Kyselina listová

arabbella
20. sep 2022

Ahojte. Začala som užívať kyselinu listovú a asi po dvoch týždňoch mi začali enormne vypadávať vlasy a každý chvíľu by som niečo jedla. Mala z vás podobné prejavy pri užívaní kyseliny listovej?
Našla som článok kde sa uvádzalo ze pri vysokej hladiny kyseliny listovej v tele vypadávajú vlasy. Mam ju teda užívať každý deň alebo len napr. 3x do týždňa? Ma význam takto ho užívať? Ďakujem

h2
20. sep 2022

@arabbella Ahoj, prečo si ju začala užívať? Si tehotná? Alebo ti to odporučil lekár kvôli nejakým problémom?

7lenka11
20. sep 2022

a koľko jej užívaš? max denná dávka je 400, max 800ug.. ja som brala dlhodobo a nemala som takéto ťažkosti

sunshine_18
20. sep 2022

Podľa mňa to vynechaj a užívaj raz do týždňa.. Max dvakrát

arabbella
autor
20. sep 2022

Mam 800 a začala som brat lebo sa snažíme o babo.
Ma sa teda brat až keby som ostala tehotná?

7lenka11
20. sep 2022

@arabbella ja som brala už pred otehotnením.. odporúčajú brať aspoň tri mesiace pred tehotenstvom.. skôr sa poraď s lekárom, či tieto príznaky sú ozaj z kyseliny listovej.. nemáš iné ťažkosti? napr. problém so štítnou žľazou?

arabbella
autor
20. sep 2022

No liečim sa na štítnu žľazu ale to už je asi 8 rokov a na kontrole som mala výsledky ok.
Tak si tu kyselinu listovú dávam tak max 2x do týždňa

marianarem
20. sep 2022

@arabbella A aku beries? Klasicku B9?

arabbella
autor
20. sep 2022

Áno klasická 800 mg

marianarem
20. sep 2022

@arabbella Skus vymenit za Active Folic. Pomerne dost vela ludi ma mutacie MTHFR a v niektorych pripadoch si telo nevie poradit s klasickou B9, ktora je synteticka. V jedle sa vyskytuje folat v inej forme, treba vtedy prijimat ten. To je prave ten Active Folic.

ninah1486
2. nov 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som zacala uzivat kyselinu listovu este predtym ako som bola tehotna ale nemala som ziadne vedlajsie ucinky

beahavala
7. nov 2022
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

nestretla som sa s takym problemom a to som uzivala ogestan dlho pred otehotnenim lebo sa nam nedarilo

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre