Ahojte, mate niektora skusenosti s pobytom v kupeloch Lúčky? Snazime sa o babatko 4 roky, pred rokom a pol sa nam podarilo otehotniet, ale hned na zaciatku som potratila :( teraz som sa dopocula o tom, ze vdaka pobytu v tychto kupeloch sa narodilo kopec deti.... nejake info som si dohladala na nete, oslovilo ma to... rada by som vsak pocula aj nejake skusenosti, ozaj to funguje? 🙂
@gebrielka1 dakujem, pozriem na to 🙂
@jankja a ešte aj smiem, neviem aka je u vás príčina, či a aké už máte za sebou vyšetrenia, zákroky... Ale veľa ženám pomohla metóda - tzv. Naprotechnologia, skús popozerať o tom na nete, venuje sa tomu MUDr wallenfels v Žiline, ale okrem neho určite aj iní lekári a odborníci..
Držím palce
@gebrielka1 dakujem velmi pekne 🙂 o tom som nepocula, urcite si nieco pozistujem.... my sme mali najprv obaja problemy, manzel malo pohyblive spermie, ja nejake hormonalne nerovnovahy... ale zaradili sme prirodne vyzivove doplnky+zmena zivotneho stylu a posledne vysetrenie z januara bolo vynikajuce u oboch... momentalne cvicim uz polroka hormonalnu jogu.... no ja si myslim, ze potrebujem len vypnut.... stale stresy, ubehany zivot, vycerpanost.... kazdopadne si pozistujem o tej Naprotechnologii 🙂 dakujem ;)
@jankja aj mne vychádzal hormonálny profil v CAR aj u bežného gynekológa stále dobre, a napriek tomu keď som vyskúšala Napro tak sa ukázalo (zo sledovaní aj z odberov krvi), že to až také super nie je... snažili sme sa o bábo viac ako dva roky... pomohla mi spolovice Naprotechnologia, ale zároveň do toho som dala výpoveď v náročnej práci, presťahovali sme sa do menšieho mesta a otehotnela som takmer okamžite... takže aj tá psychika robí veľa
@majkaaa318 to mas pravdu, psychika je zaklad, je super, ze sa vam to takto podarilo 🙂
@jankja ahoj🙂 ja mam skusenost s tymito kupelami. tiez sme sa snazili viac ako dva roky a po pobyte v kupeloch sa nam zadarilo. mozno je to len o tom, ze clovek si oddychne, neriesi kazdodenne problemy ale s casti isto pomahaju aj procedury, ktore tam zenam naordinuju hned pri prichode (kedze som hned mala lekarsku prehliadku). vyskusaj ich, ved za to nic nedas!
@rumba01 dakujem 🙂 taketo povzbudenia vzdy potesia 🙂 idem v piatok ku gynekologovi ohladom ziadosti, tak hadam nebude s tym ziaden problem a vypise mi to... ak sa mozem opytat, neboli potrebne ziadne vysetrenia? Nieco dokladovat, co spm obsolvovala a pod... lebo my uz asi rok a pol s lekarmi tento problem neriesime, nakolko u nich bolo jedine riesenie poslat nas na umele... vysledky sme si zlepsili vdaka vlastnej iniciative a posledne co mame na papieri su kompletne vysetrenia z imunoreprodukcneho centra este z januara. Vysledky sme mali obaja vynikajuce. Preto sa obavam, ci nebude problem so schvalenim v poistovni... tie posledne vysledky som dokonca este ani nekonzultovala so svojim gynekologom :/ a babatko sme potratili este minuly rok v januari....
@rumba01 dakujem za odpoved ;) bola som za gynekologom, ten o tom este nepocul, ze s neplodnostou sa chodi do kupelov, nevedel, co k tomu treba, tak som si zistovsla sama, mam union a na stranke som sa docitala, ze vyzaduju laboratorne testy najviac 3 mesiace stare, tak som to povedala lekarovi, nakolko posledne testy mam z januara, a ten mi povedal, ze mam zostit konkretne o ake testy ide, pretoze je ich velmi vela... no na stranke sa nic specificke neuvadza, len kaboratorne testy.... a ked som ta volala tak mi pano nevedela povedat vobec nic, odkazala ma na stranku poistovne.... :(
@jankja nie je vobec zaco. aha, tak to ti konkretne tiez neviem povedat, lebo ja mam vseobecnu zdravotnu poistovnu a moj gynekolog mi to vedel vypisat, on sa s tym uz viac krat stretol, ze zena isla do kupelov kvoli neplodnosti, takze v tom som mala stastie, ze som nic nemusela zistovat a on presne vedel, co ma napisat.
Ahoj @cilimata bola som v januari, co viem, tak poistovna preplaca do 36 rokov :/ ale stretla som tam jednu, ktora mala 38, isla ako samoplatca, hradila si ubytovane, stravu aj procedury.... maju tam rozne baliky, teraz v zime to bol zimny relax, kde bolo za cca 240€ na styri noci, plna penzia, vstupna prehliadka u lekara a 6 procedur... oplati sa nasetrit a dopriat miesto dovolenky, aspon na dva tyzdne ;)
Chcela by som sa informovat ci niekomu pomohli k otehotneniu s endometriozou kupele Lučky
@ivanapl ahoj, bohuzial, teraz kupele Lucky su zatvorene, nakolko je tato situacia na Slovensku s virusom covid-19. no kludne si mozme popisat ohladom tychto kupelov, kedze som tam liecbu absolvovala. aspon budes vediet, ze co a ako a ked sa situacia ukludni, tak tam budes moct ist. co ta zaujima? pytaj sa🙂
Našej mame to pomohlo... Po kúpeľoch do pol roka otehotnela.
Mám švagrinú ktorá tam bola v r. 2009 na 2 alebo 3 týždne (preplatila poisťovňa) a otehotnela takmer hneď. Tiež mala 37 rokov a cysty na ktoré bola aj operovaná.
@jankja Ahoj Janka, tiez mam Union poistovnu. Prosim ta ake vysetrenia si nakoniec dokladovala do poistovne. Velmi by mi pomohla skusenost niekoho komu presla ziadost v UNION poistovni.
Mne gynekolog napisal asi 3 riadky, ale dufam ze v centre asistovanej reprodukcie kde riesime umele oplodnenie napisu viac a presnejsie informacie.
@menelag ahoj, och, ak dobre pamatam, mne doktor tiez dokoly nenapisal nic, ale dolozili sme vsetko co sme mali, vsetky vysetrenia, ktore mi boli robene ohladom neplodnosti… najstarsie som mala z roku 2016… a nebol ziadny problem s poistovnou 🙂 a chcem ta povzbudit, vedla mna lezi maly drobcek, ma 3 mesiace, sice to po Luckach trvalo este rok, nez som otehotnela, ale myslim, ze aj vdska tomu, ze som bola v tych kupeloch 🙂 bolo tam super, aj cyklus sa mi upravil, najma menej bolestivy bol… 🙂 drzim prsty 🙂 nadej umiers posledna ❤️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jankja síce nemám skúsenosť, ale podobná diskusia tu už na MK je
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-na-to/kupele-lucky-pomohli-vam-k-otehotneniu-2/