Ahojte prosim bol z niektorej z vas diagnostikovaný luf syndróm, mne pri vcerajsej kontrole bolo zistené 21 den cyklu ze nebol prasknutý folikul vo velkost 21 mm ak sa nemylim . Bude mi nasadená liečba pred ovu a pocas nej , ma niekto z vas prosim podobnú skusenost ? Mam viacero otazok a potrebujem poradit prosim🙏🏻🙏🏻
@lenockago taký folikul predsa ešte môže prasknúť 🙂 mne bežne praskali aj pri 24 mm, raz dokonca až 27 mm.
@bambulka711 ale bolo mi povedané ze uz nieje šanca otehotniet v tomto cykle nakolko bol to moj 21 den .
@lenockago to vôbec nie je pravda. Vieš, koľko detí behá po svete z 27 mm folikulu, alebo z ovulácie na 35. deň? Dôležitá je kvalita vajíčka a nie deň cyklu.
@bambulka711 naozaj? Tak to mi davas aspon taku nádej , bolo mi povedat ze snazit sa uz tento cyklus nemusime ale uzivat mozme . Chcu mi dat hcg hormón a este nieco nejaku injekciu aby praskol folikul ,,, a ak mam pravdu povedat citim sa posledne 3 dni naprd . Telo naliate pobolievanie podbrusku , naduta nenormalne výtoky ak by som nebola vcera na kontrole tak by som povedala ze to tento cyklus vyslo no ale zjavne nic z toho🙂↕️
@lenockago tak neviem, koľko dní je od toho 21 mm folikulu, takže ťažko povedať. To, čo opisuješ, môže byť kľudne PMS. Ale ja ani nepamätám, že kedy mi praskol folikul skôr ako pri 22 mm a to som každý mesiac skoro rok chodila na folikulometriu k lekárovi. Áno, ten hcg hormón sa dáva, ale väčšinou vtedy, keď sa rieši plánovaný styk, ide sa na IUI, alebo naozaj folikuly nepraskajú a stane sa z nich cysta. To by ale gynekológ mal vedieť a sledovať ťa ďalej a nie to uzatvoriť tak, že 21 mm a koniec. Kľudne mohol folikul prasknúť hodinu po kontrole. Stačí trochu stresu a ovulácia sa posunie. Keby ťa ešte ďalej sledoval a folikul naozaj ďalej rástol a nepraskol, potom poviem, že ok, máme problém a riešme injekcie... Ale takto...
@bambulka711 no u mna je to momentalne nastavené takto , mam sa ozvat po menzese teda najprv zaniesť manželov spermiogram , mna budu riesit po menzese kde ma budu kontrolovat pred ovuláciou pocas a teda po nej , cakame na vysledky hormónov ci ich mam v proiadku ak v poriadku nebudu budu mi nasadené lieky . Bude sa mi pichat hcg hormón a taktiez aby mi určili tie moje takzvane dni kde sa mozme snazit . Som z toho dost vystrasen a v podtstae neviem co od toho cakat tak som rada aspon ze sa tu najde niekto kto prežíval podobnú situáciu ,,, a ak ty si mala taky problem smiem sa opytat zadarilo sa vam počať vytúžené babatko? Alebo stale ste na ceste snaženia sa
@lenockago netreba sa báť, len budeš chodiť cca od 10teho dňa na folikulometriu, teda sono, kde bude pozerať, či rastie dominantný folikul, v ktorom je vajíčko. Potom keď má tých 18 mm a viac, pichne sa injekcia hcg a tá spôsobí, že folikul praskne a uvoľní vajíčko. Od chvíle pichnutia je dobre sa pomaličky začať snažiť , lebo ovulácia by mala nastať do 36 hodín, tak aby spermošky tam už na to vajíčko čakali. Aj keď mi to príde zbytočné pichať, kým sa naozaj lekár nepresvedčí, že folikul nepraskne aj sám 🤷
A my sme práve prešli procesom IVF, máme 5 mrazáčikov a čakáme na výsledky genetiky. Potom pôjdeme na vklad, ale či sa podarí, to ešte nevieme.
@bambulka711 velmi vam drzim palce velmi 🙏🏻
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@lenockago tu sa pripnem, dakedy dávno som to mala ale neriešili sme to, gyn mi chcel pichnúť len ovitrell.. Nakoniec som veľmi náhodné otehotnela z cyklu z ktorého to nepripadalo ani do úvahy..