Má preočkovanie tetanovkou vplyv na snažilkovanie?

zuzulka14
27. apr 2014

Ahojte, chceli by sme sa pokusit o babatko, ale musim ist na tetanovku na preočkovanie. Má to nejaký vplyv, kebyže hned potom budeme skusat? Alebo mame pockat par tyzdnov? Nakolko ma nezaockuju, ked uz budem tehotna.. dakujem..

dadushe
27. apr 2014

Řešila jsem loni (je mi 28, bude 29) a finálně jsem se na tetanovku vykašlala. Takže snažení i těhotenství mám už za sebou, až dokojím, tak teprve budu řešit🙂 Interval přeočkování je teď 15 až 20 let, očkovaná jsem byla v 15 (asi i ty), takže je pořád času dost 😉
@zuzulka14

zuzulka14
autor
27. apr 2014

ja som bola pred 15 rokmi, cize by som uz mala ist.. doktorka ma posiela.. a zase ked nepojdem,tak budem dlho bez + kojenie.. a radsej si ju dam teraz, nez dostat otravu krvi.. Len som chcela vediet ten interval kolko cakat potom..asi mesiac predpokladam,nakolko ani dr mi nevedela povedat..aby to nahodou nemalo vplyv na plod..

katulienkax
27. apr 2014

Ja by som šla až po pôrode . Nútiť ťa nemôžu .

uhnakova
27. apr 2014

Ja som mala po preockovani proti tetanu tri roky komplikacie, takze na tvojom mieste by som to odlozila. Nevies, ako tvoje telo zareaguje a ak chces rychlo otehotniet, nepotrebujes si pridavat jedy do organizmu.

stefka33
27. apr 2014

@uhnakova Ja mám tetanovku v chladničke. Čaká tam, kým sa mi uráči skočiť za doktorom. Tak by ma zaujímalo aké problémy si mala po očkovaní?

selema
27. apr 2014

na tvojom mieste by som určite počkala a išla až po pôrode ... ak ti ide len o to, že sa bojíš, aby si nedostala otravu krvi (aj keď podľa môjho názoru je to veľmi, veľmi nepravdepodobné, ale to je na inú debatu) tak sa nemáš čoho báť, pretože ak by sa ti aj niečo stalo, tak u nás je samozrejmé, že pri akomkoľvek úraze na pohotovosti automaticky tetanovku pichnú.
(ja osobne by som sa preočkovať nedala, ale to je samozrejme moje rozhodnutie, každý sa musí rozhodnúť sám)

uhnakova
27. apr 2014

@stefka33 strasne sa mi pokazila imunita. Tri roky som mala opakovane anginy, dokonca mi nezaberali antibiotika (a to som nebrala atb snad od zakladnej skoly). Potom sa to konecne utriaslo a imunita sa mi vratila do normalu, mozno mi k tomu paradoxne napomohlo prve tehotenstvo. Odvtedy som mala len nadchu. Ockovali ma pred siestimi rokmi.

siska53
27. apr 2014

@zuzulka14 ja by som po ockovani trosku pockala radsej. Mozno aj dva mesiace. Ja sa mam ist dat preockovat tento rok,no stale volaco ma trapi,tak to stale musim odkladat.
v 1999 som bola preockovana trojvakcinou a vtedy som nemala ziadne komplikacie. Je pravda,ze vplyvom roznych protiockujucich kamapni,mam strach,ale zaockovat sa dam. Ked uz konecne budem uplne fit.
(ja mam teraz problemy s imunitou podla dr.kvoli dlhsiemu a intenzivnemu dojceniu,ci je to,tak,neviem,ale kamoska,co tiez dlho dojcila,vravela,ze ona sa zas pol roka nevedela zbavit aft,takze nuelen ockovanie,narusi imunitu,ale cokolvek moze).

kazunomiya
27. apr 2014

@zuzulka14 na taketo otazky odpovedaju na sprievodcaockovanim.sk lekari ktori su odbornici na ockovanie, mrkni tam do poradne a ak nenajdes odpoved, tak tam napis. urcite ti poradia.

belllinka
27. apr 2014

@zuzulka14 To, že dostaneš tetanus je veeeeľmi malá šanca, na Slovensku sa tetanus vyskytol naposledy v roku 2002 myslim.

zuzulka14
autor
27. apr 2014

noo,ale mozem stupit na klinec napriklad a uz mas infekciu v tele.. ☹ kolegynin syn si tak uz 2x prerazil nohu, lebo stupil na klinec. Lenze ked pockam po porode, tak zase nemozem kvoli dojceniu.. ☹

bianca
27. apr 2014

@dadushe ale ockovana si bola inou latkou.Na teba sa predlzena ockovacia doba nevztahuje

bar12
27. apr 2014

@zuzulka14 ja som bola na zac tehotenstva, ked som sa "zobudila", ze mi vlastne uz treba v tom roku pichnut tetanovku, gynekologycka mi to vobec nedoporucila a brala to dost na lahku vahu, ze to nemam vobec riesit, ze staci, ked dokojim...potom som potratila, je tomu uz pol rok a uz prveho syna ani nekojim, ale nedala som sa...snazime sa a budem to riesit az po dokojeni druheho baba, nech to uz bude kedykolvek...myslim, ze tie sance na tetanus su naozaj velmi male, to je moj nazor 🙂

zuzulka14
autor
27. apr 2014

tak teraz neviem ☹ bola osm rozhodnuta, ze pojdem v utorok si ju pichnut.. a pockam zo 3 tyzdne na babo.. A teraz ste ma zmiatli, ci mam ist az po odkojeni ☹

marcela10
27. apr 2014

ani náhodou by som sa zaočkovať nedala ani netehotná a nie ešte tak 🙂)) šanca že stúpiš na klinec je malá a že dostaneš z toho otravu ešte menšia... šanca, že budeš mať nežiadúce účinky po očkovaní sú tuti vyššie 🙂)) toť môj názor

siska53
27. apr 2014

@zuzulka14 no ja som,mesiac po odkojeni a este som sa tam,nedostala,lebo furt daco,bud ja (vacsinou),alebo deti ci muz daka nadcha hned alebo,kasel,ako teraz. Uz 3x som to rusila!
povodne som mala ist v 2009,no nejak som na to vzdy zabudla a,zdrzala sa v praci a nakoniec aj dobre,ze som to vtedy rusila,lebo som bola,tehu a nevedela o tom! Takze pracovna zaneprazdnenost ma vtedy zachranila,lebo tetanovka a tehu sa vraj,radi nemaju.

bar12
27. apr 2014

@zuzulka14 vyspi sa na to a rano mozno budes mat jasnejsie 🙂 mala by si sa rozhodnut sama, bez natlaku okolia, nech ma kazdy nazor, aky chce 🙂 mna v podstate utvrdila gynekologicka v tom, ze to nie je take dolezite a este som v ten den bola aj u infektologa, ktory tiez pozeral na mna, ze co tam robim a co riesim...a ako pisal niekto tu vyssie, ze ked pofrcis v pripade nehody do nemocnice, hned ti pichnu tetanovku...ale nechcem ta prehovarat, naozaj sa sama rozhodni 🙂

belllinka
27. apr 2014

@zuzulka14 Ten hrdzavy klinec je iba mytus 😀 Spytaj sa starsich ludi vo svojom okoli, ze kolko z nich sa davalo cely zivot preockovavat kazdych 15 rokov. Vela ich iste nebude. A bezne poranenia su snad bezne, ako to, ze nikto nema tetanus?

siska53
27. apr 2014

@belllinka ja by som to zas na taku lahku vahu nebrala. Nas synator sa porezal zubkovanym nozom. Prve,co dr.pozerala,je,ci bol ockovany.
a veru,ja by sim neriskla,ze ako certsva tehu sa porezem alebo daco podobne a dostanem,tetanovku v tom case. Vraj hormon hcg v kombinacii s tetanovkou oze vyvolat potrat ci neschopnost donosit plod. To som citala,pred par rokmi. A dakovala Bohu,ze som v tom 2009 tie tetanovky zmeskala. Niekto hore to nastastie zariadil.

bar12
27. apr 2014

jedna sa o bakteriu, ktora preziva v bezkyslikovom prostredi iba, takze rana musi byt naozaj hlboka, aby tam nejaka ta sanca bola...

romisami
27. apr 2014

@zuzulka14 mňa preočkovali v čase keď som bola tehotná a ešte som o tom nevedela. Veľmi som sa bála, ale aj obvodná mudr aj gynekológ v tom nevideli problém... Tehotentstvo bolo ok, dcérka už má 6 rokov ;)

dadushe
28. apr 2014

@bianca No tak to je "radostná zpráva"...tak hold letos si budu muset skočit, ať mě pak nechtějí hnát znovu na 3 injekce🙂

bianca
28. apr 2014

@dadushe ja uz chodim druhy rok 😒 ale to je tak.Kovarova kobyla chodi bosa :D

luba41
28. apr 2014

@zuzulka14 ja som sa dala preočkovať tesne pred otehotnením / moja blbosť /..zadarilo sa nám za 2 mesiace..dieťa sa narodilo "povedzme, že zdravé".. už by som to nikdy neurobila, bolo to pár rokov dozadu a nejako ma nenapadlo hladať info..tak ako mamičky sa snažia pred otehotnením dodržiavať zdravý životný štýl, tak očkovanie / hlavne tie prídavné látky / do toho určite nespadá 😒 takže možno očkovanie nespôsobí nič, možno prinesie narušnei imunity a Ti budeš riešiť kolotoč nejakých problémov a "dieťa" odložíte...lekárka Ťa nemôže prinútiť, je to len na Tebe..hlavne treba rozlišovať tetanus a otravu krvi / infekcia / čo je rozdiel...ja by som to na Tvojom mieste odložila až ked dieťa podrastie, dokojíš a vôbec sa nestresovala / naštuduj si o tom tetane/ ..už si bola párkrát preočkovaná, niekde som čítala, že stačí 3 x za život, aby sa vytvorila dostatočná imunita...

adia11
18. jún 2019

@luba41 chcem sa opytat,vase dietatko je nejako chore?ked ste bola preockovana?moj muz bol ockovany na tetan teraz,mali sme na plane babo ale uz sme o jedno prisli tak uz davam pozor na vsetko

lucia147852
18. jún 2019

@zuzulka14 otravu krvi? Tu mozes dostat aj s tetanovkou 😂 otrava krvi a tetanus je dost rozdiel. Tetanus neciha vsade ako sa niektori ludia boja. Otrava jrvi vznika z nevycistenej rany kontaminovanej bakteriou ktora sa siri telom. Tetanus je speci bakteria ktorej spory sa aktivuju v hlbsej rane bez pristupu vzduchu a vyvolava krcove stavy.

lucia147852
18. jún 2019

@siska53 dr z toho robia casto tragediu vacsiu ako je. To by sa tvoj maly musel porezat nozom ktory predtym prebyval v hnoji. V sufliku doma urcite tetanus nemate. Moj dedo roky rokuce nepreockovany sa dokobca hlboko sekol kosou do nohy. Tetanovku odmietol, vycistil peroxidom a bolo hotovo.

soldi
18. jún 2019

@marcela10
@zuzulka14
mylite si pojmy s dojmami. otrava krvi, odborne sepsa, je infekcia. ockovanie na nu neexistuje.

tetanus je anaerobna bakteria, ktora na vzduchu umiera a preziva v truse polnohospodarskych zvierat. cize nakaza v domacom prostredi je raritna az ziadna.
teranusom sa mozete nakazit pri praci s hlinou. pokial vsak ranu vydezinfikujete peroxidom idealne, tak je riziko nakazy minimalne.

marianna9630
18. jún 2019

@marcela10 mi tak ja som medzi tehotenstva stupila na hrdzavý klinec dvakrat,ktorý prerazil topánku, mala som aj antibiotiká pre zápal. Tetanovku som si nechala v momente pichnúť aj keď to bolo len 10 rokov. Šak kľudne riskujte, tetanus je smrteľne ochorenie aj pri liečbe. Cca 10 rokov naňho aj zomrela jedna žena v Košiciach.

soldi
18. jún 2019

@marianna9630 z hrdzaveho klincu mozes dostat otravu krvi, preto atb. ale pokial sa nevalal v hnoji, tak dostat z neho tetanus je velmi malo pravdepodobne.

ale dr to radi pichaju. mojmu muzovi napr chceli pichnut protitetanovku ked si buchol kladivom po nechte a ten sa mu rozstriestil

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre