Má CBD vplyv na plodnosť ženy?

27. júl 2022

Ahojte, možno to bude blbá otázka ale velmi ma to zaujíma. Myslíte že by mohlo mať CBD vplyv na plodnosť ženy? Realna story/ moja situácia. S priatelom sme sa velmi dlho snažili o dieťatko približne rok a pol no neúspešne. Potom som bola pár dní v jednej fabrike kde sa pracovalo s CBD kvetmi z ktorých sa vyrábali oleje, kremy a rozne tieto veci. Človek to tam celý čas dýcha a samozrejme to tam ludia kludne možu aj fajčiť. Ide o to že mesiac na to ako som sa vrátila z tej fabriky som bola tehotná. Preto moja otázka je že či by to mohlo byť aj kvoli tomu cbd? Je dokázané že cbd má rozne prospešné faktory na telo a mysel ale žeby to mohlo ovolyvniť aj plodnosť?

ms_green
27. júl 2022

Veľmi pravdepodobne nie.. Ja osobne veľmi silno pochybujem o akýchkoľvek účinkoch CBD, skúšala som na pleť pol roka a nič.
Každopádne, aj keby to fungovalo, tak by ti určite nestačila "jedna dávka" tak to pri žiadnych liekoch, vitamínoch ani účinných látkach nefunguje. Takže si myslím, že to bola náhoda.
Z toho, čo som sa dočítala keď som sa ešte aktívne zaujímala o CBD som zistila, že to blokuje rozpad anandamidu, ktorého hladina by mala byť vysoká keď chce žena otehotnieť. Na druhú stranu jeho nadmerné používanie môže mať presne opačný efekt, lebo zabraňuje uhniezdeniu oplodneného vajíčka. Znova ale opakujem, že po jednom raze určite nemôže mať účinok. Ten sa dá (ak vôbec) docieliť iba dlhodobým používaním.

cocolino234
27. júl 2022

@ms_green cbd v žiadnom prípade nezabraňuje uhniezdeniu vajíčka. Práve naopak, cbd posilňuje endokanabioidné receptory, ktoré sú nutnosť pre oplodnenie vajíčka a začatie tehotenstva a od zdravia endokanabiodiov často závisí tehotenstvo ale inak súhlasím, za tých pár dní by to nemalo žiadny účinok. 🙂

@autorka endokanabioidy boli nájdené v spermiách a cbd ich výrazne boostuje, čo má za dôsledok väčšiu šancu na oplodnenie vajíčka, takže čo sa týka plodnosti cbd pomáha skôr mužom ale ako bolo vyššie spomenuté, taktiež zabraňuje rozpadu anandamidu. Takže dlhodobé užívanie cbd má rozhodne priaznivé účinky ale v tvojom prípade si taktiež myslím, že je to náhoda. Nepríjimala si cbd v stanovenom množstve, vhodne upravené a taktiež až príliš krátku dobu na to, aby sa to odrazilo na tvojom tehotenstve. A koniec koncov, pre vyššiu úspešnosť oplodnenia vajíčka by ho musel užívať aj partner.

didi2102
27. júl 2022

Za mňa tiež nie ale cbd mohlo pomôcť tvojej psychike , uvoľniť sa atď

karolinav
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre