Len sprchovanie v tehotenstve?

3. okt 2020

Áno viem blbá otázka ale čo už 😀
Ženy milujem ležať vo vani s teplou vodou aj hodinu..
Mohlo by tepla voda ublížiť plodu?? 😀🤦‍♀️
Lebo švagrina mi tvrdí v žiadnom pripadne sa nekup až v druhom trimestri 🤭😀

syslik81
3. okt 2020

horuca voda moze viest k potretu ..ale ja som sa vane nevzdala .. a kupala sa ako predtym -mam krasnu zdravu holku ...

veronikaszabova
3. okt 2020

Pri oboch som sa kupala v horucej vode doma. Aj na termaloch.

zuzanka.zuzu
3. okt 2020

pravidelne raz za týždeň horúca voda vo vani, mne to robí dobre aj počas tehotenstva, asi som prišla z pekla, tak mi to pripomína domov alebo čo 😀

autor
3. okt 2020

Ďakujem 😊momentálne v nej ležím 😀musím mať aspoň raz do týždňa taky to relax

ajka0207
3. okt 2020

Takto ti poviem, pätina žien potrati, to sú bohužiaľ štatistiky. To či horúca voda spôsobuje potrat nie je nijak vedecký dokázané, ale ak potratis, nebudeš si práve hovoriť, že za to môže tá vaňa?

sovica
3. okt 2020

Teplý kúpeľ – áno, horúci – nie!
Počas tehotenstva sa rozhodne môžete kúpať. Horúci kúpeľ nad 38 – 39 °C sa však neodporúča.

Prečo?
Horúci kúpeľ či sprcha môžu spôsobiť prehriatie organizmu, zvýšiť teplotu v oblasti panvy, a tak uvoľniť svalstvo maternice. Po prehriatí dochádza k predčasným kontrakciám a potratom.

Prehriatie organizmu v prvých troch mesiacoch tehotenstva môže tiež poškodiť mozog a miechu plodu, a tak spôsobiť napríklad rázštep chrbtice.

https://slovenskypacient.sk/myty-o-tehotenstve-...

autor
3. okt 2020

No tak teraz mam strach

syslik81
3. okt 2020

pocas tehotenstva by zeny mali minimalne na 9m vypnut net ... pretoze podla neho statisticky ti moze ublizit uplne jedno aj ked je tam sanca 0.000000001% stale tam sanca je ... ak ti to robi dobre kup sa -miliony zien sa pocas tehu kupu ... viac ti uskodi stres a strach spokojna matka spokojne dieta

ayanamirei
3. okt 2020

@syslik81 to je taka hlúposť co si napísala... Akože, keď jej bude robiť dobre tak nech kľudne každý deň aj víno pije, nie? Sak co na tom, že sa jej môže narodiť dieťa s IQ80 alebo inak poškodené, ona bude spokojná, tak bude spokojne aj dieťa 🙈🙈 alebo kľudne nech sa napchava tatarakom, nejaká lysteria sem, tam a co, ze hrozí potrat...detto ta horúca voda vo vani - poškodenie mozgu a miechy dieťaťa, sak hlavne ze mamke bude dobre..

yasmeena
3. okt 2020

@syslik81 nesuhlasim s tebou...ked si v minulosti chceli zeny samosposobit potrat,tak horuce kupele boli jednou z variant,ktore sa pouzivali...netreba autorku stresovat,ale je dobre ju upozornit,ze radsej len teply kupel a treba sa vediet trosku drzat-preto ma matka specialnu ulohu-ze mysli nielen na seba ale aj dieta...teraz je sice v mode tvrdit,ze sa moze vsetko,aj kava aj alkohol pit,fajcit,ziadne obmedzovanie sa-ale iste vysledky toho vidime okolo seba...

syslik81
3. okt 2020

@ayanamirei bavime sa o teplej vani nie piti vina a inych veci ...
@yasmeena horuci kupel na potret a tepla vana na uvolnenie su dve ale ze uplne odlisne veci 😉

ctrl
3. okt 2020

Tu dostaneš jasnú odpoved https://www.gynimun.sk/poradna/

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre