Kyretáž a tehotenstvo

mimka_lentilka
4. nov 2021

Ahojte maminky. Mám doma 1,5 ročnú dcérku. Podarila sa nám spontánne, napriek mojej diagnóze. Mám uterus bicorpolis bicornis. Zdvojenú maternicu, dva krcky. Povedali mi, že práve strana je otvorena , ale ľavá je úplne zatvorena aj krcok je tam atroficky. Podarilo sa nám otehotnieť, no som čerstvo po kyretazi. Babu prestalo byť srdiečko. V 16 týždni to zistili , ale velkostne bolo na 12. Zarážajúce pre celý personál aj mňa bolo, že kyret museli robiť pod ultrazvukom. Nevedeli zistiť, kde sa nachádza. Nakoniec bol v ľavej strane. Čiže môžem podľa doktorky otehotnieť už zázračne z oboch strán. Aj krcok sa zmenil. Nikto mi to nevie vysvetliť . Pravdepodobný problém bol v zlom uložení placenty, nevyzivovala, lebo bola práve v tom predeli maternic. Ja by som veľmi chcela ešte jedno babatko. Nechcem čakať. Nakoľko kyret bol v ľavej strane, práva dostala vraj nedotknuta. Môžeme ísť hneď na to? Psychika je samozrejme na tom zle, ale dcérka ma dostatočne zamestnáva, aby som toľko na to nemyslela. Bojím sa ,z e sa dostanem do začarovaneho kruhu neustáleho sledovania sa a testovania😔

vanda323
4. nov 2021

@mimka_lentilka Ahoj, ja ti nechcem nič prikazovať alebo zakazovať, ale podľa mňa je skoro, trošku sa nechaj oddýchnuť. Z môjho okolia viem že treba na to na chvíľočku ako sa povie prestať myslieť a až tak ísť na to....

michaela789
4. nov 2021

Ja by som do toho nešla. Sama píšeš že psychicky nie si ok, ako budeš zvládať tie počiatočné týždne tehotenstva keď žena rieši každú blbosť a pre každú blbosť plače, rozčuľuje sa? Navyše tvoje telo prešlo nie ľahkým zásahom, ako môže hneď zas napnúť sily a postarať sa o nového človeka tak aby mu nič nechýbalo? Tehotenstvo je záhul, to sama vieš. Viac krvi v tele, každý jeden orgán musí šlapať na 300% aby udržal nažive teba aj malé, o tom že ten najcitlivejší - maternica - prešiel dokonca kyretazou nehovoriac.
Dohodni sa s manželom. Ale zvážte všetky riziká skôr ako by ste mohli niečo ľutovať. Ono tých pár cyklov "dovolenky" vám určite to bábo odpustí a počká na vás. A tvoje telo sa ti poďakuje.

e1i
4. nov 2021

@mimka_lentilka po kyretazi doporucuju dalsie snazenie sa najskôr po 3 m. Aj tak bola si tehotna, sestonedelie by si mala dodržať. Bola si už vyšší týždeň. Moj gynekológ napr doporucoval az po 6 m sa snazit. My sme teda boli v car ale po MA v 9 tt bez kyretaze mi aj tak doporucili dalsi vklad az o 3 m.

dejna_
4. nov 2021

@mimka_lentilka určite nejaký čas počkajte moja lekárka povie 1-2 menštruácie ..mám za sebou 2 krát MA ...ale túto diagnózu má aj kamoška a má dvoch chlapcov bez problémov ..len teda rodila cisárskym vždy a má aj jeden MA v nejakom 7-9 týždni sa prestalo bábo vyvíjať ..čiže žiaden strach nechaj tomu čas a pôjde to ..želám skoré zotavenie tela aj duše 😥

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre