Ahojte dievčatá,
Tento týždeň sme postúpili Laparoskopiu, ktorú mi ani nedokončili, nezistili mi vôbec nič. Ako čo sa týka orgánov že tak by malo byt všetko v poriadku ale hlavne mi šlo o priechodnosť vajcovodov, bohužiaľ sa k ním nedostali. Dostali sa akoby do slepej bodu a nechceli mi zbytočne ublížiť tak ukončili zákrok. Že sa to môže bežne stať. Odporucili ambulantne HSG vyšetrenie, keďže to neišlo laparoskopický. Bola som z toho dosť prekvapená, nečakala som to ale nevzdávam to, lebo som dosť dávala tomu veľkú nádej...Neviem čo bude ďalej, ale hádam bude všetko v poriadku.
Prešla som si predtým bežnými vyšetreniami ako každá žena, hormonálny profilom, ktorý bol dobrý ako aj môj manžel ten taktiež bol v poriadku. Vyskúšali sme aj hormonálnu liečbu robili mi popri tom folikulometriu ale bez úspechu, podstate nemám zatiaľ zistené nič čo mi bráni k otehotneniu, všetko mám ako hodinky ako menštruáciu, ovulaciu....
Mali ste niekto z Vás take skúsenosti ako ja, že Vám nedokončili laparoskopiu ? Budem rada keď mi poradíte. Za každú odpoved Vám budem vďačná..
Ďakujem
@lus83 kolegyňa tiež nemohla roky otehotnieť... robili jej prefuk a potom mala dokonca okolo 40tky 2 tehotenstvá s rozdielom 2 roky...
A ako ti to lekari vysvetlili? Pri vyšetreni priechodnosti sa do vajcovodov vstrekuje nejaka kontrastna latka. Nerozumiem, že sa dostali do slepého bodu. Inak mne to robili metódou hyfosy a zaver lavy priechodny- tam tekutina prešla a pravy- tekutina neprešla, vraj alebo nepriechodny, alebo mi ho pri tom vyšetreni uzavrel krč- tiež nejednoznačna odpoved.
@smejulinko este som zabudla dodat, ze podla vysledkov som vraj mala jeden vajcovod nepriechodny a druhy tak mierne a otehotnela som. ZÁZRAK. a to som nemohla otehotnieť minimalne 5 rokov.
@janinuska vysvetlili mi to zatiaľ tak že každý mame ľudskom tele inak orgány a žiaľ keď to chceli robiť sa nedostali k vajcovodom, nechceli to robiť na silu aby mi neublížili takze radšej ukončili zákrok vyše mi nepovedali lebo mi to robila priamo moja gynekologička, pondelok idem k nej a všetko mi povie a odporúčajú mi ten druhy HSG zákrok... prepúšťal má nejaký sekundárny lekár, ktorý sa len zauca 😉. Uvidím som strašne zvedavá... keďže sama neviem na com som
@smejulinko Ahoj. Ja som bola na laparoskopiu 2 krát. Prvýkrát preto, aby sa môj gynekol. presvedčil, či mám endometriózu a druhýkrát preto, lebo mi praskla (cysta alebo myóm), to už neviem presne a mala som krv v brušnej dutine. Ani pri jednej z týchto laparsokopií mi nenapadlo, aby mi spravili priechodnosť vajcovodov/vaječníkov (neviem ako je to správne). ..Potom mi priechodnosť robili v Gyncare KE (keď som sa snažila o tehu a nešlo to ani pri výkone IUI). Neviem, nestretla som sa nedokončenou laparkou (ale škoda, keď už si bola v narkóze, že ti nespravili všetko čo sa dalo, čo najviac vyťažiť...) 😒 Takže ja som bola na vyšetrienie priechodnosti normálne v ambulancii - síce som za to zacvakala, ale dalo sa to prežiť, bol to tlak ako pri menštruácii a bolelo ma potom bruško asi dva-tri dni, ale dalo sa to vydržať aj bez anestézy.
@smejulinko a v ktorom centre ti ju nedokončili? Tiež mam podobný problém
@bodka1234 ahoj aj ja som teraz 3 den po laparke a idem zase o 3 mesiace? Tebe teda asi pomohla..bola si teda asi 2 krat?
@sjusiquatro ja som bola dva krát kvôli tomu že som mala nepriechodny krčok, takze sa mi tam nedostali a ukončili mi zákrok. Na druhy krát som opakovane išla a krčok mi upravili...
@smejulinko no presne aj ja tak isto..ze sa dostal iba kusok po krcok ze iba dake 3cm vystrihali...s zase o 3 mesiace zase mam.ist...ty si bolo po akom case zase? A potom sa zadarilo?
@sjusiquatro nám sa ešte vôbec nezadarilo a je to už od zákroku 10 mesiacov. Z našej strany začali sme to riešiť s centrom... a to úplne všetko v poriadku uvidíme aké budú výsledky tam. Napíšte mi súkromnú postu 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@smejulinko ja som nechcela laparku, tak mi gynekologicka urobila prefuk vajcovodov starou metodou. Tiez som roky nemohla otehotnieť, vsetko bolo v poriadku a toto mi zrejme zabralo, lebo asi o 3 mesiace som sa konečne dockala 👣