Letrozol pri pravidelnej ovulácii

frida1990
14. apr 2023

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o zazdieľanie vašich skúseností s užívaním letrozolu vrámci podpory počatia pri cykloch s pravidelnou ovuláciou. Pomohol vám letrozol otehotnieť?
Ja mám pravidelnú ovuláciu každý mesiac, prirodzene bez akejkoľvek stimulácie, manžel SPG hodnoty relatívne v norme, za sebou jedno neúspešné IUI iba s ovitrellom a utrogestanom, a doktorka teraz navrhla postup užívať letrozol, sledovať rast folikulov, pichnutie ovitrelle, a plánovaný styk. Má to zmysel v mojom prípade, keď ovulujem prirodzene každý mesiac? Mali ste z toho vedľajšie účinky?
Vopred ďakujem za odpovede ❤️.

barju
14. apr 2023

@frida1990 letrozol by mal zlepšiť kvalitu a množstvo vajíčok. Užívala som 5krat 3x plánovaný styk a 2x IUI vždy s Ovitrelle a utrogestan. 4 krát som mala 2 vajíčka, sama vyprodukujem iba jedno a posledný krát som mala len jedno. Dufm že čím menej tým kvalitnejšie. A nemala som vedľajšie účinky,iba z progesterónu má bolievali prsia

anjelicek26
14. apr 2023

Letrozol aj zlepsuje kvalitu vajicok, nielen ich pocet... a vedlajsie ucinky moze mat, ale to ti lekarka presne povie.

frida1990
autor
14. apr 2023

Ďakujem žienky, asi to skúsime ❤️ brali ste od 1DC?

zana90
14. apr 2023

Mne veľmi pomohol na krásne folikuly, brala som 3-7 DC

frida1990
autor
14. apr 2023

@zana90 skvele, ďakujem 🌸

barju
14. apr 2023

@frida1990 ja som brala 2-6 ale je to vraj jedno. Ráno a večer tabletku.

zana90
15. apr 2023

@frida1990 nie je začo, ja som brala iba po 1 tabletke tieto dni cyklu, keďže som pekne reagovala 🙂

iamkate
15. apr 2023

Ja som pravidelne ovulovala a mala som ho len na skusku par mesiacov, ci sa zadari... Nezadarilo... Otehotnela som par mesiacov po vysadeni.. Vyrazne vedlajsie ucinky som nemala len som mala bolestivu ovulaciu

ivana070592
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
frida1990
autor
4. máj 2023

Ahojte, my nakoniec do tej stimulky nejdeme, posledný SPG bol dosť zlý, progresívna rýchlosť 12% a morfologia 3% takže nejdem zbytočne zaťažovať telo hormónami, keď tie spermie k tomu vajíčku asi tak ľahko ani nedoplavaju

barju
4. máj 2023

@frida1990 a IUI vám neponúkli,tam tu rýchlosť tak netreba lebo k vajíčku ich dopravia bližšie

frida1990
autor
6. máj 2023

@barju práveže IUI robia iba ak je v poriadku rýchlosť, vraj tie pomalé sa k vajíčku samé ani nedostanú.

barju
6. máj 2023

@frida1990 nám povedali že IUI odporúčajú hlavne pri zlej morfologii lebo tam vedia tie dobré odfiltrovať ale aj pri zníženej pohyblivosť, keď ich dopravia bližšie, tam povedali že 40 % celkova pohyblivosť , ale je možné že každé car me vlastne kritériá.

frida1990
autor
7. máj 2023

@barju sama netuším lebo už máme jedno neúspešné IUI za sebou a neviem či to má ešte zmysel 😐 sama netuším čo spraviť, ale uvidíme možno skúsime, ďakujem za radu ☺️

barju
7. máj 2023

@frida1990 nám sa podarilo druhé IUI, pri zlej zlej morfologii a počte ale bohužiaľ o v 7 týždni nedopadlo dobre,teraz sa z toho spamatavame ale keď nám vyjdú dobre genetické a hematologicke výsledky,pôjdeme ešte do IUI,nie som ešte o IVF presvedčená keď to raz vyšlo s IUI prečo by to nemohlo vyjsť znova

frida1990
autor
7. máj 2023

@barju to ma mrzí, verím že ďalší pokus už bude úspešný. A rýchlosť máte ok alebo tiež tak nižšie ako u nás?

barju
7. máj 2023

@frida1990 napísala som ti do témy ktoru si na túto tému založila

lenna255
2. júl 2023

Baby a nemáte na predaj letrozol ? Mne dochádza a moja gyndoska ma tri týždne dovolenku

andrejkap123
28. aug 2023

Baby no co ako ste dopadli?

frida1990
autor
28. aug 2023

@andrejkap123 ja som brala letrozol, za normálnych okolností mávam ovuláciu až na cca 19DC, pri letrozole som mala už 11DC takže skôr, znášala som ho fajn, išli sme na IUI ale nič z toho. Z dnešného pohľadu ale ľutujem, že som ho brala, pretože mi znížil sliznicu (a to doktorka hovorila že sliznicu znižuje iba clostyl, letrozol by nemal, ale očividne znižuje aj on), a ani niekoľko mesiacov po jednorazovom užívaní letrozolu som sa nedostala so sliznicou tam kde som bola pred užívaním. Pred užívaním letrozolu som mávala sliznicu pred ovuláciu vždy pekných 12 mm teraz som rada keď je 8... Takže ja ho moc neodporúčam.

andrejkap123
28. aug 2023

@frida1990 a pred tým si nemavala so sliznicou problem? Och to ma mrzi. A aky mate postup dalej?

andrejkap123
28. aug 2023

Tak teraz som vystrasena, lebo nenasli nam ani jednemu nejaky problem a rozmyslame co dalej

frida1990
autor
4. sep 2023

@andrejkap123 nie , vždy som mala ukážkovú, každý cyklus, ešte doktorka hovorila že málokedy jej chodia ženy s takouto peknou sliznicou. Ja som si odkladala aj papiere vždy z vyšetrenia a spätne som si to pozerala a naozaj pri každom jednom sone som mala sliznicu vždy krásne vysoko, a teraz slabotka no.. uvidíme či sa to po čase zlepší, už je to vyše 4 mesiacov od letrozolu. Na každého to má troška iný účinok, u veľa žien to sliznicu neznižuje

tina121212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tina121212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marta_zkarlovky
18. okt 2024

@tina121212 Aj ja by som veľmi pekne chcela poprosiť o to isté. Ostalo niekomu aspoň pár tabletiek? Ďakujem pekne.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre