Zdravim Vas modri konici,
laska zahorela a s mojou partnerkou sme sa rozhodli pokusit sa o babetko. Ma to maly hacik, ona je mierne po 50tke, ale neustale vitalna a neni v prechode, vyzera pod 40. Ja som zdravy tiez vitalny 40tnik. Sme si vedomi vsetkych rizik spojenych s babetkom vo vysokom veku, ale chceme do toho ist, napriek tomu, ze je uz neskoro a nedozijeme sa asi nasich vnucat. Zaujimalo by ma, ci je tu nejaka zena po 50tke ktorej sa podarilo porodit zdrave babetko, jej skusenosti, rady atd. Minule rodila na kramaroch 52 rocna, tak verime, ze sa deju zazraky a boh nam nadeli. S pozdravom, andy🙂
Moja mamina mala cerstvych 60, ked mi navzdy odisla. Aj napriek tomu, ze mam uz sama 3 deti to neskutocne boli a chyba mi. Neviem si predstavit, zeby mi odisla v mojich 10 rokoch. Priroda vie, co robi, preco zeny, cim su starsie, maju mensiu sancu otehotniet. Nech sa rozhodnete akokolvek, myslite na to dietatko, ci mu tym skor neuskodite.
Veru aj zazraky sa deju a u vas by to bolo riadne pozehnanie takze ak sa vam to podari prirodzene tak berte to ako zazrak.drzim palce.
CI to ma alebo nema zmysel netusim, nepoznam cas a nemam pravo sudit vase rozhodnutia.. Ale AK mam byt uprimna, ludia by v urcitom veku uz sa mali zmierit s tym, ze uz je neskoro na deti, nie preto ze maturita dietata je daleko ako sa casto sklonuje, ale proste pre zdravotne rizika, pre zenu a pre babo.. Zdravie ma bzt prvorade, aspon podla mna..
Odpoveď nenájdete na MK a ani by ste ju tu hľadať nemali.
@andy220 ak deti nemala doterza,teraz je to zbytočné..môžte si dieťa adoptovať,venovať sa sebe,kupte si psa, cestujte po svete,môžte podnikať,môžte robiť milion iných činností..
to že ste sa našli neskoro je síce fajn a tebou bijú hormony otcovský chtíč ale to že ona otehotnie a porodí zdravé dieťa je mizivé % a skôr dbaj na jej zdravie ako pocity..nehovoriac o tom že mať v puberte 70ročnú mamu je nefer
nemať deti vo vyššom veku nieje o tom či niekto zomrie v 60-tke alebo skôr či neskôr. Smrť si nevyberá,hoci kto môže odísť z tohto sveta aj ovela skôr. A poznám pani čo mala prvé dieťa v 49 rokoch,dovtedy sa im nedarilo a zrazu,a to si myslela že je v prechode. A mimochodom poznám mnoho dôchodcov čo majú v sebe viac života ako niektorý 30-tnici. Nehádžte dôchodcov a ludí po 50-tke do hrobu,niektorí by nás mladých preskočilo jednou nohou.
ked sa vam to podari prirodzene, tak budis. a vy sami si musite rozmysliet, co bude vek matky pre vase dieta obnasat teraz aj v buducnosti. nikto iny za to nie je a nebude zodpovedny
Tu odpoved nenajdete. Moja mama ma opustila ked mala 51 a z nicoho nic. Proste nikdy neviete kedy to pride. Otec mi zomrel teraz mal 64. Uz by som v jej veku neriskovala. Uzivajte zivota, cestujte , chodievajte dovolenkovat.
a mama mi zomrela dva tyzdne po narodeni druhej dcery. mala som 27 a nikdy neprestane chybat. ale aspon som dospela, samostatna a mam uz svoju rodinu. ani si to nechcem predstavit skor
@margotka112 30ročný organizmus a 50ročný organizmus sa nemôže porovnávať.to,že majú viac energie neznamená,že zvládnu splodiť,vynosiť,porodiť a vychovať dieťa-choroby dieťaťa,prebdené noci,nástup do škôlky/školy keď už bude rodič pomaly 60ročný.... a to nehovorím o riziku,že sa dieťa narodí postihnuté,toto ťažko zvládajú aj 20roční rodičia,nieto ešte 50roční,pretože takéto deti si vyžadujú 24hodinovú fyzicky aj psychicky náročnú starostlivosť.to,že jedna porodí zdravé dieťa v 52 rokoch neznamená nič oproti tomu koľké matky porodia ťažko postihnuté deti,samozrejme o takýchto nepíšu v Nových časoch ani nehovoria v televíznych novinách ako o radostnej udalosti a senzácii
Odpived by som nehladala tu, ...zalezi na vas dvoch a ci sa zadari este prir.cestou alebo nie....treva si zvazit vsetky rizika zdravotne, psychicje, fyzicje vsetko a aj to ako budete znasat hlavne tvoja partnerka to ze ludia budu na vas ujaxovat prstom kedze predsudky voci tym co sa vymykali z tabuliek vzdy boli, su aj budu....
@andy220 Nerozumiem, ako ti moze niekto poradit, aby si si namiesto dietata zaobstaral psa, pripadne isiel na dovolenku. Dieta je dar a dat zivot novemu cloveku je dar v ktoromkolvek veku. V prvom rade, ludia sa dnes vdaka zdravotnej starostlivosti dozivaju vyrazne viac, nez v minulosti. V druhom rade, nepamatam si, zeby sa deti v skole alebo v skolke vysmievali z veku rodicov. Oni si najdu ine veci na vysmievanie. 😀 A zrelym rodicom to bude jednoduchsie vysvetlit dietatu.
A ze sa nedozije maturity, vnucat a podobne? To su vyslovene hlupe priklady. Rovnako sa dozit nemusi mlada zena (ako vidis aj v tejto diskusii) a jednak su snad aj ine, dolezitejsie udalosti v zivote. Navyse pripadne dieta ma este teba, matka nie je jediny rodic.
Co sa medicinskych rizik tyka, to treba prebrat s lekarmi. V tom vidim najvacsi hacik. A este v tom, ze sa na takuto otazku pytas na zenskom fore 😀 Nie v zlom, ale rozpravaj sa s partnerkou, ste na to uz dost velki a zenskym foram sa vo vasom pripade vyhnite oblukom. 😉
Drzim palce.
Je to rozhodnutie Vaše. Príklad syn má spolužiaka 16rokov, otec ma tesne pred 60kou, mama 56, už ale majú starosti ako syna do študujú. Moja gynekologička mala tiež syna vo vyššom veku a minule sme sa rozprávali že bude rada ak syna dostuduje a snáď sa dožije vnúcat
@bosoriak prispevkom velmi suhlasim. Uz som to kdesi citala niekto tu dal taky odkza na velmi dobry clanok len si nespominam kde. Dovody ze rodicia vyzeraju starsie, vysmievanie deti, nedozitie sa povestnej maturity stuzkovej, nezvladanie malych deti prebdene noci - su kozmeticke detaily.
Problem je a cudujem sa ze to tu nikto nenapisal ze pravdepodobnost prirodzeneho otehotnenia v tomto veku je blizka nule.
@meluela hmmmm cize ak by to bolo 1,5 miliona je to 0.003%, ak 2 mil tak 0.002%. Cize ano, nie je to medicinsky nemozne ale obrovska rarita.
@ingelika78 tak, tak .. samozrejme toto su zivonarodene deti .. predpokladam ze je tam este par upt, spontannych potratov a inych smutnych pribehov v tejto vekovej kategorii ...
@meluela jasne, tak som to aj pochopila - a presne, ak sa aj zene podari otehotniet tak samozrejme riziko potratu je x-nasobne vyssie a tak (to je uz zvysene v 35/40ke)
@andy220 to ze je vitalna a neni v prechode je jedna vec ale nevypovda to o vasom reprodukcnom zdravi v takomto veku by som podstupila co ajskor vysetrenia na urcenie stavu vajicok a spermiogramu u teba ono rodicka v tomto veku je uz dost velka rarita takze sa ti ich tu vela neozve
Neriesila by som dozitie vnucat to maloktovie povedat a zarucit ak by ste sli ale napr do osvojenia uz by ste babenko nedostali len vacsie dieta
boze ved zivot sa da tak krasne uzivat mnohymi inymi sposobmi... btw som mlada,dllllho vydata,vitalna, nie v prechode a zial stale bezdetna. cize sanca vo vasom je veku je zrejme nijaka
;) esteze ze tak
Ja mam buduci rok tridsat a som 7 tt pred porodom a nie je to med lizat...ja by som sa na tehotenstvo nedala ani v 40tke...je to praca na 25 rokov min.lebo maloktore dieta odide z domu v 18tke...to budete mat 75...a nedajboze sa daco nepodari dieta nebude zdrave aze stw odrovnany az do smrti...takze asi tak.Radsej si uzivajte jeden druheho alebo si zoberte so pestunskej star.nejake 5 rocne chudatko,kt.chyba laska...podla mna rozumnesie...ale je to vas zivot.Ale tak isto nie je hra...
Este jeden moj nazor...mne napr.hrabalo z babatka uz 5 rokov do zadu...ale nebol spravny cas a jednoducho to nebolo mozne...to je triezve rozhodnutie...to je ako ked zena slobodna ma jedno s jednym, potom ma chut na dalsie tak ma dalsie s inym a zase to nevyjde a potom stretne zase lasku a ma dalsie...keby mala rozum nekona tak.Mala by jedno, a potom v stabilnom vsztahu druhe...a nie haj buj.Tak treba triezvo premyslat...nie len srdcom...a tuzbou...
@martina2001 tak ľudia toho narozpravaju celkovo sme národ trpitelov a negativistov.Akoze nebudú mať na chlieb na desiatu či ako?
Deti na VŠ brigádujú dostávajú štipendiá.Tak predaju byt a pôjdu do menšieho možno zdedia...myslím,že pani doktorku netreba ľutovať😂a vnúčatá hej tých sa možno nedožije to nikto nevie.
@andy220 nie už by som v žiadnom prípade do toho nešla aj, keď som včera videla manželku Igora Kmeťa so synom má 48 r a vyzerá výborne
Dnes to tu nejak nefunguje. Pardon za preklepy.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
budu tu taky co vas budu podporovat aj taky co nie..ale ak ma partnerka uz deti tak v tom zmysel nevidim..dieta tym bude trpiet ked povie v skole ze jeho matka ma 60 bude tercom vysmechu...a ked uz bude stat na vlatnych nohach najdolezitejsia osoba mu umre...moj ocino mal 48 umreli mu obidvaja rodicia behom roka a uplne ho to polozilo..