Ahojte baby... 1 otázka 🙂 pomohla vám kyselina listová pri bábätku? Kamoška mi to odporučila si dávat... A 2 otázka.. Povedala ze ona ma také malilinke tabletky a ja mam také kone že to dakedy ani dole krkom nechce ísť... Ale užívate vy? Aj foto by potešila... Ja prikladám. Foto tých mojich. Ďakujem za každú odpoveď
Ahoj, áno ja som brala kyselinu listovú keď sme sa začali snažiť a nešlo to, brala som ju skoro pár mesiacov a potom sa nám podarilo. Dnes som už v šiestom mesiaci 🙂 neviem ti povedať či to bolo tým že som ju začala brať, ale myslím že to nejakú rolu zohralo. Tiež mám asi rovnakú veľkosť tabletky ako máš ty, fotku nemám ale stále ju beriem, keďže sa odporúča aj v tehotenstve.
Kyselina listova nepomoze k splodeniu;) to nie je jej ucinok. Jej ucinok je pre chlapa na lepsie spermie a pri zene je dolezita pre babatko-pre dobry vyvoj nerv.sustavy a zabraneniu rastepu
@aalzbetkaa ahoj nam pomohlo uzivanie maca plus kotvicnik su to tablety a uzivaju to obaja..my sme to uzivali 3mesiace a teraz som v 32tt.
My sme brali Inofolic a Folandrol, plus ja aj grepy, grepovu stavu, potom ananás, to skôr také babské veci boli, no ale ved ovocie neuškodí 🙂, no a zrejme dačo aj za účinkovalo hneď v prvý mesiac, teraz som 12 tyzden . Kyselinu listovú si kúpiš aj takkle malinke tablety, klasika acidum folicum, to asi ma kamoška,sú to také malé hnedé tablety
@aalzbetkaa ja uzivam original acidum folikum kyselinu listovu ta je ale na lekarsky predpis
Áno kyselinu listovú treba počas snaženia brat, znižuje riziko potratu. Ja som ju, keď sme sa snažili o tretie nebrala a potratila som, teda nemám to určené ako dôvod potratu, ale odvtedy určite kyselinu listovú odporúčam. Prvé, druhé, štvrté tehotenstvo som ju brala alebo aspoň jedla potraviny, ktoré ju obsahovali a všetko bolo ok.
@nevludna takže kľudne to môže užívať aj partner áno 🙂
@aalzbetkaa jasne🙂 moj ju zacal teraz brat, ked mu zistili zlu morfologiu spermii.
@beabelisova Nové balenie? Na kapsuliach je aj ako užívať? Že pondelok, utorok a tak? Podľa fotky to tak vyzerá a to môže byť super 🙂
Ahojte prosím vás taká otázka užívam kyselinu listovú ráno a večer lenže keď si dám tabletku ráno idem to vyvracať a večer nie . Včera a dneska som si ju ráno nedala a vracať som nebola . Myslite že mi robí zle na ráno Ďakujem
@natalkinmarek skúšala si ju s jedlom? neviem či si tehotná, ale ja keď som bola tak som ráno na lačno nemohla ani kyselinu listovú ani tehu vitamíny, najprv som sa musela najesť, ak som sa pozabudla, tak som skončila vždy na wcku a šlo to von. Ak aj tehotná nie si skús si ju dať ráno s jedlom, ak nepomôže, tak možno inú značku od iného výrobcu skúsiť.
@karmen118 áno som tehotná a vravela mi dr že ráno na lačno a neviem či môžem vtedy že sa najem a dám si ju po jedle
@natalkinmarek podľa mňa môžeš s jedlom, však sa môžeš poradiť so svojou gynekologičkou. Ja som kyselinu listovú aj vitamíny proste musela brať počas jedla alebo hneď po jedle ráno, inak by to nemalo zmysel, kedže to šlo hneď vzápätí von ak som to zjedla na lačno. Môj gynekológ tiež, že na lačno, ale keď som mu potom hovorila, že ráno v sebe vitamíny ani kyselinu listovú neudržím, tak povedal, že môžem aj s jedlom, dôležité je to brať pravidelne.
@natalkinmarek ano môže to byť aj z nej. Su ľudia ktorý ju nedokážu spracovať. Resp telo ju nedokáže spracovať. Mne tiež z nej bolo ťažko. Vymenila som ju už za folat. Čiže už premenený s lepším vstrebavanim.
@karmen118 Ďakujem určite sa opýtam mojej dr
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja som uzivala kys listovu Folsaure 800 z bipy. Kupila som to tak na skusenie, ale vypalilo to teda velmi dobre. Vysledok je 25tt tehu na prvy sup.