Laparoskopia - priechodnosť vajcovodov a nedokončený zákrok

smejulinko
14. sep 2018

Ahojte dievčatá,
Tento týždeň sme postúpili Laparoskopiu, ktorú mi ani nedokončili, nezistili mi vôbec nič. Ako čo sa týka orgánov že tak by malo byt všetko v poriadku ale hlavne mi šlo o priechodnosť vajcovodov, bohužiaľ sa k ním nedostali. Dostali sa akoby do slepej bodu a nechceli mi zbytočne ublížiť tak ukončili zákrok. Že sa to môže bežne stať. Odporucili ambulantne HSG vyšetrenie, keďže to neišlo laparoskopický. Bola som z toho dosť prekvapená, nečakala som to ale nevzdávam to, lebo som dosť dávala tomu veľkú nádej...Neviem čo bude ďalej, ale hádam bude všetko v poriadku.
Prešla som si predtým bežnými vyšetreniami ako každá žena, hormonálny profilom, ktorý bol dobrý ako aj môj manžel ten taktiež bol v poriadku. Vyskúšali sme aj hormonálnu liečbu robili mi popri tom folikulometriu ale bez úspechu, podstate nemám zatiaľ zistené nič čo mi bráni k otehotneniu, všetko mám ako hodinky ako menštruáciu, ovulaciu....
Mali ste niekto z Vás take skúsenosti ako ja, že Vám nedokončili laparoskopiu ? Budem rada keď mi poradíte. Za každú odpoved Vám budem vďačná..
Ďakujem

lus83
14. sep 2018

@smejulinko ja som nechcela laparku, tak mi gynekologicka urobila prefuk vajcovodov starou metodou. Tiez som roky nemohla otehotnieť, vsetko bolo v poriadku a toto mi zrejme zabralo, lebo asi o 3 mesiace som sa konečne dockala 👣

deti95060810
14. sep 2018

@lus83 kolegyňa tiež nemohla roky otehotnieť... robili jej prefuk a potom mala dokonca okolo 40tky 2 tehotenstvá s rozdielom 2 roky...

janinuska
14. sep 2018

A ako ti to lekari vysvetlili? Pri vyšetreni priechodnosti sa do vajcovodov vstrekuje nejaka kontrastna latka. Nerozumiem, že sa dostali do slepého bodu. Inak mne to robili metódou hyfosy a zaver lavy priechodny- tam tekutina prešla a pravy- tekutina neprešla, vraj alebo nepriechodny, alebo mi ho pri tom vyšetreni uzavrel krč- tiež nejednoznačna odpoved.

lus83
14. sep 2018

@smejulinko este som zabudla dodat, ze podla vysledkov som vraj mala jeden vajcovod nepriechodny a druhy tak mierne a otehotnela som. ZÁZRAK. a to som nemohla otehotnieť minimalne 5 rokov.

smejulinko
autor
14. sep 2018

@janinuska vysvetlili mi to zatiaľ tak že každý mame ľudskom tele inak orgány a žiaľ keď to chceli robiť sa nedostali k vajcovodom, nechceli to robiť na silu aby mi neublížili takze radšej ukončili zákrok vyše mi nepovedali lebo mi to robila priamo moja gynekologička, pondelok idem k nej a všetko mi povie a odporúčajú mi ten druhy HSG zákrok... prepúšťal má nejaký sekundárny lekár, ktorý sa len zauca 😉. Uvidím som strašne zvedavá... keďže sama neviem na com som

flowerlys_z
15. sep 2018

@smejulinko Ahoj. Ja som bola na laparoskopiu 2 krát. Prvýkrát preto, aby sa môj gynekol. presvedčil, či mám endometriózu a druhýkrát preto, lebo mi praskla (cysta alebo myóm), to už neviem presne a mala som krv v brušnej dutine. Ani pri jednej z týchto laparsokopií mi nenapadlo, aby mi spravili priechodnosť vajcovodov/vaječníkov (neviem ako je to správne). ..Potom mi priechodnosť robili v Gyncare KE (keď som sa snažila o tehu a nešlo to ani pri výkone IUI). Neviem, nestretla som sa nedokončenou laparkou (ale škoda, keď už si bola v narkóze, že ti nespravili všetko čo sa dalo, čo najviac vyťažiť...) 😒 Takže ja som bola na vyšetrienie priechodnosti normálne v ambulancii - síce som za to zacvakala, ale dalo sa to prežiť, bol to tlak ako pri menštruácii a bolelo ma potom bruško asi dva-tri dni, ale dalo sa to vydržať aj bez anestézy.

bodka1234
17. mar 2019

@smejulinko a v ktorom centre ti ju nedokončili? Tiež mam podobný problém

sjusiquatro
5. okt 2019

@bodka1234 ahoj aj ja som teraz 3 den po laparke a idem zase o 3 mesiace? Tebe teda asi pomohla..bola si teda asi 2 krat?

smejulinko
autor
5. okt 2019

@sjusiquatro ja som bola dva krát kvôli tomu že som mala nepriechodny krčok, takze sa mi tam nedostali a ukončili mi zákrok. Na druhy krát som opakovane išla a krčok mi upravili...

sjusiquatro
5. okt 2019

@smejulinko no presne aj ja tak isto..ze sa dostal iba kusok po krcok ze iba dake 3cm vystrihali...s zase o 3 mesiace zase mam.ist...ty si bolo po akom case zase? A potom sa zadarilo?

smejulinko
autor
13. okt 2019

@sjusiquatro nám sa ešte vôbec nezadarilo a je to už od zákroku 10 mesiacov. Z našej strany začali sme to riešiť s centrom... a to úplne všetko v poriadku uvidíme aké budú výsledky tam. Napíšte mi súkromnú postu 😉

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre