Kyselina listová mi nevyhovuje

milka1988
12. aug 2020

Ahojte, začala som užívať kyselinu listovú 800 , z Dr Max ale akosi mi ju buď zle trávi, alebo proste nevyhovuje alebo ako som sa dočítala že 50% populácie ju nevie telo spracovať. Bolo mi po nej na žalúdku ťažko proste tak som ju vysadila a prešlo to. Je nejaká iná možnosť ako ju užívať aj bez ťažkostí? V inej forme napr? Inofolic o tom viem že obsahuje KL, ale je ešte iná možnosť okrem Inofolicu?
Vopred ďakujem

milka1988
autor
12. aug 2020
denden77
12. aug 2020

@milka1988 nemala som nastastie tento problem ale je kvantum vitaminov, mne napr. Dr. odporucil Ogestan.. alebo zacat jest zelene na kila, nech ju do seba dostanes aspon v prirodnej forme 😊

lenuliatko84
12. aug 2020

Skus listovy salat jest a spenat

gubiko
12. aug 2020

skús od iného výrobcu, ja som to takto mala so železom a našla som vhodný až na 3-4x. bol síce v kombinácii s Cčkom, ale úplne mi prestali problémy. síce sa mi zo začiatku nechcelo vyhadzovať peniaze za to, ale podarilo sa a aj železo sa mi časom upravilo.

wejuska7910
12. aug 2020

Spytaj si dr kyselinu listovu ale na predpis,mozno ju tvoje telo nevie stiepiť

carduelis
12. aug 2020

Značka Generica- majú kys listovú vo forme folátu

senan
12. aug 2020

Najlepsie by bolo, keby si ju prijimala v prirodnej forme, takze jedla vela spenatu. A ak nemas tu moznost, tak treba vyskusat inu znacku, ked tieto ti nerobia dobre.

milka1988
autor
12. aug 2020

a napr vo Femibion je tiez kyselina listova ci uz folat?

wejuska7910
12. aug 2020

@milka1988 tam uz je štiepena,to mozes uzivat a mas vsetko pokope

miskamilka
12. aug 2020

Ja uzivam Active Folic od Generica. Je to uz spracovana kyselina listova, pretoze moje telo ju same nevie spracovat (zistene krvnym testom). Ale ze telo nevie kyselinu listovu spracovat neznamena, ze mi je z nej zle, ale ze ju moje telo nevie premenit na aktivnu formu folat

sandrahi
24. aug 2020

@milka1988 metafolin, takze aktivna forma, co ti bude dobre, ak teda mas tym problem, teda tvoje telo 🙂

melynda
27. aug 2020

Toto by mi kedysi ani len nenapadlo, že niečo takéto môže byť. Že môže mať organizmus problém so spracovaním a vstrebaním tej kyseliny.
Ja keď som pred niekoľkými rokmi hľadala vitamíny, že čo užívať tak priorita pre mňa bolo zloženie a ani som sa nedívala, či folát, či nie, no pri druhom tehu už budem aj ja múdrejšia 😀

milka1988
autor
27. aug 2020

@melynda no veru od kedy mam tu druhu kyselinu folatovu nie je mi zle uz 🙂 a mam tuto

1didiana1
28. aug 2020

@milka1988 uzivas aj nejake ine vitaminy? ja od zaciatku jeden doplnok, len cisla obmienam, teraz tento beriem 🙂

milka1988
autor
28. aug 2020

@1didiana1 jasné mam macu, tribulus a gynex 6kvap denne 🙂 a namiesto clostilu mam fytosoju na vajíčka. Po ovulke mam dufik kvoli nizkej hladine progesterónu

soulmate9
18. dec 2022

@milka1988 uplne mam podobný problém. DR. MAX KYSELINA LISTOVA JE NAJVACSI HNUS, AKY LEN MOHLI VYROBIT. ODPORUCAM TO NEKUPOVAT...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre