Ahojte, neviem sa dopátrať k tomu ktorý hormón ovplyvnuje bolesť prsníkov pred ms. Bolesť mi začína tesne po ovulácií až do ms kým nezačne, ale napr tento cyklus mám do ms ešte nejakých 6dní cca a dnes ma už skoro vôbec nebolia, pričom minulú noc som kvôli nim ani nevedela spať. Beriem duphaston 2x denne.
Progesteron sposobuje napatie v prsnikoch
@anike1 no prv som si myslela aj ja ze je to progesterón ale predtým než som vôbec začala bravat Duphaston ma boleli až do 1 dna ms. Dr mi zistila že ho mám málo teda na hranici a že mi ho predpíše. Čiže teraz by som ho mala mať viac v tele. Čiže.logicky mi to nejako nevychádza preto som chcela zistiť aký hormón to ovplyvní 🙂
@milka1988 Ja som sa na to mojej doktorky opýtala, nakoľko tu stále čítam ako každú bolia stále prsia, v tehotenstve, pred menštruáciou a počas ovulácie a neviem kedy ešte. Mňa nikdy v živote prsia neboleli. Menštruácia, pred po, tehotenstvo, NIKDY proste neviem čo je bolesť pŕs. No a doktorka povedala, že to závisí od nervových zakončení v prsníkoch, kde a ako sú uložené.
progesteron a prolaktin sposobuje napatie alebo aj zvacsenie prsnikov pripadne nieco ako vytok z bradaviek... trva ti do dlhsie ? mala by si zajst na endokrinologiu nechat si skontrolovat hladinu hormonov z krvi
@milka1988 skus uzivat Vitex. V tomto mi veeelmi ulavil.Ja som mavala bolest prsnikov od ovulacie az po zaciatok MS.myslela som ze mi odpadnu 🤣 teraz ani neviem ze nejake prsia mam
@marticka85po tak ja uz mam aj Gynex ale od ovulacie potom neuzivam kedze by mohlo dojst k oplodneniu a nie je to vhodne pre tehotne radsej to vysadim stale 🙂 a ked pride ms zacnem znova
@milka1988 chapem. Ja zasa gynex nemozem kvoli endometrioze. Mne vitex pomaha
@marticka85po preco nemozes? co by ti to sposobilo?
@milka1988 gynex obsahuje alchemilku a ta sa nesmie pri endometrioze,pretoze to je estrogenna rastlina
@marticka85po hm a ako sa da zistit ze ma zena tu endometriozu? Keby som to mala uz to asi davno viem ze? Dr by to videla na vysetreni?
@milka1988 bud magneticka rezonancia alebo laparoskopicky.na sone sa to neda vidiet. Ja som mavala velmi silne bolesti 15rokov v podbrusku. Tak som sla na laparoskopiu a tam mi to zistili.loziska mam na pobrusnici
@marticka85po veľmi silné sú aké? lebo aj ja mám ale to také že si dám 1 tabletu ibalginu lahnem si spat a potom už nemam ziadne do konca ms.
@milka1988 velmi silne,take ze mi nezaberala ani injekcia od bolesti.a 5-6dni som musela byt na silnych liekoch od bolesti,nemohla ani z postele vstat
@marticka85po och to mi je luto :( a to som si myslela ze moja je silna ked si musim lahnut a skrcit nohy na gauc a staci jeden ibalgin. Tak snad uz je to v poriadku.
@milka1988 endometrioza sa neda uplne vyliecit
@marticka85po aspon sa to da nejako trocha ovplynit?
@milka1988 da sa operovat, a potom nasadit hormony ktore zablokuju menzes na polroka alebo aj dlhsie tak ze si v menopauze,alebo ist prirodnou cestou a nebrat hormony
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Pokial ja viem, je to obycajny estrogen, ktory sposobuje, ze sa v prsiach pred menstruaciou zhromazduje tekutina a tlak. Ak sa mylim kludne ma opravte 😀 Je to od ovulaciu az po MS... vtedy klesne hladina estrogenu a aj prsia su zasa v pohode.