Mala som ovuláciu? Ktorý deň?

leuskanova
25. feb 2020

Ahojte baby,
Mám na vás prosbu aby som sa trosku zorientovala, menzes som mala 4.11., 2.12., 6.1., a teraz naposledy 6.2. Tento posledný mesiac som si začala merať bazalnu teplotu, od prvého dňa cyklu som ju mala tri dni mierne zvýšenú ale to bolo spôsobené aj tým že sama som mala teploty a bola chorá, potom sa mi bazalna držala od cca 36,2-36,4. 16.2. mi bazalna vyskočila a potom opäť vyskočila 21.2. (pridávam fotku aby som to celé nerozpisovala) viete mi povedať či vôbec bola ovulacia a ktorý deň? Už tri mesiace beriem na 14. deň cyklu lieky duphaston (mám polycisticke vaječníky)
Ďakujem za každú odpoveď 🙂

devana112
25. feb 2020

Podľa grafu by som povedala, že nie, chýba mi tam pravidlo 3 po 6 (t.j. 3 vysoké teploty po šiestich nízkych), ovulácia by bola potvrdená v šiesty deň (t.j. posledný deň nízkych teplôt). Okrem toho duphaston ti môže zablokovať ovuláciu, pokiaľ ju máš neskôr ako 13. deň cyklu. Aj ti robil gynekológ nejaké vyšetrenia?

leuskanova
autor
25. feb 2020

@devana112 vyslovene vyšetrenie na ovuláciu nie, len sa snažíme s priateľom o babo a akosi to nešlo, tak som bola u lekára a zistil mi tie cisty, tak už polroka som s nejakými prestávkami na duphastone, tento mesiac ho mám posledný krát a potom mi vraj bude robiť ďalšie vyšetrenia ohľadom ovulácie atd, lebo mám strach akoby som ju vôbec nemala, testy mi vždy vyšli negatívne, ale ako pises môže mi to ten duphaston stále blokovať ☹

devana112
26. feb 2020

Určite trvaj na hormonálnom profile a folikulometrii (ideálne v prirodzenom cykle bez hormonálnych liekov), či vôbec rastú folikuly a praskajú a popritom pokračovať v meraní bt každé ráno v rovnakom čase po aspoň 6 hodinovom spánku (nočné výlety na wc na bt nemajú vplyv 😉) A ideálne merať v pošve (stabilnejšie prostredie). Medzitým by som poslala priateľa na spermiogram, aby ste vedeli ako na tom je on. Veľa šťastia🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre