Kúpele Lúčky pri snahe otehotnieť?

jankja
2. sep 2019

Ahojte, mate niektora skusenosti s pobytom v kupeloch Lúčky? Snazime sa o babatko 4 roky, pred rokom a pol sa nam podarilo otehotniet, ale hned na zaciatku som potratila :( teraz som sa dopocula o tom, ze vdaka pobytu v tychto kupeloch sa narodilo kopec deti.... nejake info som si dohladala na nete, oslovilo ma to... rada by som vsak pocula aj nejake skusenosti, ozaj to funguje? 🙂

gebrielka1
2. sep 2019

@jankja síce nemám skúsenosť, ale podobná diskusia tu už na MK je
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/kupele-lucky-pomohli-vam-k-otehotneniu-2/

jankja
autor
2. sep 2019

@gebrielka1 dakujem, pozriem na to 🙂

gebrielka1
2. sep 2019

@jankja a ešte aj smiem, neviem aka je u vás príčina, či a aké už máte za sebou vyšetrenia, zákroky... Ale veľa ženám pomohla metóda - tzv. Naprotechnologia, skús popozerať o tom na nete, venuje sa tomu MUDr wallenfels v Žiline, ale okrem neho určite aj iní lekári a odborníci..
Držím palce

jankja
autor
2. sep 2019

@gebrielka1 dakujem velmi pekne 🙂 o tom som nepocula, urcite si nieco pozistujem.... my sme mali najprv obaja problemy, manzel malo pohyblive spermie, ja nejake hormonalne nerovnovahy... ale zaradili sme prirodne vyzivove doplnky+zmena zivotneho stylu a posledne vysetrenie z januara bolo vynikajuce u oboch... momentalne cvicim uz polroka hormonalnu jogu.... no ja si myslim, ze potrebujem len vypnut.... stale stresy, ubehany zivot, vycerpanost.... kazdopadne si pozistujem o tej Naprotechnologii 🙂 dakujem ;)

majkaaa318
3. sep 2019

@jankja aj mne vychádzal hormonálny profil v CAR aj u bežného gynekológa stále dobre, a napriek tomu keď som vyskúšala Napro tak sa ukázalo (zo sledovaní aj z odberov krvi), že to až také super nie je... snažili sme sa o bábo viac ako dva roky... pomohla mi spolovice Naprotechnologia, ale zároveň do toho som dala výpoveď v náročnej práci, presťahovali sme sa do menšieho mesta a otehotnela som takmer okamžite... takže aj tá psychika robí veľa

jankja
autor
3. sep 2019

@majkaaa318 to mas pravdu, psychika je zaklad, je super, ze sa vam to takto podarilo 🙂

rumba01
11. sep 2019

@jankja ahoj🙂 ja mam skusenost s tymito kupelami. tiez sme sa snazili viac ako dva roky a po pobyte v kupeloch sa nam zadarilo. mozno je to len o tom, ze clovek si oddychne, neriesi kazdodenne problemy ale s casti isto pomahaju aj procedury, ktore tam zenam naordinuju hned pri prichode (kedze som hned mala lekarsku prehliadku). vyskusaj ich, ved za to nic nedas!

jankja
autor
11. sep 2019

@rumba01 dakujem 🙂 taketo povzbudenia vzdy potesia 🙂 idem v piatok ku gynekologovi ohladom ziadosti, tak hadam nebude s tym ziaden problem a vypise mi to... ak sa mozem opytat, neboli potrebne ziadne vysetrenia? Nieco dokladovat, co spm obsolvovala a pod... lebo my uz asi rok a pol s lekarmi tento problem neriesime, nakolko u nich bolo jedine riesenie poslat nas na umele... vysledky sme si zlepsili vdaka vlastnej iniciative a posledne co mame na papieri su kompletne vysetrenia z imunoreprodukcneho centra este z januara. Vysledky sme mali obaja vynikajuce. Preto sa obavam, ci nebude problem so schvalenim v poistovni... tie posledne vysledky som dokonca este ani nekonzultovala so svojim gynekologom :/ a babatko sme potratili este minuly rok v januari....

rumba01
16. sep 2019

@jankja vies co, najlepsie bude ak povies gynekologovi, ked ti bude vypisovat ziadost, aby ti tam spomenul co najviac vysetreni, ktore si (ste) absolvovali. aj odbery a ostatne, ved on bude vediet, co ma pisat. tiez som to len tak mala a kupelny pobyt mi schvalili.

jankja
autor
16. sep 2019

@rumba01 dakujem za odpoved ;) bola som za gynekologom, ten o tom este nepocul, ze s neplodnostou sa chodi do kupelov, nevedel, co k tomu treba, tak som si zistovsla sama, mam union a na stranke som sa docitala, ze vyzaduju laboratorne testy najviac 3 mesiace stare, tak som to povedala lekarovi, nakolko posledne testy mam z januara, a ten mi povedal, ze mam zostit konkretne o ake testy ide, pretoze je ich velmi vela... no na stranke sa nic specificke neuvadza, len kaboratorne testy.... a ked som ta volala tak mi pano nevedela povedat vobec nic, odkazala ma na stranku poistovne.... :(

rumba01
17. sep 2019

@jankja nie je vobec zaco. aha, tak to ti konkretne tiez neviem povedat, lebo ja mam vseobecnu zdravotnu poistovnu a moj gynekolog mi to vedel vypisat, on sa s tym uz viac krat stretol, ze zena isla do kupelov kvoli neplodnosti, takze v tom som mala stastie, ze som nic nemusela zistovat a on presne vedel, co ma napisat.

cilimata
25. feb 2020

@jankja ahoj bola si nakoniec ? V kúpeľoch ? My sa snažíme 3 roky budem mat 39, aký tam je postup aby mi to poisťovňa preplatila ?dakujem

jankja
autor
25. feb 2020

Ahoj @cilimata bola som v januari, co viem, tak poistovna preplaca do 36 rokov :/ ale stretla som tam jednu, ktora mala 38, isla ako samoplatca, hradila si ubytovane, stravu aj procedury.... maju tam rozne baliky, teraz v zime to bol zimny relax, kde bolo za cca 240€ na styri noci, plna penzia, vstupna prehliadka u lekara a 6 procedur... oplati sa nasetrit a dopriat miesto dovolenky, aspon na dva tyzdne ;)

rumba01
27. feb 2020

@cilimata som ti chcela aj tu pisat, ale lepsie bude, ked budeme komunikovat cez IP, ked sme uz tam zacali 🙂

rumba01
17. mar 2020

@cilimata ahoj, ahoj, neodpisala si mi na sukromnu spravu. ako to s tebou vyzera? aj si ides tie kupele riesit? je mi jasne, ze teraz asi nie, nakolko je situacia aka je, ale ci uvazujes nad nimi potom, hm?

cilimata
18. mar 2020

@rumba01 písala som ti .. hneď .. asi neprešlo .lebo píšem z mobilu .. tak napíšem ešte raz

ivanapl
27. mar 2020

@rumba01 ahoj chcem sa spytat chysta sa niekto do kupelov Lucky

ivanapl
27. mar 2020

Chcela by som sa informovat ci niekomu pomohli k otehotneniu s endometriozou kupele Lučky

rumba01
30. mar 2020

@cilimata uz mi to prislo, odpisala som ti😉🙂

rumba01
30. mar 2020

@ivanapl ahoj, bohuzial, teraz kupele Lucky su zatvorene, nakolko je tato situacia na Slovensku s virusom covid-19. no kludne si mozme popisat ohladom tychto kupelov, kedze som tam liecbu absolvovala. aspon budes vediet, ze co a ako a ked sa situacia ukludni, tak tam budes moct ist. co ta zaujima? pytaj sa🙂

nnikka
30. mar 2020

Našej mame to pomohlo... Po kúpeľoch do pol roka otehotnela.

ladymaccbeth
1. okt 2020

Mám švagrinú ktorá tam bola v r. 2009 na 2 alebo 3 týždne (preplatila poisťovňa) a otehotnela takmer hneď. Tiež mala 37 rokov a cysty na ktoré bola aj operovaná.

menelag
31. máj 2022

@jankja Ahoj Janka, tiez mam Union poistovnu. Prosim ta ake vysetrenia si nakoniec dokladovala do poistovne. Velmi by mi pomohla skusenost niekoho komu presla ziadost v UNION poistovni.
Mne gynekolog napisal asi 3 riadky, ale dufam ze v centre asistovanej reprodukcie kde riesime umele oplodnenie napisu viac a presnejsie informacie.

jankja
autor
31. máj 2022

@menelag ahoj, och, ak dobre pamatam, mne doktor tiez dokoly nenapisal nic, ale dolozili sme vsetko co sme mali, vsetky vysetrenia, ktore mi boli robene ohladom neplodnosti… najstarsie som mala z roku 2016… a nebol ziadny problem s poistovnou 🙂 a chcem ta povzbudit, vedla mna lezi maly drobcek, ma 3 mesiace, sice to po Luckach trvalo este rok, nez som otehotnela, ale myslim, ze aj vdska tomu, ze som bola v tych kupeloch 🙂 bolo tam super, aj cyklus sa mi upravil, najma menej bolestivy bol… 🙂 drzim prsty 🙂 nadej umiers posledna ❤️

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre