Kyretáž a snaha o dieťa

kaja200
29. nov 2020

Ahojte,som 3 týždne po potrate.😞Potratila som v 9tt začala som krvácať a museli mi robiť kyretáž.Užívala som duphaston,ascoruttin dva týždne na udržanie aj mi pichali 3injekcie a nepomohlo.Doktor mi povedal,že nebije srdiečko a prestalo sa vyvíjať ako keby som bola na začiatku.Prišli mi výsledky a bolo tam len napísane že zvyšky z potratu.Doktor mi povedal že počkať 3 mesiace,menštruáciu by som mala dostať v decembri tak dúfam že dostanem mám 19r. Je tu nejaká maminka,ktorá otehotnela hneď a všetko bolo ok?či mám čakať,doktorovi sa mam prísť ukázať až po prvej menštruácii.

sekerka18
29. nov 2020

Ahoj. Je mi to ľúto v prv rade. A jasne, že môže sa podariť. Umna to bohužiaľ zas zle skončilo. Február kyret v 11tt a až polroka NATO sa podarilo a zas v 6tt potrat. Už sme sa začali zas snažiť tento mesiac tak uvidímd. Ide sa ďalej 😊 vyplač sa a hlavu hore. Isto sa to podarí!

kaja200
autor
29. nov 2020

@sekerka18 To mi je ľúto.😞Ďakujem krásne.❤️Je to pre ženu hrozne zažiť a to nie ešte dva krat preto sa bojím.Dufam ze sa vam coskoro podari otehotniet a budeme sa aj my raz tesit.

hederamonstera
29. nov 2020

To ma mrzi...nech ta cim skor prejde bolest a cim skor pride druhe babatko.....bude to dobre, neboj

kaja200
autor
29. nov 2020

@hederamonstera Ďakujem.Dúfam aj ja že už bude len dobre.❤️

mily7
29. nov 2020

@kaja200 áno sú tu maminy po potrate a vydarilo sa hned úspešne. Neboj sa.

lubiss
29. nov 2020

@kaja200 ja som potratila v maji potom som si dala pauzu a od septembra sa snazim cca 3 cyklus a zatial nic....pritom vtedy som otehotnela na prvy sup bez toho aby som riesila nejaku ovulaciu alebo podobne...aj so synom pred 12 rokmi som hned na prvykrat...a teraz sledujem plodne dni atd a zatial nic...no co uz snad to raz vyjde

kaja200
autor
29. nov 2020

Len som chcela vedieť koľko počkať alebo čo užívať.Mamičky niektoré otehotneli hneď a všetko bolo v poriadku iné zas nie.Niektoré ani nečakali.

kaja200
autor
29. nov 2020

@lubiss Držím palčeky.🤗Skúste alchemilkový čaj alebo kyselinu listovú,kamarátka sa snažili 7rokov pomohlo až keď muž začal cvičiť a zdravo jesť.

barusa29
29. nov 2020

@kaja200 mrzi ma, co sa Ti stalo. ja mam podobnu skusenost - prve tehotenstvo, v 10tt sa zistilo, ze nebije srdiecko a nasledne kyretaz... S dalsim tehotenstvom mi odporucili pockat 3 mesiace, potom som brala 3 mesiace Inofolic a muz Folandrol a otehotnela som znova, cize cca 6 mesiacov po zakroku. Tehotenstvo bolo v poriadku a uz mame aj doma zdrave babatko.
Drzim palce a prajem vsetko dobre, nech to nabuduce vyjde ❤

kaja200
autor
29. nov 2020

@barusa29 Takže 3mesiace ste to brali a podarilo sa?Ďakujem a gratulujem k bábätku,hlavne veľa zdravíčka.❤️Počas druhého tehotenstva ste sa nebáli?Všade píšu že ten strach už vo vás zostane stále.

sisi2212
29. nov 2020

@kaja200 ja som otehotnela mesiac po a rodila som v 40.tyzdni, tehotenstvo bez jediného problému a to som teda len nesedela alebo nelezala

katarina9593
29. nov 2020

@kaja200 ahoj pred 5rokmi som potratila 2x...minulý rok som otehotnela a vo februári sa nám narodila dcérka 💕..tak hlavu hore a držím palce 🙏☺️💪👌

kaja200
autor
29. nov 2020

@sisi2212 Môžem vám napísať?

kaja200
autor
29. nov 2020

@katarina9593 Ďakujem.Nech vám robí malinká len radosť.❤️

dzulik_
29. nov 2020

@kaja200 dr ti povie koľko čakať. Nám kázala 3 mesiace, aj sme počkali, ale ďalšie tehotenstvo tiež skončilo zle. Povedala mi, že kyretážou je veľmi oslabený krčok a celkovo je to zásah do organizmu.
Niektorí lekári ale odporúčajú nečakať a dopadne to dobre, je to individuálne od ženy k žene.
Držím palce, nech sa rýchlo zotavíš a dočkáš sa vytúženého bábätka 🍀

kaja200
autor
29. nov 2020

@dzulik_ Veď to,že to je individuálne,a každý doktor povie inak.Ďakujem dúfam aj ja v to že to príde a už bez problémov.❤️

katarina9593
30. nov 2020

@kaja200 ďakujeme 🥰 robí ...držím palce nech sa to aj tebe podari a nech si šťastná aj dve ti želám 😜😜🙂🙂

soja88
30. nov 2020

Moja kamarátka otehotnela hneď po mesiaci, doktora skoro vykotilo, , ale bez problémov vynosila dcérku ... ono je to strašne individuálne

mamicka2005
30. nov 2020

@kaja200 ahoj, mne robili kyret začiatkom júna z dôvodu prázdneho gestačného vaku (anembryomola), moja gynekologička mi kázala počkať 3 menštruácie. V nemocnici kde mi robili kyret, mali na to iný názor, že stačí počkať na prvú menštruáciu. Tak sme aj urobili, a hneď som otehotnela a už začínam 6.mesiac 💕 a všetko je v poriadku. Mám 37r. Držím Ti palce 😘

petkasaurus
30. nov 2020

Ahojte.. Ja som bola minuly tyzden na kyretazi, ale z ineho dovodu.. Doktorka mi povedala, ze snazit sa po 1.menstruacii..

barusa29
30. nov 2020

@kaja200 dakujem krasne 🙂
Ano, my sme tie prasky brali na odporucanie doktorky 3 mesiace a potom sa podarilo uspesne, tazko povedat, ci aj vdaka nim, ale hlavne ze to vyslo. Ale citala som tu na MK kopu pribehov mamiciek, ze otehotneli aj hned po zakroku, niektore ani necakali na 1.menstruaciu. Cize ozaj individualne. No ale my sme teda pockali zopar cyklov, pre istotu, nech sa vsetko este precisti.
Strach som mala velky, najma v tom 1.trimestri, ale kazdou dalsou kontrolou, ked ma doktor uistoval, ze je vsetko v poriadku, postupne opadaval a zacala som si tehotenstvo ozaj uzivat.

daom
30. nov 2020

@kaja200 ahoj, ja som takisto 3 tyzdne od potratu. Bol to moj druhy potrat, prvy bol v 10/2017, pol roka na to som opat otehotnela a tehotenstvo az na zaciatok bez problemov, teraz sa tesim z dcerky. Teraz to bolo druhykrat, ale buduci rok ideme opat na to. Verim, ze sa to tentokrat podari. Ty si este mladucka, neboj, hlavu hore, urcite sa ti to coskoro podari. Drzim ti palce

rarara88
30. nov 2020

My sme prišli o malé v marci v 8tt začala som krvácať a na sone bolo vidieť len prázdny gestačný vek.. po kyrete sme počkali 2 cykly (ja som si odsledovala že už druhú menštruáciu som mala normálnu) a hneď na prvýkrat sa nám zadarilo.. som práve v 31 tt 🙂 brala som hneď po kyrete inofolic, železo, kyselinu listovu a pila alchemilku

kaja200
autor
30. nov 2020

@daom Ďakujem.❤️Držím aj ja palce.😊

kaja200
autor
30. nov 2020

@rarara88 Pijem aj ja alchemilku dva krát denne.S kyselinou listovou chcem počkať po prvej menštruácii tu dúfam dostanem čoskoro.Prešli len 3týždne.Po koľko ste dostali vy prvú?Držím palčeky nech všetko dobre dopadne a máte pri sebe zdravé bábätko.❤️

rarara88
30. nov 2020

S kyselinou listovou nemusíš čakať, ja som sa všade dočítala, že sa má nasadiť minimálne 3 mesiace pred otehotnením.. takže tú by som začala na tvojom mieste určite brať aj hneď.. prvú MS som dostala na 29. deň od kyretu.. Ďakujem pekne 🙂 aj ja držím palce a kľudne tú kyselinu listovú užívaj, tá ti nijak neuškodí 🙂

marrydreamkas
30. nov 2020

ahoj, moja skusenost, po potrate v 6tt a kyretazi, som absolvovala hematologicke vysetrenie (na zrazanlivost krvi) a vysetrenia u gynekologicky (toxoplazma a ine).vsetko bolo v poriadku, 3 mesiace sme pockali a jedli kyselinu listovu obaja a podarilo sa nam otehotniet na 1.krat.a teraz sme stastni rodicia 13 mesacnych dvojiciek ;) drzim palce!

lubiss
1. dec 2020

@marrydreamkas tak to je super a gratulujem, zarazilo ma ze ti spravili hematologicke vysetrenie mne odmietli !!!!!vraj az po 2 potratoch minimalne najlepsie po 3....idioti

marrydreamkas
1. dec 2020

@lubiss mne to v podstate odporucili doktori v nemocnici, ze radsej vysetrit teraz ako potom riesit, ked sa zase nieco stane, aby sa vylucili tieto mozne priciny ako zrazanlivost, toxoplazmoza a pod.ani moja obvodna nemala problem dat odporucenie na hematologiu a aj tam so mnou doktorka pekne prebrala vysledky.ale tiez som pocula, ze 1x sa to neriesi,az ked je to opakovane.dakujem, nase deticky su obrovsky dar, za ktory dakujem denne Panu Bohu, drzim palce, aby si sa aj tu dockala stastneho "konca" ;)

viikkki
1. dec 2020

@lubiss asi to chce čas a nieje pre tvoje telo správna chvíľa na dieťatko ale ak máte mat ďalšie určite sa podarí 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre