Mali ste chronické zápaly močových ciest a otehotneli ste bez problémov?

11. feb 2022

Ahojte, je tu niekto kto trpí chronickými zápalmi a nemal problém s otehotnením ? Viem, že je to individuálne, no pred rokom a pol som dostala svoj prvý zápal v živote. Mám 29 r. Odvtedy sa zápal zopakoval 4x, vždy preliečený atb. Lekár mi povedal, že sa mi možno zacínajú chronické zàpaly. Bojím, sa že tých 5 zápalov za rok mohlo byť nebezpečných. 😞😞

trinity_77
11. feb 2022

Ahoj, ja trpím chronickymi zapálmi už od 15 rokov, koľko krát som prišla na kontrolu a hneď si ma aj nechali v nemocnici..
Teraz mam 26 a pred 2 rokmi som otehotnela na prvý šup ako sa hovorí.

autor
11. feb 2022

@trinity_77 no tak to som rada 🙂 ze si nemala ziadne problem, aj ti nieco zaberalo na tie zapaly ? Ja som ich dostala vzdy par dni po styku. Skusam teraz dmanozu, pijem caje, ale bojim sa dalsieho zapalu :/ v podstatne som cely minuly rok bola na atb :/

nikpa
11. feb 2022

Od detského veku a otehotnela som viac-menej bez problémov.

autor
11. feb 2022

@nikpa dakujem za info, uz sa ti to nejak ustalilo ? Mozem vediet co ti pomahalo ?

nikpa
11. feb 2022

Ako sa to zoberie. Ustálilo sa to do takej miery, že už som dlho nebola na tom tak, aby boli potrebné ATB. Dlhodobo mám už ,,len,, zvýšené baktérie a krv v moči ale nie v takom množstve, že mi to robí vážnejšie problémy ako v minulosti. Teraz ako začnem pociťovať pálenie a častejšiu potrebu ísť na malú hneď si nasadím D-manozu a zaberie. Len to trvá dlho, niekedy mám pálenie aj 2 týždne. Neviem čím to je, že sa to tak ustálilo. Inak ja som mávala obrovske problémy s expartnerom. Pri ňom mi nezaberali žiadne ATB na viac ako mesiac, akonáhle sme mali sex dokola sa mi to vracalo. Nakoniec sa bol dať vyšetriť aj on a mal volaku baktériu ktorá mi to všetko ešte zhoršovala. Inak všetky tieto moje ťažkosti zdedil po mne aj syn, to je také negatívne čo sa týka aj potomstva...

engel76
11. feb 2022

Dali ti aj urovaxom, ked uz tolko antibiotik?
Mne pomaha uroval manosa preventivne.
Pomohla mi aj kyselina hyaluronova od NMedical, je aj uro, no mala som cistu a utipro plus.

autor
11. feb 2022

@nikpa ja cakam na partnerove vysledky, sme spolu dva roky a problemy mi zacali presne v tom case, ale nikdy by mi nenapadlo,zeby to mohlo byt tym, som velmi zvedava

autor
11. feb 2022

@engel76 ano kym som brala urovaxom zapal som nemala , brala som ho 3 mes a potom hned zaoal, ale vraj sa musi uzivat s pauzami

engel76
11. feb 2022

Tak zatial utipro plus. To sa berie 15 dni.

lu111be
11. feb 2022

Ja som mala chronicky uz od detstva a pokusali sme sa o babatko vyse 4 rokov... teraz som po vyse 4 rokoch otehotela a som v 32 tt. Ale podarilo sa nam az po tom, co som mala bylinnu kuru, kde po 2 mesiacoch nebola ziadna stopa po zapale ani ziadne bakterie..klop klop doteraz mam pokoj a je to od februara minuleho roka..ziaden lekar nechapal, ze zrazu zmizol zapal 🙂

reasonka
11. feb 2022

Ahojte ,čítam vás tu a chcem sa len opýtať či vám lekár robil ster na ureoplazmu a mykoplazmu vtedy zvyknú byť opakovane zápaly ,samozrejme nemusí to byť váš prípad ,len ma to tak napadlo 🙂ja som to mala aj moja známa tiež ,prielečili sme sa aj partner a máme kľud 🙂

autor
11. feb 2022

@reasonka robil mi vyter gynekolog na mykoplazmy aj ureoplazmy z krcka, negtivne, je potrebne aby sa to robilo z trubice ?

reasonka
11. feb 2022

Mne to robil tiež z krčka tak si myslím ,že to stačí ....

dejna_
11. feb 2022

Ja som trpela chronickými zápalmi mocovgch ciest pomohla mi kapucinka tinktúra z bioobchodu za 6€ ...určite vyskúšaj je to malý zázrak 🙏.
A otehotnela som tri krát na prvý krát a mám jedného syna a potom cca do 3 mesiacov a čakám ďalšieho syna ❤️

autor
11. feb 2022

@dejna_ dakujem, hned v pondelok si kupim 🙂

dejna_
11. feb 2022

Toto je ten zázrak 🙏..mne poradila túto bylinku kolegyňa ...nakoľko jej dcéra si prešla.tym.istym ako ja 🙈 stále dookola zápaly močových ciest...a lekárka mňa aj upozornila že aj po antibiotikach sa telo tak rozvrati že zase ten zápal vráti a aj to tak bolo.stale dookola.🤦...a ako som nasadila kapucínku úľava prišla do pár hodín ..postupne som už vedela kedy to na mňa ide tak hneď som si dala a ani sa zápal nespustil ...a musím povedať že už si ani nespomínam kedy som mala naposledy ...ale je pravda že kapucinka v lekárničke u mňa musí byť ..inak je veľmi dobrá všeobecné na imunitu ..sú dva druhy jedna je z kvetov a druhá z lupienkov tuším...mala som obe a vždy to pomohlo ...držím palce 🙏 aby si aj ty mala pozitívnu skúsenosť

autor
11. feb 2022

@dejna_ dakujem este raz, 🤍mozem brat aj preventivne ? ☺️

jjanulienka
11. feb 2022

Ja som mávala nonstop s týmto problém, už potom som vyslovene cikala krv netrebalo ani ocikavat papierik😅
Bola som aj u nefrologicky dávala mi aj nejaké lieky ale nič nezaberalo... potom mi poradil jeden liečiteľ oblickove kvapky od valovica a fakt mi pomohli. Vyskúšaj, držím palce 😉😉

dejna_
11. feb 2022

Kľudne aj preventívne

adrbat
11. feb 2022

Ja som mávala zápaly (močového) od detstva každých pár mesiacov. Raz až tak, že išla zo mňa krv. Ale čo sa týka mykóz, s tým som mávala problém tiež stále. A najviac, keď sme sa začali naplno snažiť. Asi si telo potrebovalo zvyknúť na spermie 🤷🏻‍♀️. Ale vždy po styku som na druhý deň mala zápal a jedine čo mi pomohlo, tak sprcha zo spodu. Ale podarilo sa nám. A ako som tehu žiadne zápaly 🙏🏻.

autor
11. feb 2022

@dejna_ a ako sa to uziva ? 🙂 normalne nakvapka do vody ?

dejna_
11. feb 2022

Táto má takéto užívanie 🙂

gabika4
11. feb 2022

Ja som tehotná, chronické zápaly močových ciest som nemala...možno zopárkrát za život som mala nejaký zápal, ale poriešili to antibiotiká a bol pokoj...no tesne pred otehotnením som mala zápal, preliečila som ho antibiotikami a o mesiac som otehotnela...odvtedy sa mi zápal opakoval, vždy som ho preliečila antibiotikami, no napriek tomu sa mi vracali problémy...skúšala som všetko možné...brusnicové šťavy (bez cukru, 100%) vo veľkom množstve, urologické čaje, žihlavový čaj, blokurimu, brusnicové tabletky, veľký príjem tekutín, žiadne sladkosti, ovocie, nízkosacharidová strava...nič nepomáhalo, až som si pridala kapucinku bez alkoholu od Salvia Paradise...dávku som si zmenšila na 10-15 kvapiek 3x denne...to mi konečne pomohlo...ak to beriem pravidelne, nemám problém, hoci niekedy cítim, že asi mám zápal, keď dám moč na rozbor, je úplne čistý...stačilo mi kapucinku raz vysadiť a opäť prišli problémy...kapucinku beriem od prvého trimestra ...je úplne bezpečná ...zo začiatku som brala kapucinku pravidelne 3x denne, neskôr som si ju dala 2x alebo raz denne...ale určite ju treba brať pravidelne a nevysadiť ju len tak...

dejna_
11. feb 2022

@gabika4 som nevedela že je vhodná aj v tehotenstve ..serafin má písané že nevhodné ale tinktúra obsahuje aj alkohol možno preto 🙂.lebo aktuálne som v 22 tt preto ma to zaujalo. Ale tiež na kapucínku nedám dopustiť

gabika4
11. feb 2022

@dejna_ tiež som nevedela....bola som už neskutočne zúfalá...čítala som si recenzie a odporúčania na nete a viacerí lekári sa vyjadrili, že je úplne bezpečná...dokonca aj plno mamičiek mi to odporúčalo i v tehotenstve, že tiež brali...možno preto sa niekde neodporúčalo, lebo väčšina obsahuje alkohol...ja som si našla značku, ktorá ho neobsahuje...dokonca jedna mamička mi odporúčala trošku stiahnuť dávkovanie...normálne sa berie 20 kvapiek 3x denne...ja to beriem 10-15 kvapiek 1-2 denne momentálne...no keď som mala veľké bolesti, tak 15 kvapiek 3x denne...po týždni sa moje problémy zmiernili až stratili...ale samozrejme pijem stále brusnice, veľa vody, a urologický čaj raz či 2 denne zriedený do veľkého džbánu...aj urologický čaj som mala schválený u 3 gynekológoch a u urológa...

gabika4
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabika4
11. feb 2022

@dejna_ inak, akurát som začala 20 tt...pred rokom som bola tehotná, no o synčeka som prišla v 20 tt, takže moje problémy tiež pramenia z veľkého stresu...vkuse sa bojím či donosím bábätko...pichám si injekcie clexane a denne sa modlím,...no strach je veľký...a tiež som zažila veľmi veľa zlého...okrem synčeka som prišla aj o otca kvôli rakovine...dokonca to, že má rakovinu sme zistili dva týždne na to, ako som zistila, že som tehotná...takže celý prvý trimester mi umieral otec 😢 a po ňom už odišli ďalší štyria členovia rodiny...takže ešte som pokoj nemala...

dejna_
11. feb 2022

@gabika4 bože to mi je ľúto 😪..
no mne gynekologická povedala že testovanie na tehulkach je veľmi nákladné tak to radšej nápisu že nevhodné ale pritom to niekedy je úplne v pohode ...nie sme spolu v junovkach 😁

gabika4
11. feb 2022

@dejna_ nie, mám termín 8.7., ale nie som nikde v skupine ...strach je veľký, žijem zo dňa na deň ...v prvom aj v druhom tehotenstve som si sledovala týždne, nejak som nemala z ničoho strach ...no teraz každý jeden deň je pre mňa výhra ...najradšej by som už rodila ...áno, veľa produktov píše že sa nesmú alebo neodporúčajú v tehotenstve a pritom sa bežne dávajú, teda so schválením lekára ...pre mňa bola kapucinka posledná nádej, aby som sa vyhla ďalším antibiotikám ...nechcela som ich brať celé tehu, keďže mala som bolesti brucha, často hnačky a celkovo zlé trávenie ...tá beznádej bola strašná, kapucinka ma zachránila ...

dejna_
11. feb 2022

@gabika4 tak aspoň že si našla niečo čo ti pomáha 🙏...popravde ja mám za sebou dva potraty a pred nimi jedného syna tiež picham clexan a brala som utrogestan do nedávna a magnézium dávam.este ak treba ...a nejak sa bojím.tesit z tehotenstva aby sa niečo nepokaslalo ..stále zvraciam čo mi býva zle 😪 ale verím že to dobojujeme do šťastného konca 🙏❤️🍀...držím palce aj tebe

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre