Ktorý hormón ovplyvňuje bolesť prsníkov?

milka1988
6. okt 2020

Ahojte, neviem sa dopátrať k tomu ktorý hormón ovplyvnuje bolesť prsníkov pred ms. Bolesť mi začína tesne po ovulácií až do ms kým nezačne, ale napr tento cyklus mám do ms ešte nejakých 6dní cca a dnes ma už skoro vôbec nebolia, pričom minulú noc som kvôli nim ani nevedela spať. Beriem duphaston 2x denne.

anjelicek26
6. okt 2020

Pokial ja viem, je to obycajny estrogen, ktory sposobuje, ze sa v prsiach pred menstruaciou zhromazduje tekutina a tlak. Ak sa mylim kludne ma opravte 😀 Je to od ovulaciu az po MS... vtedy klesne hladina estrogenu a aj prsia su zasa v pohode.

snazilka_bio_mamka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anike1
6. okt 2020

Progesteron sposobuje napatie v prsnikoch

milka1988
autor
6. okt 2020

@anike1 no prv som si myslela aj ja ze je to progesterón ale predtým než som vôbec začala bravat Duphaston ma boleli až do 1 dna ms. Dr mi zistila že ho mám málo teda na hranici a že mi ho predpíše. Čiže teraz by som ho mala mať viac v tele. Čiže.logicky mi to nejako nevychádza preto som chcela zistiť aký hormón to ovplyvní 🙂

anike1
6. okt 2020

@milka1988 určite progesteron, lebo ho uživam po ovulacii

milka1988
autor
6. okt 2020

@anike1 hm ale napr ja ho dnes uzivam 9 ty den zajtra este raz a uz ma vobec skoro nebolia zvláštne

asia83
6. okt 2020

@milka1988 Ja som sa na to mojej doktorky opýtala, nakoľko tu stále čítam ako každú bolia stále prsia, v tehotenstve, pred menštruáciou a počas ovulácie a neviem kedy ešte. Mňa nikdy v živote prsia neboleli. Menštruácia, pred po, tehotenstvo, NIKDY proste neviem čo je bolesť pŕs. No a doktorka povedala, že to závisí od nervových zakončení v prsníkoch, kde a ako sú uložené.

bibka26
6. okt 2020

progesteron a prolaktin sposobuje napatie alebo aj zvacsenie prsnikov pripadne nieco ako vytok z bradaviek... trva ti do dlhsie ? mala by si zajst na endokrinologiu nechat si skontrolovat hladinu hormonov z krvi

milka1988
autor
6. okt 2020

@bibka26 tak od ovulacie do ms mam odjakživa kazdy mesiac bolest prsnikov, zvacsene ani nie, alebo vytok to uz vobec nie 🙂

marticka85po
6. okt 2020

@milka1988 skus uzivat Vitex. V tomto mi veeelmi ulavil.Ja som mavala bolest prsnikov od ovulacie az po zaciatok MS.myslela som ze mi odpadnu 🤣 teraz ani neviem ze nejake prsia mam

milka1988
autor
6. okt 2020

@marticka85po tak ja uz mam aj Gynex ale od ovulacie potom neuzivam kedze by mohlo dojst k oplodneniu a nie je to vhodne pre tehotne radsej to vysadim stale 🙂 a ked pride ms zacnem znova

marticka85po
6. okt 2020

@milka1988 chapem. Ja zasa gynex nemozem kvoli endometrioze. Mne vitex pomaha

milka1988
autor
6. okt 2020

@marticka85po preco nemozes? co by ti to sposobilo?

marticka85po
6. okt 2020

@milka1988 gynex obsahuje alchemilku a ta sa nesmie pri endometrioze,pretoze to je estrogenna rastlina

milka1988
autor
6. okt 2020

@marticka85po hm a ako sa da zistit ze ma zena tu endometriozu? Keby som to mala uz to asi davno viem ze? Dr by to videla na vysetreni?

marticka85po
6. okt 2020

@milka1988 bud magneticka rezonancia alebo laparoskopicky.na sone sa to neda vidiet. Ja som mavala velmi silne bolesti 15rokov v podbrusku. Tak som sla na laparoskopiu a tam mi to zistili.loziska mam na pobrusnici

milka1988
autor
6. okt 2020

@marticka85po veľmi silné sú aké? lebo aj ja mám ale to také že si dám 1 tabletu ibalginu lahnem si spat a potom už nemam ziadne do konca ms.

marticka85po
7. okt 2020

@milka1988 velmi silne,take ze mi nezaberala ani injekcia od bolesti.a 5-6dni som musela byt na silnych liekoch od bolesti,nemohla ani z postele vstat

milka1988
autor
7. okt 2020

@marticka85po och to mi je luto :( a to som si myslela ze moja je silna ked si musim lahnut a skrcit nohy na gauc a staci jeden ibalgin. Tak snad uz je to v poriadku.

marticka85po
7. okt 2020

@milka1988 endometrioza sa neda uplne vyliecit

milka1988
autor
7. okt 2020

@marticka85po aspon sa to da nejako trocha ovplynit?

marticka85po
7. okt 2020

@milka1988 da sa operovat, a potom nasadit hormony ktore zablokuju menzes na polroka alebo aj dlhsie tak ze si v menopauze,alebo ist prirodnou cestou a nebrat hormony

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre