, ako to hned ludia vezmu, ked to povie lekar, gynekolog rivnako, ako ktokolvek iny, nemoze vediet, ci to sposobila HAK, nevidi do jej vnutra. na to,aby sa nieco dokazalo, treba urobit vlea vysetreni a vyskum. len tak sa to overit neda. a to pochybujem. cize to bol len dohad gynekologa, nic viac. azaroven blba nahoda, ze to bolo akurat po vysadeni HAK.
napr, je to taka ista nahoda, ako sa stava, ze zena mava bezne ovulku napr, an 15DC a zrazu otehotnie na 25DC. preto ze sa jej nejakou nahodou uvolni vajicko aj v obdobi, kedy to u nej obvykle nie je.

myslim, ze mnoho zien, vacsina niekedy uzivala HAK a mnohe ju vysadili prave preto, ze chceli otehotniet a vacsina dvojicky nema.

a teda ku konkretnej otazke. 2x som otehotnela po vysadeni HAK a ani raz dvojicky.

beronsche
23. jún 2021

@majamat nebudem sa hadat, takto to interpretoval lekar v konkretnom pripade, nemam dovod to spochybnovat.
plus ved to som presne napisala, ze sa to deje z ROZNYCH pricin..
tak ci onak, argumentovat, ze mne ani nikomu, koho poznam, sa to nestalo, tak to urcite nie je pravda, je pomerne od veci, kedze kazdy organizmus je jedinecny a inak reaguje..
.. ci ked do mna neudrel blesk, napriek tomu, ze som vonku videla x bleskov, nemoze udriet do nikoho? 😉

majamat
23. jún 2021

@beronsche problem je v tom, ze argumentovat, ze sa to niekomu stalo mozes len po dokladnom preskumani a potvrdeni faktov. osobny nazor na to nestaci. to ej stale len osobny nazor, nie fakt, nie pravda.

beronsche
23. jún 2021

@majamat fakt sa ideme dotahovat? 😉 pisem o KONKRETNOM pripade, kedy sa lekar vyjadril, ze to tak bolo. co potrebujes na akceptovanie tohto vyjadrenia? lekarsku spravu?
kde su tvoje dokazy, ze to tak v ziadnom pripade nemoze byt?

majamat
23. jún 2021

@beronsche tak sa nedotahuj. je netvrdim nic, ty tvrdis, ze to tak je a ja hovorim, ze nei su dokazy, ze to tak je. ja sa bez dokazov proste nepriklanam na ziadnu z tychto 2 stran. lekarska sprava nestaci, vedecke dokazy treba, v lekarskej sprave je to co lekar vidi na cloveku, nie je tam pricina, resp. lekar ju tam aj napisat moze, ale stale je to len jeho osobny nazor.

len tak mimochodom, vyssie som dala link, kde sa tvrdi presne to iste a teda clanok som nepisala ja.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre